.

utorak, 6. ožujka 2018.

Samo nek' je pjesme, druženja i nastupa

Botinec  - Danas smo posjetili jedno od desetak pjevačkih društava Novog Zagreba, koje će biti sudionici - Proljetnog susreta pjevačkih zborova Novog Zagreba i njihovih prijatelja - koji će se održati 20. travnja 2018 u Društvenom domu Hrvatski Leskovac (Trg hrvatskih branitelja 2) u 19,00 sati. 

Kao organizatori (portala Rotor) oslobodili smo ovo druženje svih suvišnih formi u cilju što ugodnijeg predstavljanja svog rada  (kroz tri pjesme) te onoga - po našem mišljenju, najvažnijega  - a to je spontano međusobno upoznavanje članova zborova, izmjena bogatih iskustava, te ugodnog druženje u domjenku koji slijedi po nastupu svih zborova.

Na spomen ovakvog druženja, članovi ali g. Ivan Stupnišek predsjednik Zbora Umirovljenika Botinec (ZUB) sa velikim su oduševljenjem podržali ovu ideju, te, te kroz radostan smijeh istaknuli - Odmah nas, uvrstite! Bez nas to ne smije proći.

Eto , danas smo posjetili Zbor umirovljenika Botinec u njihovom prostoru (Ulica Modre rijeke 12) gdje svakog tjedna (utorka) od 16,00 do 18,00, gdje se okupljaju i ugodno uvježbavaju pjevanje vođeni svojim voditeljom



Goran Budimirov, muzički voditelj
Zbora umirovljenjika Botinec
- Od malena ne samo da volim glazbu, već je živim. Spletom različitih životnih situacija na žalost nisam bio u prilici da se muzički obrazujem. No moja velika ljubav, trud i talent, koji gotovo svakodnevno dograđujem, pružili su mi bezbrojne i prekrasne glazbene trenutke koje mi život čine ljepšim.

Upravio vođen glazbom, prije nešto više od pet mjeseci , započeo sa glazbeno voditi ovaj zaista motiviran i prepun glazbenoga entuzijazma mješoviti zbor Podružnice umirovljenika Botinec. Teško je opisati, tu ogromnu volju, želju, entuzijazam ali i ljubav, sa kojom ovi marljivi članovi dolaze utorkom, kako bi zajednički uvježbali još po koju pjesmu, kako bi naš repertoar bio što različitiji i  glazbeno kvalitetniji ali i izvođački moćniji.

Kada smo kod repertoara, moram istaknuti kako smo tu zaista široki, raznoliki i zanimljivi. Naime, uvježbavamo i izvodimo domoljubne, narodne tradicijske, crkvene i zabavne pjesme.

Naravno, kako uz ovakav trud želimo što više nastupati, takao da nam je - Proljetni susret pjevačkih zborova Novog Zagreba i njihovi prijatelji - ponovna prilika nastupa i druženja, kako sa publikom, o ovoga puta i sa ostalim zanimljivim suizvođačima, sa kojima želimo od srca podijeliti svu našu radost i ljubav stvaranja u pjevanju i glazbi.

Kada smo kod nastupa, spomenuti će samo posljednje. Naime upravo smo jučer prikazani u emisiji "Treća dob" HTV, što nam daje jednu posebnu krunu našeg dosadašnjeg rada. Također bih spomenuo i nastup na - Otvorenim vratima Matice Hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb - gdje smo našim nastupom kod prisutne publike pobudili ovacije i želje za izvedbom još dodatnih pjesama, što nas je - moram priznati - zaista ugodno iznenadilo. 

Za kraj bih vam zahvalio što ste nas posjetili i naravno, vidimo se 20. travnja 2018. godine u Hrvatskom Leskovcu.



Ivan Stupnišek, predsjednik
Zbora umirovljenika Botinec
-  Želimo vam u ime naših članova Zbora umirovljenika Botinec ugodnu dobrodošlicu, prije svega što ste navratili predstaviti ovako javno, za skori -  Proljetni susret pjevačkih zborova Novog Zagreba  i njihovih prijatelja - ali što ste nas pozvali da budemo jedni od ponosnih sudionika tog pjevačkoga druženja.

U našem se naselju Botinec, oduvijek pripovijedalo  o pjevačkom zboru, posebno u krugovima umirovljenika. Oduvijek je ta želja pomalo tinjala, sve dok se prije četiri godine, nije zapalio plamen i nekolicinom naš entuzijasta Podružnice umirovljenika Botinec nije odlučilo organizirati pjevački zbor uz pomoć glazbenog voditelja g. Nikole Kačurova.

Ne možete ni zamisliti kolika je to bila sreća, radost , ponos...

Naime, u ovom se zboru objedinilo sve najljepše što može nas umirovljenike učiniti sretnima. Tu je pjevanje, druženje, putovanje ... Pa recite i sami, ima li ljepšega?!

Naš zbor broji nešto oko osamnaest članova, ali bih istaknuo, kako su naša vrata otvorena još uvijek svima, koji vole pjevati, imaju slobodnog vremena i vole putovati, te su skloni scenskom nastupu.Tu zaista nemamo nikakvih prepreka, nisu nam važne godine, pa čak ni naselje iz kojega bi došli novi članovi. Mi ih sa velikom radošću, uz veseli osmjeh te uz sveprisutnu pjesmu očekujemo.

Kao što se već zasigurno upućeni, naš repertoar je zaista raznolik i zanimljiv. Uvježbavamo i izvodimo domoljubne, narodne, crkvene ali i zabavne pjesme. 

Zanimljivo, zar ne?!

A, gdje nastupamo? 

 Najlakše je odgovoriti - na mnogim mjestima - gdje nam se pruži prilika -, gdje nas pozovu dragi domaćini i organizatori.Vrlo nas često možete čuti i susresti u Domovima umirovljenika diljem grada, na raznolikim prigodnim manifestacijama: Danu otvorenih vrata Matice  hrvatskih umirovljenika  Novog Zagreba, takođet na Danu otvorenih vrata Matice umirovljenika grada Zagreba.Nastupili smo i na Susretu nacionalnih manjina u Sesvatama. No, isto tako bili smo u posjeti i našoj Predsjednici, te nastupili u emisiji - Treća dob- HTV. Također nastupamo pri obilježavanju državnih praznika i crkvenig blagdana. Tu svakako želim istaknuti , kako se "ne može" održati niti jedna kulturna manifestacija u našem naselju bez našeg nastupa, što nam čini iznimno zadovoljstvo, jer - Doma je doma! Samo je jedan dom.

Za kraj bih htio zahvaliti vama, što se se odlučili organizirati - odlično osmišljen - susret pjevačkih zborova - svih uzrasta (čujemo kako će biti i dječjih zborova!?) što nas posebno raduje. 

No, isto tako želimo pozdraviti sve sudionike ovog druženja, koje se velikim nestrpljenjem očekujemo upoznati, podružiti se, pa čak i zajednički zapjevati.





Nema komentara:

Objavi komentar