.

ponedjeljak, 3. travnja 2017.

Nova Podružnica umirovljenika Dugave u Matici umirovljenika Novi Zagreb

Dugave - U prošli ponedjeljak se okupio poveći broj umirovljenika u društvenim prostorijama naselja Dugave, kako bi realizirali ideju ponovnog osnutka Podružnice umirovljenika Dugave.

Naime, kako neslužbeno doznajemo prije otprilike desetak godina, nakon određenih problema u radu, Podružnice umirovljenika se na žalost - spontano "ugasila". Nedugo potom oformljenja je Udruga umirovljenika Dugave / Hrelić, koja i danas aktivno djeluje, te okuplja jedan dio aktivnih umirovljenika.

Do ove inicijative, koju je podržao i sam gradonačelnik Milan Bandić je došlo iz neposredne želje i nastojanja umirovljenika naselja Dugave, kako bi svoje slobodno vrijeme uložili što kvalitetnije u raznolika kulturne, društvene, pa i sportske aktivnosti. 

Moramo priznati kako je pred novom Podružnicom umirovljenika dosta izazova. Najprije od samog "priznanja" statusa u Matici umirovljenika Novog Zagreba, pa do također "priznanja" podružnice od strane Matice umirovljenika grada Zagreba.

No, na sreću, kako smo imali prilike i sami vidjeti, snažnu i jedinstvenupodršku novoj Podružnici umirovljenika Dugave, ali i novim kreativnim idejama, koje su došle i osobno podržati Marija Kalebota, predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba, ali i Ljeposava Barta, predsjednica Matice umirovljenika Novi Zagreb.

Nakon proceduralnoga, službenog djela - Osnivačke Skupštine - gdje su zadovoljeni svi pravni zahtjevi u ovakvim situacijama, nakon kratkih govora snažne podrške, počevši od gradonačelnika Milana Bandića, preko Marije Kalebora, predsjednice Matice umirovljenika grada Zagreba, do Ljeposave Barte, predsjednice Matice umirovljenika Novog Zagreba. Svi su oni u svom govoru pružili čestitali novoizabranoj predsjednici Nasti Lacković, predsjednici Podružnice umirovljenika Dugave, te javno obećali kako ova nova Podržnica ima zaista - od svih njih ima svekoliku podršku - u radu, kako bi zadovoljila sve raznolike interese , stanovnika treće dobi, ne baš maloga naselja Dugave.

Nakon ovakvih optimističnih izjava osjetio se još veći elan i entuzijazam prema radu i djelovanju kod samih članova, u čije je ime predsjednica Nata Lacković zahvalila, te prezenitirala ukratko plan djelovanja Podružnice. Bili smo u prilici čuti, kako će se organizirati nekoliko kreativnih radionica, kroz preventivne liječničke preglede konstantno voditi briga o zdravlju članova, razviti druženje sa mladima, čučenicima dviju škola koje djeluju u naselju Dugave, ali i suradnja sa djecom iz dječjeg vrtića. Također je spomenuta suradnja sa Gradskom knjižnicom, ali i još mnogo, novih i kreativnih programa (npr. pjevanje u zboru, itd...)

Za kraj , sve je začinio jedan snažan spontani pljesak svih prisutnih, nakon čega je uslijedila "veselica" u  skroman menu, odličnu glazbu, te puno plesa, pjesme i ugodnog druženja.



Ljeposava Barta, predsjednica
Matice umirovljenika Novi Zagreb
- Danas smo ovdje na osnivanju nove Podružnice umirovljenika Dugave. To će ići na Maticu, jer je nekada postojala Podružnica Dugave, ali gđa. Brakus, ona si je osnovala Udrugu umirovljenika Dugave. Tako da na žalost ovo naselje nema Podružnicu, a  želja je da imamo i Podružnicu Dugave ( kako imamo po cijelom Novom Zagrebu - svako naselje ima svoju Podružnicu!).

Gođa. Nasta Lacković koja je danas izabrana za predsjednicu Podružnice umirovljenika Dugave, je u društvu Matice umirovljenika Novi Zagreb, zaista dugo, a ujedno vodi i Pjevačko društvo Novi Zagreb. 

Tako da je dosta vrijedna, odlična suradnica i iskreno se nadam u budućnosti da  će tako vrijedno i nastaviti da sudjeluje i  razvija  Novi Zagreb, zapravo Maticu umirovljenika Novi Zagreb, onako kako je to i  naučila.



Nasta Lacković, predsjednica
Podružnice umirovljenika Dugave
-  Evo, danas sam postala predsjednica Podružnice umirovljenika Dugave, na čemu sam izuzetno sretna i ponosna.

To su inicirali  naši sugrađani, treće životne dobi, organiziravši danas jedan Inicijativni odbor, od tridesetak ljudi, a ostalo ste bili u prilici vidjeti i sami, naime sve skupa nas se okupilo nešto više od sedamdesetak članova.

Namjere su nam u naselju Dugave da pokrenemo naše stare nemoćne. da se međusobno družimo, ali da se družimo i sa ostalim Podružnicama...

Kako bi već na godinu postali jedna "prava"  Podružnica, Matice umirovljenika Novog Zagreba.


























Nema komentara:

Objavi komentar