.

utorak, 7. studenoga 2017.

Javni poziv za odabir teksta i glazbe himne Novog Zagreba - portala Rotor

Novi Zagreb Portal Rotor je objavio 6. studenog 2017. godine  javni poziv za odabir teksta i glazbe himne Novog Zagreba - portala Rotor  na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani.

Himna može biti djelo jednog ili više autora, ali glazba i tekst ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo. Posebno će se vrednovati skladba koja će svojim tekstom i glazbenim izričajem najbolje istaknuti dostojanstvo i ugled, te tradiciju Novog Zagreba, a koja će se moći izvoditi u pjevanoj ili instrumentalnoj varijanti, odnosno kombiniranim načinom. 

Prijedlog za Himnu Novog Zagreba portal Rotor dostavlja se u najmanje pet primjeraka audio zapisa te notnog zapisa s potpisanim tekstom koji mora biti na hrvatskom jeziku uz mogućnost korištenja jezičnog izričaja s područja Novog Zagreba, kajkavski dijalekt. 

Preporučena dužina skladbe iznosi 3 minute.

Prijedlozi se mogu dostavljati od 5. listopada 2018. godine Stručnom žiriju za izradu prijedloga Himne Novog Zagreba portal Rotor u kuverti na adresu Portal Rotor, Karlovačka cesta 32, 10020 Novi Zagreb, sa punim imenom i prezimenom ( svih autora), brojem mobitele, e - meilom, te punom kućnom adresom.





Stručni žiri koje će odlučivati o himni čini devet stručnjaka iz različitih segmenata društvenih djelatnosti, od kulturologa, klasičnih glazbenika do rockera. 





Stručni žiri će, pravovremene prispjele prijedloge razmotriti, ocijeniti te odabrati najbolji prijedlog. Rezultat će biti objavljen 7, listopada 2018. godine. 

Najuspješnijega autora  (autore) po mišljenju Stručnog žirija, očekuje javno priznanje. 
Za prihvaćeni tekst i glazbu Himne Novog Zagreba - portal Rotor ,autor (autori) zadržavaju sva autorska prava, no portal Rotor će bez ikakve novčane naknade će biti u mogućnosti koristiti Himnu Novog Zagreba portala Rotor kada i gdje mu odgovara.