.

četvrtak, 4. listopada 2018.

8.ICO Crossminton Czech Open 2018 – Brno 29-30.09.2018.

Remetinečki Gaj -  U češkom gradu Brno prošli vikend (29-30.09.2018.) održan je pred zadnji turnir Masters serije u crosmintonu, također u subotu je održano i Europsko prvenstvo za juniore do 12 godina. Na turniru je sudjelovalo preko 200 igrača iz 15 država.

U subotu su održana natjecanja po grupama u svim kategorijama. Najviše natjecatelja smo imali u ženskoj kategoriji. Paula Barković je osvojila 1.mjesto u svojoj grupi te je ušla u četvrt finale isto kao i Zrinka Jagečić. Laura Jagečić je za ulazak u četvrtfinale morala odigrati još jedan meč koji je na žalost izgubila, te je tako osvojila ukupno 9.mjesto.

Zrinka i Paula su se u četvrtfinalu susrele sa slovenkama i izgubile, te su na kraju osvojile 5.mjesto.

U najprestižnijoj kategoriji, Nikola Kučina je bio u grupi sa još 4 natjecatelja. Na žalost uz dvije pobjede došla su i dva poraza što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja u nokaut fazi.

U kategoriji do 18 godina imali smo dva natjecatelja.

Marko Jerković iako je imao malo lakšu grupu, na žalost lošom igrom nije uspio proći grupu, dvije pobjede ali i dva poraza nisu bili dovoljni za prolaz dalje.

Borna Petak usprkos teškoj grupi strpljivom i dobrom igrom uspio je osvojiti drugo mjesto u grupi i plasirati se u četvrtfinale koje se trebalo odigrati u nedjelju.

Na Europskom prvenstvu do 12 godina, Toma Petak uspio je proći grupnu fazu natjecanja, te na kraju osvojiti 5.mjesto na Prvenstvu.

U pojedinačnoj konkurenciji još smo imali natjecatelje i u seniorskoj konkurenciji.

U kategoriji preko 50 godina Nebojša Aleksič ostvario je jednu pobjedu i dva poraza i tako završio natjecanje u grupnoj fazi, što je isto učinio i Siniša Jagečić u kategoriji preko 40 godina uz tri poraza.

U večernjim satima počelo je natjecanje u parovima. Sva naša tri mješovita para plasirala su se u četvrtfinale, a juniorski par Marko Jerković i Borna Petak osvojili su brončanu medalju.

Nedjelja, drugi dan takmičenja donio nam je još tri medalje. U mješovitim parovima u četvrtfinalu sudarili su se naša dva para Kučina/Barković i Jagečić Z./Wirth, nakon tri odigrana seta u polufinale je ušao par Jagečić Z./Wirth. Također je u polufinale ušao i par Jagečić L./Kozari koji su bili bolji od njemačkog para Knobling/Knobling.

U polufinalu prava drama, Jagečić Z./Wirth odigrali su tri seta protiv para iz Ukrajine Mandryk/Zatvarska i treći set izgubili rezultatom 21:19 uz propuštene 3 meč lopte. Mandryk je inače osvojio Turnir u Brnu. U drugom polufinalu Jagečić L./Kozari (HUN) pobijedili su poljsko/srpsku kombinaciju Urbanik/Jerković B. sa 2:0 u setovima.  Na žalost u finalu ukrajinski par je bio bolji od hrvatsko/mađarskog para, te smo osvojili srebrnu i brončanu medalju. Par Kučina/Barković osvojili su 5.mjesto.

Sjetimo se ljeta!

U kategoriji do 18 godina, Borna Petak u borbi za medalju našao se sa latvijcem Šermilis. Nakon lako dobivenog 1.seta, u drugom opet drama. Usprkos vodstvu od 15:6 u drugom setu, Borna je dozvolio da mu protivnik osvoji 8 poena za redom i dođe do rezultata 15:14. Uz malo sreće i promašenu loptu protivnika, Borna je ostvario svoj najveći pojedinačni rezultat osvajanjem trećeg mjesta i brončanu medalju, jer na žalost u polufinalu nije uspio pobijediti još jednog latvijca.

U nedjelju je također održan i Czech Open za kategoriju do 12 godina. Toma Petak je ponovio uspjeh od subote i osvojio ponovo 5.mjesto.

Na kraju, osvojene su 4 medalje (1 srebrna i 3 brončane), što je za kategoriju i jačinu turnira veliki uspjeh.



















Nema komentara:

Objavi komentar