.

petak, 16. ožujka 2018.

Izlet u čast Međunarodnog dana žena

Tuheljske toplice - U srijedu 7. ožujka 2018. godine Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena je organizirala jednodnevni izlet u Terme Tuhelj. 

Sam odaziv članova iz različitih Podružnica, dao je naslutiti, kako će ovo biti lijep, drag i  svakom od izletnika -  po mjeri - jednodnevni izlet.

Kao što smo službeno doznali, put do Termi Tuhelj, odnosno perijevoz , financirala je Matica hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb, dok su ostale troškove (bitno umanjene zbog akcije Terme Tuhelj) snosili sami izletnici.

Putovanje je bili zaista kratko ali veselo. Po običaju potočio se - "oteštajec" , a potom je slijedio ukusan kolač. Naravno, kako je sav taj ugođaj, potencirao pjesmu, šale, šaljiva dobacivanja, koje su  na žalost - prekinute prebrzim dolaskom u Tuhelj.

U Tuhelju je snijeg popraćen veselim suncem dočekao naše vesele izletnike. Tu su izletnici su bili u prilici birati, koristiti bazene i sve njihove čarolije ili se pak u toplom restoranu, prepustiti se  zanimljivim društvenim igrama (Čovječe ne ljuti se , belot,...) No, postojala je i treća mogućnost - šetnja po idiličnom Zagorskom / Tuheljakom kraju. Svatko je činio što je htio, tako da je ovaj izlet pružao istinsku slobodu i čaroliju vremena koje provodio u aktivnostima, koje su ga činile najsretnijim.

Nije potrebno ni isticati kako u tako lijepim trenucima vrijeme ubrzano leti. Neki su komentirali, kako se još nisu ni okrenuli a već je bilo vrijeme ručka. 

E , kada govorimo o ručku, tu su svi bili jedinstveni. Jedni su pak izmoreni kupanjem, drugi dugačkim šetnjama na "zubatom suncu" a treći "shrvani" porazom u društvenim igrama, prionuli ukusnom jelu, koje su susretljivi domaćini sa mnogo radosti posluživali.

Nakon uživanja u ručku i finih štrudli od sira i jabuka, uslijedila je glazba i ples. O tome, po našem mišljenju ne moramo ništa govoriti, jer svi znamo kako su umirovljenici za razliku od drugih dobnih skupina neumorni, plesači, pjevači i zabavljači.



Željko Mrković, predsjednik
Podružnice umirovljenika Utrina
- Želio bih prije svega pohvaliti organizaciju ovog jednodnevnog izleta.Naime, putovanje do ovdje je bilo zaista kratko. Ovdje smo bili u prilici da svatko od nas iskoristi vrijeme kako najbolje umije.Vidim kako su ljudi zadovoljni, što pokazuje i veliki broj plesača  uz živu glazbu nakon ukusna ručka.

Kako je sutra Međunarodni dan žena, od srca bih ga čestitao svim našim članicama, ali i članicama naše Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb.

Mišljenja sam kako bi ovakvih izleta, trebalo malo više organizirati. Naime, Tuheljske toplice su zaista blizu, pružaju odličan sadržaj, a i ono što je najvažnije, cijena ovakvog izleta je zaista prihvatljiva, svakome do nas umirovljenika.



Veljko Vujanović, predsjednik
Podružnice umirovljenika Siget
-  Ja sam novoizabrani predsjednik Podružnice umirovljenika Siget. Naime, mi smo održali Skupštinu negdje u sječnju. Ponovno se konstituirali i nastavili, kontinuitet našeg vrlo plodonosnog rada.

Evo danas smo ovdje sa nekoliko naših članova u Termama Tuhelj skupa sa drugima Podružnicama. 

Matica nas je pomogla , jer, tek sada smo u podružnici prikupili članarine baš nismo pri novcu.

Sada nastavljamo kontinuitet, imamo jednu od najboljih likovnih radionica od svih Podružnica, ona djeluje aktivno jedanput ili dva puta, ovisno o potrebi. Također dva puta tjedno organiziramo za naše članove tjelovježbu.

No, također smo započeli sa organiziranim odlascima u kazalište. Posljednja predstava koju smo posjetili je od Mire Gavrana - Sve o ženama. Moram priznati kako nam se to svidjelo, tako da kroz desetak dana idemo gledati novu predstavu... 

