ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Europski Kup Nacija – Laško 06.10.2018. Crossminton Radeče Open 2018 – Radeče 07.10.2018.

Remetinečki Gaj -  U subotu 06.10.2018. održano je finale Europskog Kupa Nacija u slovenskom gradiću Laško. Kup Nacija održava se od 2013 godine.

Sistem ovoga Kupa je takav da je Europa podijeljena na 7 regija. Pobjednici tih regija plus domaćin igraju Finale Kupa. Ove godine domaćin je bila Slovenija, inače višestruki pobjednici ovog takmičenja. Uz Sloveniju na turniru su se pojavile reprezentacije Češke, Francuske i Slovačke. Reprezentacija Hrvatske koja je izborila pravo nastupa na Finalu Kupa Nacija iz nama nepoznatih razloga nije prijavljena za ovo takmičenje.

Nakon odličnih mečeva, Češka reprezentacija predvođena trenutno najboljim svjetskim igračem (Petr Makrlik) osvojila je prvo mjesto.

Konačni poredak:
1.mjesto Češka
2.mjesto Slovenija
3.mjesto Francuska
4.mjesto Slovačka

U nedjelju, nakon iznimnih mečeva na Kupu Nacija, održan je turnir iz Internacionalne serije u Radeču.

U Open kategoriji nismo imali predstavnika, dok je u kategoriji Female nastupila Paula Barković.

Nakon dugog i teškog meča u grupi protiv francuskinje (2:1, s tim da je u trećem setu gubila 15:10 i još poslije toga izvukla tri meč lopte, pobijedila 23:21) nije bilo snage za polufinale i u konačnici je osvojila treće mjesto.


Paula je sa slovenkom Danajom Knez u konkurenciji Open doubles također osvojila treće mjesto.
U kategoriji do 18 godina Borna Petak je osvojio drugo mjesto, a Marko Jerković treće mjesto.


U kategoriji preko 50 godina Nebojša Aleksić podijelio je treće mjesto sa slovakom Jozef Gibala.

Vikend od 19 -21 listopada, Crossminton klub Zagreb sudjelovati će na zadnjem ovogodišnjem turniru iz Masters serije (1000 bodova), koji se održava u Njemačkoj.Nema komentara:

Objavi komentar