.

srijeda, 22. studenoga 2017.

ICO crossminton Radeče Open – 18.11.2017.

RadečeOvog vikenda smo bili na turniru u Sloveniji, u malenom ali lijepom gradiću Radeče, koji se nalazi na rijeci Sava.

Turnir je bio Internacionalnog karaktera i bodovao se sa 250 bodova, sudjelovali su igrači iz Hrvatske, Slovenije i Švicarske.

Crossminton club Zagreb sudjelovao je na turniru sa 9 natjecatelja i gostom iz Švicarske Severin Wirthom.

U najatraktivnijoj kategoriji  (Open), Nikola Kučina osvojio je treće mjesto.
Polufinalni meč je na žalost izgubio od našeg gosta Wirth Severin sa 2:1 u setovima. U finalu pobijedio je slovenac Samo Lipušček i tako osvojio prvo mjesto.

U kategoriji žena Laura Jagečić je pokvarila plan da 4 slovenke igraju polufinala. Izvanrednim igrama ušla je u polufinale gdje je na žalost izgubila od višestruke svjetske i europske prvakinje Jasmine Keber, koja je na kraju i pobijedila na turniru.

Naš najmlađi muški član Marko Jerković nastavio je sa dobrim igrama i u svojoj prvoj sezoni u kategoriji do 18 godina osvojio je 2.mjesto. Nakon pobjede u Debrecenu i ovo 2. mjesto u Radeču, pokazalo je da Marko Jerković (inače još uvijek aktualni europski prvak do 14 godina) ima što za reći i u novoj kategoriji.

Gracia Benčić, naša najmlađa natjecateljica osvojila je treće mjesto u kategoriji do 10  godina.

U kategoriji Mix doubles naš par Zrinka Jagečić/Severi Wirth osvojili su drugo mjesto, a par Laura Jagečić/Siniša Jagečić osvojili su treće mjesto.

Ostali naši natjecatelji nisu prošli grupnu fazu natjecanja.

Turnir u Radeču je bio naš zadnji turnir ove godine na kojemu ćemo sudjelovati u kompletnoj postavi.




Predstoji nam još organizacija jubilarnog 5.og po redu juniorskog turnira koji će biti održan u nedjelju 03.12.2017.godine u OŠ Kajzerica sa početkom u 9.00 sati.

Na ovaj turnir smo jako ponosni jer smo prvi počeli u svijetu organizirati turnir isključivo za mlađe natjecatelje do 18 godina.

Na turniru punog naziva 5.ICO Crossminton „Geodezija Aleksić“ Croatia Junior Open 2017, sudjelovati će natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Izvjestio:
Nebojša Aleksić, predsjednik Crossminton kluba Zagreb