.

petak, 20. listopada 2017.

ICO Speedminton Serbian Open 2017

Sombor  – U subotu 14. i nedjelju 15. listopada u Somboru je po drugi put održan međunarodni turnir u crossmintonu ICO Speedminton Serbian Open koji se bodovao s 500 bodova za svjetsku rang listu. Turnir je odlično organizirao Speed badminton klub Speeder iz Sombora. Od naših članova nastupili su Gracia Benčić, Toma Petak, Marko Jerković, Borna Petak, Paula Barković, Zrinka Jagečić, Laura Jagečić, Nikola Kučina, Gordana Ivković, Željka Benčić, Siniša Jagečić, Tomislav Benčić i Nebojša Aleksić.

Najbolji rezultat ostvarili su Paula Barković i Nikola Kučina u mješovitim parovima gdje su osvojili prvo mjesto, nakon što su u finalu savladali slovenski par Jasmina Keber – Matjaž Šušterič. U istome su parovi Zrinka Jagečić – Severin Wirth (SUI) i Laura Jagečić – David Kozari (HUN) podjelili treće mjesto. U kategoriji U18 u parovima Marko Jerković i Borna Petak osvojili su srebrnu medalju nakon što su u finalu poraženi od češkog para Lichy – Melichar. U pojedinačnom dijelu Marko Jerković je osvojio broncu, dok je Borna Petak bio peti. Brončanim odličjima su se okitili i naši najmlađi članovi. To su najmlađa licencirana igračica na svijetu i jedina iz Hrvatske u kategoriji U12 Gracia Benčić te Toma Petak. Do bronce je u kategoriji Open muški došao Nikola Kučina nakon poraza u polufinalu od svjetskog broja jedan Petra Makrlika i kasnijeg osvajača turnira koji je u finalu savladao švicarca Severina Wirtha.

U kategoriji Open za žene Zrinka Jagečić i Paula Barković zapele su u četvrtfinalu i podijelile 5.mjesto, dok Laura Jagečić nije prošla svoju skupinu. Nastup u četvrtfinalu je izborio i Nebojša Aleksić, ali je zbog povrede morao predati meč mađaru Kissu. Svoje skupine nisu prošli Gordana Ivković i Željka Benčić u kategoriji O35 te Siniša Jagečić i Tomislav Benčić u kategoriji O40.

Pred našim natjecateljima, članovima Crossminton kluba Zagreb iz Remetinca je turnir u Opatiji koji se održava 28. listopada.



izvijestio:

Tomislav Benčić