.

srijeda, 21. ožujka 2018.

Svjetski - Dan vode - u dječjem vrtići Zvončići u naselju Blato

BlatoSvaki predškolac zna da bez vode nema života – ni za ljude, ni za životinje, niti biljke koje nas okružuju. Svake godine u proljeće, točnije 22. ožujka, obilježavamo Svjetski dan voda i pokušavamo skrenuti pažnju na važnost očuvanja vode i njezinih izvora. No u vrtiću „Zvončići“ u Blatu (područni vrtić DV „Hrvatski Leskovac“) o vodi učimo i brinemo svakodnevno – od najmlađe do najstarije skupine. 

Tako znamo sve o vodi i njezinim fizikalnim osobinama, čemu služi voda, koje životinje i biljke žive u vodi i oko nje te kako se vodom mogu raditi eksperimenti, ali i prava umjetnička djela. No ipak smo najponosniji na svoje eko-akcije jer dokazujemo da svatko, bez obzira koliko ima godina, može pomoći u očuvanju ovog prirodnog blaga. Tako u vrtiću „Zvončići“ svaka skupina ima svoju eko-patrolu koja svakodnevno provjerava korištenje i čuvanje vode u našem vrtićkom životu. 

Odgovorno ekološko ponašanje uredno se bilježi u tabele i potiče nas da budemo još oprezniji i bolji. No priča o vodi ne prestaje – budući da znamo da je voda važna i za život biljaka i životinja, naše eko-patrole brinu i o vrtičkoj flori i fauni. A ako vas put navede u naš kraj, uvjeravamo vas da ćete kod nas u vrtiću moći popiti najfiniju vodu, jer smo rijetki sretnici u svijetu čija domovina još uvijek ima čistu i zdravu vodu u slavinama.

























Nema komentara:

Objavi komentar