.

četvrtak, 9. kolovoza 2018.

6.Europsko prvenstvo u crossmintonu 26.-28.07.2018. Skien (Norveška)

Remetinečki GajKrajem srpnja, točnije od 26. do 28. u malom norveškom gradiću Skien, održano je 6.Europsko prvenstvo u crossmintonu.

Na Prvenstvu je sudjelovalo i 8 natjecatelja iz Crossminton kluba Zagreb:
U-18:  Marko Jerković, Borna Petak,
Ladies: Paula Barković, Zrinka Jagečić i Laura Jagečić,
Open: Nikola Kučina,
M40+: Siniša Jagečić,
M50+: Nebojša Aleksić.

U četvrtak 26.07.,prvog dana natjecanja igralo se u svim pojedinačnim kategorijama po grupama.

U ženskoj konkurenciji odmah u prvom kolu svoje grupe međusobno su igrale Paula i Laura, nakon uzbudljivog meča pobijedila je Paula (2:1). U drugom kolu Paula je lako dobila norvežanku, dok je Laura izvanrednom igrom dobila favoriziranu poljakinju (2:1) i na taj način otvorila put da nakon trećeg kola obje naše prođu grupnu fazu natjecanja. Na žalost Paula nije uspjela osvojiti set, što bi bilo dovoljno da ona i Laura prođu dalje, izgubila je od poljakinje 2:0, Laura je lako dobila norvežanku te se zatvorio krug igračica sa dvije pobjede i jednim porazom u kojem je poljakinja osvojila prvo mjesto, a Laura bila druga.

U grupi u kojoj je igrala Zrinka također je bilo uzbudljivo. Nakon poraza u prvom kolu od šveđanke, Zrinka je zaigrala u drugom kolu protiv slovenke (europska prvakinja) i dobila meč sa 2:0. Nakon pobjede slovenke nad šveđankom i ovdje se zatvorio krug igračica i naša Zrinka je zauzela drugo mjesto te otišla u nokaut fazu natjecanja.
U muškoj konkurenciji Nikola je sa dvije pobjede i jednim porazom osigurao drugo mjesto i nastavak natjecanja.
U konkurenciji do 18 godina Marko je odigrao dva meča i oba dobio, dok je 

Borna izgubio jedan meč.

U seniorskoj konkurenciji Siniša je izgubio sva tri meča, a također i Nebojša oba svoja meča te su tako ispali iz daljnjeg natjecanja. Očekivao nas je uzbudljiv drugi dan u kojem je trebalo započeti i turnir u parovima.
Drugog dana natjecanja u Open kategoriji Nikola je naletio na šveđanina sa kojim je prošle godine igrao na svjetskom prvenstvu i spriječio ga da uzme medalju, i ovaj put na žalost šveđanin je bio bolji 2:0.
U ženskoj konkurenciji Zrinka i Laura morale su odigrati meč između sebe za ulazak među 8 najboljih, nakon tri duga i uzbudljiva seta pobjedila je mlađa Laura.


U konkurenciji do 18 godina Marko je izgubio meć protiv čeha i odabrao teži put za eventualnu medalju, dok je Borna sa jednom pobjedom i jednim porazom osvojio 7.mjesto

U natjecanju juniorskih parova Marko i Borna nakon pobjede nad mađarima ušli su u polufinale gdje su ih čekali poljaci. Nakon prvog seta kojeg su dobili na žalost nije bilo snage za dalje i izgubili su meč sa 2:1. Osvojena je brončana medalja.

U ženskim parovima Zrinka i Laura su pobijedile norveški par i u polufinalu su im protivnice bile nijemice. Prvi set su glatko dobile, drugi set vodile 9:3 i 13:9 i kao da je tu nešto puklo, strah od finala ili nešto drugo, uglavnom njemice su preokrenule drugi set i nakon toga lakoćom dobile i treći. Za Zrinku i Laru je to bio veliki meč i velika prilika,koju sada nisu iskoristile ali biti će prilika. Osvojen je još jedna brončana medalja.

Nakon tog meča Laura je trebala igrati meč u pojedinačnoj konkurenciji za ulazak u polufinale, ali psihički i fizički izmučena nije imala nikakve šanse protiv čehinje koja je na kraju i osvojila Prvenstvo. Laura je na kraju osvojila peto mjesto u ženskoj konkurenciji.

U mješovitim parovima Nikola i Paula su u drugom kolu pobijedili francuski par (2:1), a u četvrt finalu su pobijedili njemački par (2:1) i ušli u polufinale koje se trebalo igrati zadnjeg dana natjecanja.

Marko je na žalost u četvrtfinalu izgubio od mađara (koji je osvojio Prvenstvo) i tako zauzeo 5.mjesto u konkurenciji do 18.godina.

Trećeg dana natjecanja kada su igrana polufinala i finala i mi smo imali svoje natjecatelje. Nikola i Paula su u polufinalu pobijedili mađarski par i tako ostvarili najveći klupski uspjeh u seniorskoj konkurenciji. U finalu su igrali protiv švedskog para, koji su dvostruki svjetski prvaci i europski prvaci sa zadnjeg europskog prvenstva, i na žalost izgubili sa 2:0.

Na kraju, osvojene tri medalje (1 srebrna i dvije brončane), od toga dvije po prvi puta u povijesti kluba u seniorskoj konkurenciji je fantastičan uspjeh i poticaj za daljni rad i pripremu za slijedeće svjetsko prvenstvo 2019. koje će biti održano u Budimpešti početkom srpnja.










Nema komentara:

Objavi komentar