.

nedjelja, 17. siječnja 2016.

Kako raditi uz neorganiziranog šefa


Novi Zagreb - Ako je vaš nadređeni potpuno neorganiziran, često radi prepravke u planovima, mijenja mišljenje iz dana u dan, teško ćete i vi dobro obavljati svoj posao i ispuniti očekivanja. Ovakva situacija može biti velika prepreka za daljnje napredovanje u karijeri. Ipak, postoje neka rješenja koja mogu ublažiti ovakvo stanje.

Najvažnije je ne prihvatiti obrazac ponašanja takve osobe i zadržati vlastiti plan i poredak. Što ste vi organiziraniji, lakše ćete se nositi s nekim tko nije.


Nemojte pokušavati pronalaziti skrivene razloge zbog kojih se šef ne drži plana jer vjerojatno ne postoje i radi se o običnoj neorganiziranosti. Nemojte ga ni optuživati za neučinkovitost, jer vjerojatno i on pati jednako koliko i vi, samo nije sposoban drugačije.


Većina neorganiziranih osoba znaju da su neorganizirani i nije na vama da ih pokušavate mijenjati. Više uspjeha ćete ostvariti ukoliko pokušate otkriti pravilnosti u toj neorganiziranosti, a zatim započnete manjim koracima povećavati učinkovitost. Naravno za sve morate imati šefovo odobrenje.


Pokušajte usvojiti pravila ponašanja kakva imaju drugi zaposlenici koji se dobro razumiju sa šefom, a ako ste tek došli na novo radno mjesto razgovarajte s osobom koja je prethodno radila i pitajte za savjet, kako biste dobili insajderske informacije.


U ovakvoj situaciji je vrlo važno naučiti slušati. Kada vašeg šefa uhvati napad panike slušajte koji ga detalji najviše smetaju i pokušajte ih izbjeći sljedećom prilikom.


I na kraju uz sve ovo ne smijete zaboraviti da bez obzira organiziran ili ne vaš šef ne bi bio šef da nema kvalifikacije za to mjesto, bez obzira kako vama izgledalo, pa se i ponašajte tako, i ni u kojem slučaju ne smijete pomisliti kako vi možete i smijete „šefovati“.

Nema komentara:

Objavi komentar