.

petak, 25. ožujka 2016.

Koje društvene mreže koristiti i kada

Novi Zagreb - Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ …  toliko društvenih mreža da je ponekad teško procijeniti koja od njih bi nam bila najbolja. Ispod je kratki opis koji vam može pomoći odabrati onu koja trenutno najviše odgovara vašim preferencijama.
Facebook
Društvena mreža koju sada koristi više od 1 milijarde korisnika. Najviše se koristi za komuniciranje s prijateljima, članovima obitelji, te brandovima koji na svojim fan stranicama objavljuju novosti, nagradne igre i slično. Najviše Facebook korisnika je u dobi između 21 i 24 godine. Na svome Facebook profilu korisnici objavljuju fotografije, poveznice, razne statuse i slično.
Twitter
Twitter ima oko 500 milijuna aktivnih korisnika koji ukupno cvrkuću 340 milijuna puta dnevno. Najviše se koristi za kratke objave, komunikaciju o brandovima te pronalazak potencijalnih korisnika. 42,3% korisnika su u dobi između 31 i 49 godina, a 41,5% su u dobi između 18 i 29 godina. Ovdje se najčešće povezuju ljudi sličnih interesa koji ovim putem dolaze do potrebnih informacija.
LinkedIn
LinkedIn ima više od 400 milijuna korisnika. Najviše se koristi za povezivanje sa poslovnim kontaktima. Ovu društvenu mrežu najviše koriste osobe u dobi između 35 i 44 godine (23%), zatim od 45-54 sa 21%. Možete kreirati grupe u kojima ćete raspravljati o svome području zanimanja, ali isto tako pomoći drugima svojim odgovorima.
Google+
Google+ trenutno ima tjedno  nešto više od 540 milijuna aktivnih korisnika, s tim da je oko 625.000 dnevno novih korisnika. Najpopularniji su krugovi gdje svoje kontakte organizirate u grupe s kojima odvojeno komunicirate. Ovo je društvena mreža koju mnogo češće koriste muškarci (69,62%) nego žene (30,38%), a najčešći tipovi korisnika su inženjeri, web dizajneri, studenti i marketing profesionalci.
Instagram
Instagram je društvena mreža, pogodna najviše za dijeljenje fotografija. Svojim fotografijama možete dodavati filtre i na taj način kreirati posebne efekte.
Pinterest
Pinterest je društvena mreža koja omogućava korisnicima da virtualno dijele i otkrivaju nove interese. Možete postavljati svoje fotografije, dijeliti fotografije i postove koje ste negdje na webu prepoznali kao kvalitetne ili ih možete samo pretraživati.

Nema komentara:

Objavi komentar