.

nedjelja, 4. ožujka 2018.

Jedna bogata godina je iza Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara


Sveta Klara - U subotu 24. veljače 2018. godine je održana zaista velika i odlično organizirana 88. Redovita godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara iz istoimenoga naselja.



Predivno je bilo vidjeti, veliki broj gostiju i uzvanika iz vatrogasnog ali i iz javnog života Novog Zagreba, , koji su tu večer došli  podržati članove ovog zaista brojnog i vrlo aktivnog vatrogasnog društva te  sa njima podijeliti radost postignutih rezultata tijekom protekle kalendarske godine.

Moramo priznati kako su navedeni rezultati tijekom Skupštine zaista izgledali moćni. Naravno kako ni izbliza nećemo uspjeti nabrojiti sve te akcije, edukacije, gostovanja itd... Spomenuti ćemo poneka, kako bi i čitatelji ove reportaže bili bolje upoznati sa stvarnim radom, djelovanjem i akcijama ovog marljivog i složnog društva.

Tako su članovi ovog društva u protekloj godini 4. samostalne vježbe ili u suradnji sa drugom vatrogasnim društvima. Također su uz redovitu edukaciju svojih članova, izveli 15. intervencija. Također im nije promaklo da budu sudionici izvanrednih dislokacija vatrogasne zajednice grada Zagreba.

Protekla godina će svakako biti zapamćena po katastrofalnim požarima koji su poharali cijelu našu obalu i priobalje, te je i  Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Klara sudjelovalo u akciji gašenja, pridonoseći aktivno pridonoseći ukupnim naporima gašenje:


 1. 18.07.2017. – 20.07.2017. Split 
 sudjelovali su sa dva člana to su bili  Stjepan Kralj i Ivan Miholić 

2. 02.08.2017. – 06.08.2017. Kistanje i Dinara
Sudjelovali su sa tri člana to su bili Marin Vicetin , Željko Vučković i Dominik Koritnik te sa  kombi vozilom.

3. 25.08.2017. – 27.08.2017. Driniš i Promina
Sudjelovali smo sa 3 člana to su bili Josip Zeba, Roberto Morava i Dominik Koritnik

Ovim putem želimo zahvaliti u ime naših brojnih čitatelja i u ime Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sv. Klara svim članovima koji su sudjelovali u navedenim dislokacijama. 

Žrtvovali su svoje osobno vrijeme ali kako doznajemo - nije im žao. Naime,  unatoč nepogodnim uvjetima vrlo stručno su izvršili postavljene zadatke, upoznali nove kolege i stekli nova iskustva koja će moći primijeniti, ali i prenijeti na nove generacije.

Bili su također sudionici više od sedam raznolikih natjecanja.

Već  tradicionalno,  na dan zaštitnice naselja Svete Klare koja se svake godine obilježava 11. kolovoza, organizirali su - Dan otvorenih vrata - te su za tu prigodu ispred vatrogasnog spremišta izložili oba dva svoja vozila, gdje su također od prijateljskog Dorovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice za ovu priliku - posudili stara vatrogasna kola sa špricom - koja datiraju iz prijelaza sa 19. U 20. stoljeće.

U blizini izloženih vozila i opreme postavili su štand na kojem su  najmlađi mještani bili u prilici izrađivati crteže sa vatrogasnim motivima, te su vrlo motivirane  animatorice društva, dijelile bojanke darovane od Vatrogasne zajednice grada Zagreba, a sve u cilju što većega populariziranja vatrogastva. Uz vozila su stajali  vatrogasci koji su vrlo susretljivo razgovarali ali i vrlo domišljato pružali odgovore na zanimljiva raznolika pitanja, postavljena od najmlađih, no  i onih starijih.

U organizaciji  zapovjedništva održana je i također prigodna pokazna vježba sa starim vatrogasnim kolima koja je bila vrlo atraktivna za gledanje, vrlo zainteresiranih  mještana  i njihovih gostiju.