Također u prostoru Crvenog križa, organiziramo raznolika druženja (ples..) i obilježavanja prigodnih datuma - maškare, Valentinovo itd... Sve u svemu, moram priznati kako smo zadovoljni.



Marija Klobučarić, tajnica
Podružnice umirovljenika Dragonožec
- Ovaj puta sam ovdje na izletu u organizaciji Matice Hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb i jako sam se ugodno iznenadila. To je sada nova naša  predsjednica, koja nam je pružila takvo zadovoljstvo i toliko smo se dobro zabavili, od plesanja, kupanja, odličnog ručka...

I stvarno želim,  ne samo sebe, nego da sve sve...muško, žensko da se što češće viđamo.

Znate, naše ove zlatne godine moramo iskoristiti. Ako ih sada ne iskoristimo. Svako dan nam je sve kraći, a to si ne smijemo dozvoliti.

Naime, u našoj podružnici Dragonožec, mi smo u protekloj godini organizirali deset izleta. Uvijek je autobus pun. Uvijek je to jedno krasno druženje. Tu u našem naselju Dragonožec imamo jedan pristojan Vatrogasni dom, gdje organiziramo zaista veliki broj druženja, domijenaka .Sve je to besplatno za naše članove, a imamo ih nešto više od 160 članova. Sve to uspijevamo, preko donatora, pa čak nam ponekada pomogne i Grad.

I zato želim naglasiti, kako je ovakav način druženja odličan i poželjno jer da ovakvih izleta bude što više.



Mladen Koprivnjak,  član
Podružnice umirovljenika Hrašće
- Trenutno smo u reorganizaciji. Naime, odvajamo se iz Podružnice Odra / Hrašće i organiziramo vlastiti Podružnicu umirovljenika Hrašće. Sve ćemo to potvrditi osnvačkom Skupštinom koja će se održati 17. ožujka 2018.

Za sada kako doznajemo prema neslužbenim izvorima imamo nešto više od 120 članova. Nadamo se kako će članstvo porasti i još više.

U planu djelovanja i rada Podružnice, planiramo održavanja raznolikih radionica, koje će zaokupiti pažnju naših članova, a ujedno im uz pružanja nova znanja prikratiti i vrijeme. Tu bih izdvojio radionicu računarstva, sa kojom započinjemo odmah po održanju Skupštine.

Naravno, kako ćemo organizirati i izleta. Ovaj današnji izlet u organizaciji Matice hrvatskih umirovljenika, nam je odličan primjer. Sadržajan dan, ugodno proveden (raznolike aktivnosti) uz ukusan ručak i predivnu živu glazbu, te kratkog putovanja - čini ovaj izlet zaista poželjnim.

Za kraj bih htio pohvaliti našu suradnju sa Maticom hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb, na velikoj svekolikoj podršci u ovim trenucima organizacije naša Podružnice. Naravno, kada se mi konstituiramo, te započnemo onako čvrsto i samostalno djelovati, kako će naša suradnja biti još čvršća, plodnija i raznovrsnija.





Višnja Gojković, predsjednica
Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb
-  Otvorila nam se prigoda, kako bi organizirali jedan zanimljiv, spontan ali i ugodan izlet ovdje u Terme Tuhelj, povodom Međunarodnog dana žene.

Nakon što smo uputili poziv svim našim Podružnicama, odnosno njihovim članovima, okupilo se nešto više od stoipedesetero ljudi, što nas istnski veseli.

Željela bih istaknuti, kako je ovaj izlet, tek uvertira u naš sustav djelovanja. Naime, naša je osnovna namjera kvalitetno okupljati i animirati što više naše umirovljenike, kako bi se oni što više družili, razgovarali, izmjenjivali iskustva. Jednostavno da  iskoriste što kvalitetnije potrebu za zajedništvom.

Kako bi što konkretnije podržali ovakve akcije, upravo je Matica  hrvatski umirovljenika Novi Zagreb sufinancirala, cijenu puta, dok su Teme Tuhelj u okviru akcije vezane uz Međunarodni dan žena učinile ovaj izlet svim našim članovima prihvatljivijima.

Naravno, kako ćemo ovakvim načinom organiziranja, ne samo izleta nastaviti i dalje.














































 

















Nema komentara:

Objavi komentar