.

nedjelja, 25. studenoga 2018.

Kako ocijeniti miša ?


Remetinečki Gaj - Na jednom roditeljskom sastanku, pedagogica nam je objašnjavala sistem oscjenjivanja. Postoji više vrsta ocjena. Nisam popamtila , osim motivacijske ocjene. Kad je ne zaslužuješ, ali treba ti poticaj. Završna poanta je bila: pred sobom imate miša, svinju i devu. Zadatak im je popiti pola litre vode. Kako ćete ocijeniti svakoga od njih?

Naši „miševi“ su gluhoslijepe osobe.

Zadatak 1. je bio otplesati gluhoslijepo kolo. Naučili smo ga. Traje, za nas, impresivnih 3 minute. Svi koraci iz šetanog kola, nema trka, poskakivanja i naglih pokreta. Od nas 8 koji ćemo ga izvesti, ja sam jedina u njemu s potpunim vidom i sluhom. Pa kad nas gledam, neizmjerno sam ponosna. Izvedba će biti nakon pisanja ovog teksta u Lučkom. Gosti smo KUD-a Sijač na Večeri poezije Podružnice umirovljenika Lučko. Kolega će napraviti mali dokumentarac kako nam je išlo, snimit će nastup. Gluhoslijepi već danima pitaju kada će ga dobiti. Iako snimka nije još ni napravljena. Veselim dokumentarnom filmiću koji ćemo stvoriti pa kad bude prilika vama pokazati.

Zadatak 2. je oformiti humanitarno prodajni božićni štand u predvorju Doma zdravlja Remetinec. Mnogi preslatki radovi, često od recikliranih ili skupljanih materijala, puno truda uloženo. Izradile su ih osobe s invaliditetom. Na kraju kad je trebalo odrediti cijenu, bilo nam je muka. Po koliko to prodavati? Kako odrediti postignuće? I tako nismo procijenili ni jedan rad na više od 30kn da bi nas ljudi u većem broju podržali. Dom zdravlja nam svake godine ustupa prostor. Ovim putem im se želimo zahvaliti!
Dođite i vi pa pogledajte od 26.11-14.12. svakim radnim danom od 10:00-14:00h što nudimo. Od prikupljenog novca organiziramo božićnu proslavu za gluhoslijepe.

Zadatak 3. Izdržati prosinac! Nisam baš ni deva, a nisam ni miš. Što sam? Uglavnom, kraj godine, pozavršavati što više toga, napisati izvješća, pobrojati rezultate, ne zaboraviti ništa. A ponajmanje ne zaboraviti nasmješiti se :-D















Nema komentara:

Objavi komentar