Za kraj vrijedi istaknuti kako su članovi ovog društva bili sudionici više od sedam hodočašća.



Vladimir Pisačić,  izaslanik
Vatrogasne zajednice grada Zagreba
- Kao izaslanik Vatrogasne zajednice grada zagreba , ali i u svoje osobno ime, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveta Klara, od srca želim zaista mnogo uspjeha u daljnjem radu .

Kao što ste imali priliku čuti iz izvjeršća  g. Dominika Koritnik, tajnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara u 2017, ali i ranijih godina Vatrogasna zajednica  grada Zagreba smjerno prati taj zaista kvalitetan rad i ukupno djelovanje, te će i dalje investirati i ulagati u Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Klara. 

Za kraj bih pohvalio i istaknuo zaista veliki trud i rad sa mladima, kako bi sve ove rezultate, postignuća ali i sva materijalna sredstva imao tko naslijediti i nastaviti tradiciju koja se u naselju Sveta Klara, stvrala i kovala, skoro jedno cijelo stoljeće.





Dominik Koritnik, tajnik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara
-  Moram istaknuti kako se na našoj redovitoj 88. Izvještajnoj Skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara , okupio zaista veliki broj gostiju i uzvanika, gotovo iz cijele Hrvatske. Spomenuti ću samo neka, u nadi kako mi ostali neće zamjeriti.Tu su mnogi predstavnici, članovi vatrogasne zajednice grada Zagreba susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i predstavnici bratskog društva iz Erduta, također i predstavnici budućeg bratskog društva iz Krapinskih toplica, ali isto tako i dragi prijatelji iz naselja Prečko.

Mišljenja sam, kako ste u tijeku Skupštine i sami bili u prilici čuti zaista zanimljive ali i velike ostvarene rezultate u prošloj godini. Odmah bi iskoristio priliku i ovako javno zahvalio svima, koji su nam na bilo koji način pripomogli u ostvarivanju svega spomenutoga.






Tomislav Grgačević, zapovjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara
-  Iza nas je , zaista vrlo dobra, vrlo plodna vatrogasna godina. Uz sve navedeno ostvarene rezultate, u protekloj godini koji su po mom osobnom sudu - više nego odlični, posebno bih istaknuo između ostaloga i rad sa našim mladima. 

Svi znamo kako na mladima svijet ostaje.


Upravo stoga bih istaknuo i zahvalio Anamariji Hadrović, te  Anamariji Grgačević, na iznimno plodnom radu i na svim rezultatima koje su također ostvarile u protekloj godini.


Spomenuo bih također, kako nas nedostatak opreme (novo vozilo!) usporava u radu i ostvarivanju boljih rezultata. Iskreno se nadam, za godinu koja je pred nama, kako će uvelike biti plodonosnija, kako ćemo ostvariti sve zacrtane planova našeg društva, ali i Vatrogasne zajednice grada Zagreba. Velika nam je želja da napokon ove godine privedemo kraju uređenju našeg  vatrogasnog doma.






Boris Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara
-  Moram istaknuti, kako je prekrasan bio onaj prvi dio Skupštine, kada su se čitala Izvješća o radu, za 2017. godinu. Zaista je to bilo inpresivno, koliko je toga ovo društvo postiglo u ovoj godini.

Ne samo na ovom domaćem planu, već i na aktivnom uključivanju u gašenju požara u probalju. Na tome im zaisat - svaka čast.


Također ste bili u prilici vidjeti, kada sam pozdravio sve prisutne i istaknuo, kako ne bih želio mnogo govoriti.Naime jednom riječju sam želio izrazili sve ovo što su uradili, a to je jedno veliko - Hvala! I za to što su se osobno odazvali, ali i uradili fizički Ali i za to što su uključili veliki broj mladih, što smo vidjeli po priznanjima koje su večeras podijelili i za svu požrtvovnost koji su tijekom godine pružili.






