.

četvrtak, 21. rujna 2017.

4. Blatska Fišijada

Blato - I ove se godine , kao i protekle tri godine za redom (treći vikend u rujnu) 16. rujna 2017. godine, održala 4. Blatska Fišijada u organizaciji ODRA , Udruge ribiča invalida domovinskog rata Novi Zagreb.

Ovo tradicionalno druženje već godinama  okuplja pasionirane  zaljubljenike ukusnog pripremanja fišpaprikaša, kako članova Udruge Odra, ali isto tako i gostiju iz cijelog grada Zagreba, te susjednih županija.

Iako se zaista mnogo pozornosti i truda ulaže u samo  pripremanje i kuhanje ukusnih fišpaprikaša, cilj ovih kulinarskih susreta je ipak -  prije svega - ugodno druženje. Naime, sami organizatori ne teže brojnosti ekipa koje se natječu, već im je težnja usmjerena na okupljanju što više gostiju, kako bi svi skupa što ugodnije zajednički proveli tu nezaboravnu subotu. 

Na žalost, ova subote vrijeme nije bilo naklonjena organizatorima.

Naime jesenska kiša koja je neumoljivo padala cijelo vrijeme, nije omele uporne i zanesene natjecatelje, koji su se okupili bez obzira na kišu, već je obeshrabrila brojne goste koji su ove godine na žalost propustili kušati i uživati u ukusnim čarolijama fišpaprikaša, koji je čekao na njih.



Ivan Fičko, predsjednik Udruge ODRA
Udruge ribiča invalda domovinskog rata
Novi Zagreb
- Iskoristio bih priliku te zahvalio svim sudionicima naše 4. Blatske fišijade, ali i svim gostima koji su svojim dolaskom i ovu godinu uveličali ovo naše tradicionalno druženje.

Ne moram ni spominjati kako su naši natjecatelji i ove godine uložili mnogo truda i ljubavi kako bi nas ugodno iznenadili ukusom svojih fišpaprikaša. 

Naravno, u natjecateljskom dijelu, najvještiji su dobili zaslužena priznanja, što je svakako još više ovo druženje učinilo zanimljivijim.

Nakon podjele priznanja, slijedio je onaj opušteniji dio, koje je na žalost zbog kiše bio u nešto manjem broju gostiju, ali ništa manje zabavniji, "ukusniji" itd..

Evo vidite i sami, ostali smo se družiti do kasnih poslijepodnevnih sati, što samo po sebi pokazuje, ljepotu ovih naših druženja.

Na godinu se nadamo daleko boljem vremenu, stoga već sada pozivamo sve ljubitelje fišpaprikaša da nam se pridruže u našem slijedećem druženju na potpuno besplatnoj degustaciji i ugodnom i veselom druženju.







Boris Herceg, kapetan
pobjedničke ekipe" Sv. Klara Penzići"
 -  Zaista mi je drago, da smo na našem  drugom nastupu  ovdje na 4. Blatskoj Fišijadi, osvojili prestižno prvo mjesto u kuhanju fišpaprikaša.

Moram istaknuti, kako me veseli činjenica, baš kao i mnoge druge sudionike ove odlično organizirane Fišijade, kako ovdje samo natjecanje, odnosno sam plasman na natjecanju nije u prvom planu. 

Ove godine smo mi imali sreće biti prvi, dok će slijedeće godine to biti neka druga ekipa. No, ono što je važno je činjenica, kako se ovo odlično druženje ponavlja svake godine i postaje svake godine sve snažnije i bliže srcu.

Za kraj bih u ime svoje ekipe zahvalio organizatorima na zaista odličnoj organizaciji, svim sudionicima na odličnom druženju i na fer odnosu uz iskrenu želju da se i slijedeće godine ponovno susretnemo ovdje ali uz veći broj gostiju, što je i uobičajeno na Blatskim Fišijadama.



Boris Lacko, kapetan drugoplasirene ekipe
- Strmečki Lipicaneri
- Ove godine smo po prvi puta sudjelovali na 4. Blatskoj Fišijadi, što nam je zaista iznimno drago.Ni ne pomišljajući, čak smo i osvojili drugo mjesto, što nas naravno jako veseli.

Ovdje smo kuhali fišpaprikaš isključivo za sebe, čak ne ni za ocjenu i ispalo je na našu sreću kako je jedan od boljih.

No, uz sve ovo što sam spomenuo, htio bih spomenuti odlično druženje, koje je "zaštitni znak " ovih susreta.Zaista su ovdje ljudi prekrasni, susretljivi i otvoreni. naravno, malo mi je žao što je ova "dosadna" koša omele dolazak većeg broja gostiju, koji bi uživali u našim kulinarskim umjećima. no, što je - tu je! I da, vidimo se i na godinu u istom sastavu.



Veljko Vuglač, kapetan trećeplasirane ekipe
- Mornari
- ovo je 4. Bčatska Fišijada, a ja osobno sudjelujem po drugi puta. Kada sam sudjelovao prvi puta prije dvije godine, osvojio sam sa svojom ekipom drugo mjesto. Ove godine sam sa svojom ekipom osvojio treće mjesto, tako da se na slijedeće godine nadam prvom - šampionskom naslovu. Tako da kompletiramo sve naslove.

Naravno, kako se malo šalim, no svakako bih pohvalio ovu pozitivnu atmosferu, koja čini ovo druženje poželjnim. Također bih pohvalio sve sudionike zbog njihovog zaista ugodnog i susretljivog pa i - usudio bih se reći - nezaboravnog druženja.

 Samo natjecanje, kao natjecanje nije u prvom planu, već sve ono što se događa oko njega , tako da sve to čini ovu Fišijadu posebnom i poželjnom svakom zaljubljeniku kuhanja fišpaprikaša, kako ovdje iz okolnih naselja ali i za one koji dolaze iz susjednih županija.

Za kraj, zahvaljujem organizatorima i vidimo se do godine!