.

petak, 23. ožujka 2018.

Domjenak povodom Uskrsa

Siget -  U utorak 20. ožujka 2018. srdačno su nas ugodno ugostili članovi Podružnice umirovljenika Siget, koja je, od nedugo uspješni član Udruge umirovljenika Novi Zagreb.

Iako je povod ovog zanimljivog druženja bila izložba  članova Kreativne radionice, čija su vrijednih ruku djelo, povodom velikog blagdana - Uskrs - pobudila interes svih prisutnih Uz  izložbu organizatori organizirali proslavu rođendana, čak dvoje svojih članova, tako da zasigurno nije potrebno opisivati raspoloženje i veselje ovog okupljanja. 

Svojim dolaskom druženje su uveličali i mnogi gosti, među kojima su bili i članovi iz drugih podružnica. Iz Podružnice umirovljenika Lučko, svojim dolaskom ali i pročitanim pjesmama druženje je svakako uveličala, Ana Gregurek. Našu tvrdnju svakako potvrđuje veliki pljesak, koji je smo bili u prilici čuti nakon svake izvedene / recitirane pjesme ove pasionirane autorice poezije.

Uz gđu. Miru Krpan, članicu podružnice Trnsko, veliki interes je pobudila posjeta gđe. Nade Šojat, tajnice Udruge umirovljenika Novi Zagreb,gdje su svi prisutni bili u prilici čuti zanimljiv i raznovrstan program djelovanja ove udruge, sve do konca godine.

Na druženje je  došao g. Zvomimirom Mozer predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Siget. Kako smo doznali, na ovom druženju je dogovoren početak zajedničkih akcija ove dvije organizacije, koje bi se nastavile u buduće na zadovoljstvo obiju članstva.



Marija Pongrac, predsjednica
 Podružnice umirovljenika Siget
- Ovo druženje smo upriličili povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. To je nekako stara navika naših članova.Također kako smo vrlo uspješno organizirali našu Kreativnu radionicu, pomislili smo kako je ovo pravi trenutak da i pokažemo naše radove, kako našim članovima, ali također i našim gostima. Moram priznati, kako nisam ni izdaleka mogla pretpostaviti kako će naši radovi biti toliko prepoznati i hvaljeni.

Moram priznati, kako je kreativna  radionica iznimno dobro primljena od strane naših članica. Naime, kako smo ovdje u prostoru lokalne samouprave, dosta limitirani vremenom, tada to vrijeme koristimo za edukaciju i razmjenu iskustave, a veći dio radova, naše članice - za sada - izrađuju u vlastitim domovima.

Kako je naša Podružnica, organizirana tek nedavno, također bih spomenula, kako smo uz našu Kreativnu radionicu, potaknut i iniciran i posjet Kazalištima grada Zagreba. Moram istaknuti sa puno radosti kako ova kulturna aktivnost privlači sve veću pažnju, kako naših članova ali i onih koji o članstvu u našu Podružnicu, tek razmišljaju. Naime, mi za sada ne pravimo razliku, jer nam je drago da ljudi nastoje sve više ići u kazališta, a preko nas, odnosno Podružnice, ulaznice su osjetno, osjetno prihvatljivije za sve - nas umirovljenike.

Na kraju bih spomenula i izlete, kojima se naši članovi, odnosno svi umirovljenici iznimno raduju, ali i redovito pridružuju. I tu bi htjeli ohrabriti naša sugrađane - umirovljenike -, koji također ne moraju biti naši članovi, da nam se jave. Naime, ne treba posebno isticati, kako su svi ti izleti prije svega zanimljivi, edukativni, zabavni, prilagođeni našim godinama ali i našim željama i sl.... Ali, također i prihvatljivi cijenom. Stoga bih iskoristila priliku i pozvale sve umirovljenike, naselja Siget, pa usudila bih se reći i - šire - da nam se pridruže na našim veselim , zanimljivim odlično osmišljenim i često nezaboravnim putovanjima.