Vladimir Crnić, predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prečko

-  Po prvi puta smo u gostima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara.


Naime, naše prijateljstvo je započelo daleko od Zagreba, na dislokacijama  Kistanje ispod Dinare. Naši su dečki u suradnji sa članovima ovog društva uspješno izvršile sve zadatke. 


Nastavili smo i dalje prijateljsku suradnju.


Iskoristio bih priliku i od srca čestitao Dobrovoljnom vatrogasnom društvu na svim zaista brojnim i velikim ostvarenim rezultatima, na intervencijama, na radu sa mladeži.


Za kraj bih se zahvalio domaćinima na pozivnici i želim im zaista puno uspjeha u daljnjem radu, sa im se ostvare svi njihovi ciljevi i planovi koje su stavili pred sebe. Također se nadam, kako će se ovo naše prijateljstvo nastaviti i dalje, te biti sve čvršće i čvršće iz svake godinu u godinu u budućnosti.






Božidar Karlović, predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara
- Za dvije godine proslaviti ćemo veliku obljetnicu našeg društva, biti će to 100. Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara.

Do sada u svojoj bogatoj prošlosti, društvo je imalo odličnih uspjeha, posebice u upravo protekloj 2017 godini. Imali smo, kako ste čuli - tri dislokacije, na koje sam veoma ponosan, jer su se ljudi odazvali u broju i većem nego što je bilo potrebno. Istaknuo bih kako nismo imali problema u izvršavanje svega što se zahtjevalo od našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv Klara.


Također sam ponosan na veliki broj mladeži koje je sve brojnika u našem društvu.Iznimno sam sretan, što su nam djeca položila uspješno ispite za mladež, to je jedan korak do - Ispitanog vatrogasca. To je naša budućnost, naša perspektiva To je jasan znak kako će ovo društvo i u buduće napredovati.


Na kraju bih zahvalio svim gostima i uzvanicima koji su posjetili i bili dio naše Skupštinu.






Zvonko Šuler, predstavnik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Erdut

- I ove 88. godine smo došli nas trojica iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Erdut, kako bi svojim prisustvom uveličali Skupšrinu naših prijatelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara.


Naime naše vrlo intezivno prijateljstvo traje devet godina, na što smo obostrano iznimno ponosni. 


Moram reći kako me vesele svi ostvareni rezultati - naših prijatelja - u prošloj godinu, a bilo ih je zaista mnogi, među kojima je bili o takvih koji zaslužuju zaista velike pohvale. Raduje nas također i veliki broj uključenih mladih, koji čine ovo društvo snažnim, i sa odličnom budućnošću.


Na kraju ovog našeg kratkog razgovora, članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva želim zaista mnogo uspjeha u radu u ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Erdut, kako bi ostvarili sve planove koje su zacrtali.






Josip Šoštarko,  predstavnik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva 
Krapinske Toplice
- Između naših društava traje već duži niz godina, veliki prijateljstvo, na što smo posebno ponosni.

Kao iskreni prijatelji, zaista smo ponosni što su u protekloj godini uspjeli svojim radom, trudom i slogom uspjeli ostvariti, usudio bih se reći - impozantne rezultate - na kojima im u ime našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice iskreno čestitam.


Uz svekolike uspješne aktivnosti, čestitam im na četvrtom osvojenom - odličnom - mjestu, na natjecanju  u starim kolima na Memorijalu Marijana Badela, koje se održava kod nas u Krapinskim Toplicama. 


Upravo stoga ću iskoristiti priliku pa ih ovako javno pozvati na slijedeći Memorijal, koji će se održati tradicionalno u mjesecu lipnju.


Naravno u budućem radu im želim od srca, da im polazi za rukom, upravo onako kako su si sami zaželjeli, odnosno zacrtali u tekućoj godini.



















































Nema komentara:

Objavi komentar