.

petak, 1. prosinca 2017.

Borba ide dalje - poručuju nam iz Udruge građana Siget

Siget -  Danas se u sobi 136 na Trgu Stjepana Radića u Gradskom uredu za prostorno uređenje ,izgradnju grada, graditeljstvo , komunalne poslove i promet-Središnji odsjek za prostorno uređenje, odigravala "bitka" radi prijedloga za izdavanje lokacijske dozvole društvu Castrum nekretnine d.o.o. zbog izgradnje poslovnog i trgovačkog kompleksa na lokaciji k.č.br. 644 u naselju Siget Froudeova.

Pozivu su se odazvali suvlasnici parcele i predstavnik Udruge građana Siget i Vijeća mjesnog odbora Siget .

Na samom početku su sve stranke reagirale na činjenicu da se poziv nije uručio po propisima.jer za manje od deset vlasnika nekretnina koje graniče sa predloženim projektom, poziv se mora uručiti osobno uz potpis. Do poziva smo došli pukim slučajem, mada su referentice danas pokazivale slike nalijepljenih poziva na građevinskoj parceli ...mada nismo otkrili ni kada su obješene, niti tko ih je uklonio da se ne vide.

Suvlasnici su donijeli svu potrebnu dokumentaciju i dali svoje izjeve protivno izdavanju lokacijske dozvole zbog trajanja sudskog spora na čestici 644 koja u međuvremenu rasparcelirana bez njihovog znanja., a na na samoj čestici još uvijek traju sudski sporovi koji nisu riješeni, te samim time Castrum nekretnine ne mogu vršiti nikakve radnje bez njihove suglasnosti jer je spomenuto društvo kupnjom dvaju stambenih objekata odnosno Vlado Leko, dobio izvadak iz Knjige položenih ugovora za dva stana, čime na ostalim parcelama postaje suvlasnik zajedno s ostalim stanarima.

Žalba Udruge građana Siget i Vijeća mjesnog odbora Siget je također uzeta u obzir zajedno s priloženom dokumentacijom (peticija građana, primjedbe na javni natječaj i na izmjene i dopune GUP-a ) kao i prijava na DORH i Uskok.

Na odlasku su stanari uočili na stolu dokumenat društva Profectus projektiranje d.o.o. na kojem stoji da je izdana lokacijska dozvola za izgradnju ceste koja ide vjerovali ili ne preko kuće u kojoj žive stanari na k.br.10!! Naravno izdana bez njihovog znanja, te ćemo i taj dokumenat priložiti kao dodatnu dokumentaciju prijavi na DORH i Uskok, kao i dokumenat koji smo otkrili tokom dana a to je ni manje ni više lokacijska dozvola koja je izdana 12.10.2017. god. s potpisom gradonačelnika Društvu Castrum nekretnine d.o.o. za iste čestice koje su i danas bile na popisu za izdavanje te iste dozvole!!!!!!1(KLASA.940-017/03/618.....URBROJ. 251-03-02-17-2




Izvjestila
Gordana Pasanec, dopredsjednica Udruge građana Siget