.

srijeda, 27. travnja 2016.

Zašto nam je potreban odmor od posla

Novi Zagreb - Činjenica je da zaposlene osobe ne odlaze često koliko bi trebale na godišnji odmor, a zapravo većina ih ni ne iskoristi sve zakonom propisane slobodne dane.

Sve češće i kada odemo na godišnji posao nosimo sa sobom, te umjesto istinskog odmora pokušavamo riješiti zaostale poslovne probleme.

Zbog čega nam ipak treba potpuni odmor od posla?

Odmor pronovira kreativnost

Dobar odmor pomoći će vam da se povežete sa samima sobom, ponovno pokrenete kotač samootkrivanja, te vratite polet i želju za novim pothvatima.

 * Odmor će spriječiti slom

Zaposlenici koji redovito odlaze na odmor i redovito se opuštaju imaju manje rizike nastanka sloma, bolje se nose sa svakodnevnim obvezama i bolje kontroliraju.

 * Odmor će očuvati vaše zdravlje

Redovito morate odvojiti vrijeme za „punjenje baterija“. Na taj način ćete smanjiti razinu stresa i vratiti motiviranost.

* Odmor će ojačati veze

Odvojite li malo vremena za uživanje u životu s osobama koje volite ojačat ćete svoju povezanost, što će vam kasnije biti od velike koristi kada se nađete u teškim situacijama, jer će vam te osobe biti spremnije pružiti potporu.

Naravno, nije svatko u mogućnosti uzeti odmor kada poželi, ali ne mora se raditi o velikom putu, dovoljno je nekoliko dana ili manji izlet da biste osjetili pozitivne  učinke.

Nema komentara:

Objavi komentar