.

petak, 1. prosinca 2017.

5. Croatia - Geodezija Aleksić - Speed Badminton Open - juniorski turnir.

Remetinečki Gaj - Uz podršku grada Zagreba Speedminton klub Zagreb, po peti puta za redom organizira - 5. Croatia Geodezija Aleksić Speed Badmintom open juniorski turnir. Turnire će se održati u nedjelju 3. prosinca u sportskoj dvorani Osnovne Škole Kajzerica.

Za tu priliku smo porazgovarali sa Nebojšom Aleksićem, predsjednikom Speed Badminton kluba Zagreb, kako bi na što više rekao o ovom petom jubilarnom turniri, na kojem će se, kako doznajemo okupiti veliki broj  mladi iz zemalja srednje Europe.



Nebojša Aleksić, predsjednik
Speed Bedminton  klub Zagreb,
Remetinečki Gaj
- Pred nama je peti jubilarni - Croatia Geodezoja Aleksić Speed Badminton Open - juniorski turnir, na kojem će sudjelovati nešto više od tridesetak igrača iz četiri države. U goste će nam doći natjecatelji iz Češke, Srbije Slovenije.

Turnir će se održati u modernoj sportskoj dvorani Osnovne Škole Kajzerica.

U turniru će se natjecati u pet kategorija pojedinačnih, te u dvije kategorije parova (muški / ženski parovi) i peta kategorija - pojedinačno u kategorijama do 12. godina, do 14. godina i do 18. godina.

- Kako čujemo, upravo je vaš klub prvi pokretač u svijetu, ovakve vrste natjecanja za juniore u svijetu.

- Da. Mi smo 2013. godine, po prvi puta organizirali zasebni Juniorski turnir, iako se to prvo natjecanja malo sa podozrenjem gledalo. No, međutim, na tom turniru se okupilo nešto više od sedamdeset igrača, sudionika iz šest država ( Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije itd..) i upravo je te godine taj juniorski turnir ušao  u pet najboljih akcija u Svjetskoj federaciji Speed Badmintona.

Ubrzo nakon nas su započeli organizirati ovakvu vrstu turnira i druge države, koje rade sa mladim igračima,

Evo, mi naš turnir organiziramo peti puta za redom, ovaj puta bez "kotizacije" - kako bi motivirali i omogućili što manje troškove na sudjelovanje što više mladih, na taj način smanjivši im troškove. To smo uspjeli uz pomoć Grada Zagreba, koji nam je ove godine izišao u susret financirajući veliki dio troškova turnira.

Moram istaknuti, kako nam je pokrovitelj prvog turnira bio osobno sam gradonačelnik . Na sreću, ove godine smo prihvaćeni u programu finaciranju turnira, tako da smo na neki način iznova inovatori u tome, da po prvi puta na jednom turniru ne treba plaćati "kotizaciju".

- Za kraj ovog našeg ugodnog i zanimljivog razgovora bi vas upitali - Kako vaš klub stoji sa pomladkom, odnosno sa juniorima?

-  Moram istaknuti i to sa ponosom, kako mi okupljamo zaista odličan broj juniora, Trenutno imamo , još uvijek aktualnog Europskog prvaka u kategoriji do 14. godina - Marko Jerković . Marko ove godine igra u novoj kategoriji - do 18. godina. Ne bi bilo fer a da ne spomenem kako je nedugo, po prvi puta odnio pobjedu u toj kategoriji na našem gostovanju u susjednoj Mađarskoj u gradu Debrecinu . 

Tu je i Laura Jagečić, ponosna, a ja bih dodao i zaslužena nositeljica srebrne medalje, sa prošlog Europskog prvenstva. Ovaj naš turnir joj je na žalost posljednji u ovoj kategoriji - do 18. godina. Iduće godine će braniti boje kluba u vrlo zahtjevnoj seniorskoj kategoriji .

I tako ....

Imamo još troje četvero mladih igrača i igračica .. Između ostaloga imamo jednu vrlo uspješnu darovitu curicu u dobi od osam godina, te također vrlo talentiranoga i uspješnog dječaka od deset godina.

To je naša već treća genaracija - ciklusa mladih igračica i igračica u koje ćemo nastaviti malo više ulagati kako treninga ali i iskustva iz ove prve i druge naše generacije.

Upravo te dvije generacije imamo pet vrlo zapaženih i talentiranih igrača. Troje ih igra vrlo aktivno u seniorskoj konkurenciji među prvih deset, na Svjetskim rang listama.

Tako da kao mladi sport,  u naših - evo osam godina djelovanja - uz dobru organizaciju, mnogo rada i truda, iza našeg sportskog rada stoje mnoga Europska i Svjetska odličja ( iako još uvijek - na žalost! - nemamo svoj teren, ali ni dvoranu gdje bi trenirali / već ih iznajmljujemo).

Za kraj bih zahvalio Gradu Zagrebu na velikoj podršci, a sve vas koje zanima ovaj "novi" sporta, iznimno prikladan i ženama ali i muškarcima, iskoristite priliku te navratite u nedjelju na naš turnir , te uživajte ne samo u atraktivnim sportu, već i u druženju i navijanju.