.

utorak, 30. listopada 2018.

German Crossminton Open 2018 – Furstenfeldbruck 19.-21.10.2018.

Novi Zagreb - Protekli vikend u njemačkom gradiću Furstenfeldbruck održan je ovogodišnji zadnji u nizu turnir iz Masters serije vrijedan 1000 bodova za svjetsku rang listu.

Na turniru je sudjelovalo preko 130 igrača iz 15 zemalja.

U petak (19.-tog) prvog dana natjecanja održani su mečevi u parovima. U toj konkurenciji imali smo tri para. Laura Jagečić u paru sa poljakom Sawicki na žalost nisu prošli prvo kolo. Par Barković/Kučina zapeli su u četvrt-finalu izgubivši na žalost već dobiveni meč i tako su osvojili 5.mjesto. Zrinka Jagečić i Wirth Severin došli su do finala gdje su igrali protiv slovenskog para Jovan/Lori Škerl. Nakon neizvjesnog meča, finale su dobili slovenci.

U subotu drugog dana počelo je natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji.

Marko Jerković zbog nedovoljnog broja prijava u kategoriji do 18 godina, po prvi puta je igrao u najjačoj seniorskoj kategoriji. Sa nepunih 16 godina uspio je ostvariti i svoju prvu pobjedu u toj kategoriji i to protiv švedskog igrača.
Drugi naš predstavnik Nikola Kučina ostvario je tri pobjede u grupi, ali u nokaut fazi sa 2:1 je izgubio od njemačkog igrača i tako na kraju osvojio 17.mjesto.

U ženskoj konkurenciji nastupile su tri naše natjecateljice. Paula Barković nije prošla grupnu fazu natjecanja, dok su Laura Jagećić (kao prva u grupi) i Zrinka Jagečić (kao druga u grupi) ušle u nokaut fazu natjecanja. Zaustavljene su u četvrt-finalu i tako osvojile 5.mjesto.

U kategoriji M+40 Siniša Jagečić bez pobjede završio je grupnu fazu natjecanja, isto kao i Nebojša Aleksić u kategoriji M+50 uz jednu pobjedu (protiv rusa).

Uz srebrnu medalju i dva 5.mjesta i uz jednu pobjedu Marka Jerkovića u Open kategoriji možemo biti zadovoljni sa našim nastupom.

Do kraja godine očekuje nas još nastup u Opatiji (03.11.-250 bodova) i turnir u Pardubicama (08.12.-500 bodova), i kao šlag na kraju godine međunarodni juniorski turnir:

6.ICO Crossminton „Geodezija Aleksić“ Croatia Junior Open 2018 koji će se održati 01.12.2018 u dvorani OŠ Kajzerica sa početkom od 09.00 sati  (500 bodova).



















Nema komentara:

Objavi komentar