Marija Rajić, voditeljica
Kreativne rasionice
- Moram u početku reći kako čak iz Remeta dolazim ovdje u Podružnicu umirovljenika Siget i vodim našu Kreativnu radionicu. Radionica je zaista kreativna i raznolika temama ali i tehnikama koje radimo. Otvoreni smo prema svim mogućnostima, koje naše ruke i naš um može realizirati. Stoga u svojim radovima, koristimo i informacije koje susretnemo putem interneta.

Ovdje se sastajemo, družimo i radimo svakog utorka od 16,00 do 17,00 sati. 

Reći ćete kratko. 

Da i mi se slažemo, naime nama da je i dvostruko više vremena, ne bi nam bilo dovoljno za sve naše ideje i razmjene iskustva, te same izrade.

U naše vrijeme ovdje - vrlo često možete čuti zajedničku pjesmu, koja spontano krene, ali i poneki kolač ili čak suhu ukusnu kobasicu. Znamo mi umirovljenici zaista kvalitetno i sadržajno iskoristiti naša vrijeme. 

Za kraj bih rekla, kako nam se polako ali konstantno pridružuju novi članovi, jer je kreativan rad ovdje zaista zarazan. Dolaze nam oni koji se nisu ničim takvim do sada zanimali, bavili. Upravo su ti najveći zanesenjaci, kada otkriju sebe i svoje sklonosti u svemu tome. Upravi njima vrijeme najbrže prolazi, kako kažu : Nismo ni glavu sagnuli, a vrijeme je već proteklo... 

Zato bih za kraj rekla, kako smo otvoreni za sve one koji želi biti aktivni član naše radionice, da nam se najave i bez ikakvih problema pridruže.





Nada Šojat, tajnica
Udruge umirovljenika Novi Zagreb
-  Došla sam ovdje u Podružnicu umirovljanika Siget u ime naše predsjednice Ljeposave Barta, koja je na putu u Banju Vrućicu.

Moram reći, kako mi je neobično drago da sam danas ovdje, sa predsjednicom gđo. Marijim Pongrac i sa svim članicama, kao i gostima.

Naime, drago mi je da su ovako zaista snažno i angažirano započeli svoj rad i djelovanje. Da ova njihova Kreativna radionica intezivno stvara, da se mogu podičiti prekrasnim produktima koje vlastitim rukama izrađuju, ali da su se okupili u jednu potpuno novu Podružnicu. Prošli jedan malo - možda - trnovitiji put, pridružili se Udruzi umirovljenika Novi Zagreb skupa sa ostalim Podružnicama .

Vrijeme je pred njima.

Ono što me u svakom slučaju dojmilo, kako su radovi - vrijednih ruku - ovih članica / žena , doista prekrasni. Ovaj puta su možda više potencirali na skorašnji Blagdan, ali zaista se vidi kako je tu uložen veliki trud, veliko znanja i velika ljubav.






Zvonimir Mozer, predsjednik
Kluba liječenih alkoholičara Siget

- Moram priznati kako mi je ugodno ovdje okružen žena, članicama Podružnice umirovljenika Siget, na čelu sa njihovom predsjednicom Marijom Pongrac, te njihovim ručnim radovima, koji nas veoma dojmljivo podsjećaju na skori dolazak Uskrsa.

Bio sam u prilici čuti mnogo toga zanimljivog, novog.... Čuo sam vrlo zanimljiv plan djelovanja, koji me potakao da zajednički - naše dvije organizacije - započnu suradnju.

Pao mi je na pamet zajednički izlet, kako nitko od nas nema potencijala "napuniti" autobus - čini mi se to dobrim rješenjem.

Mišljenja sam, kako se i gđa. Marija Pongrac u našem ugodnom razgovoru složila sa tom idejom, te kako nam takav zajednički interes, ostavlja širom otvorena vrata suradnje - ne samo  - u izletima, već mnogo šire, u različitim područjima zajedničkih interesa. 

Naravno, za kraj od srca u ime svih članova Kluba liječenih alkoholičara, Podružnici umirovljenika Siget, želim mnogo, mnogo, uspjeha i u budućem radu i djelovanju....


























Nema komentara:

Objavi komentar