subota, 10. ožujka 2018.

8. ICO „Sunčana staza“ Crossminton Zagreb OpenNovi Zagreb – Crossminton club Zagreb je u subotu 3. ožujka, u sportskoj dvorani Osnovne Škole Kajzerica, po osmi put organizirao međunarodni turnir u crossmintonu, koji se bodovao s 250 bodova za svjetsku rang listu. Nastupilo je 70-ak natjecatelja iz Češke, Mađarske, Slovenije, Švicarske i Hrvatske, a među njima i trenutno vodeći u Open kategorijama slovenka Jasmina Keber i čeh Petr Makrlik.

Ceremoniju otvaranja turnira upotpunile su Zumba kids Botinec koje su pod voditeljskom palicom Katarine Baković izvele nekoliko plesnih točkaka.Katarina Baković, voditeljica
plesne skupine Zumba iz naselja Botinec
- Željela bih zahvaliti Crossminton clubu Zagreb iz Remetinečkog Gaja, što su nas pozvali i pružili priliku da  svojim nastupom otvorimo ovaj međunarodni turnir. Ne moramo ni isticati kolika nam je bila čast danas nastupiti sa našim malim djevojčicama, kojima je ovo bio prvi javni nastup. Zasigurno će ovaj nastup pamtiti do kraja života, ali iz njega vući mnoga iskustva za buduće nastupe.

Dodala bih za kraj , kako mi je također draga ovakva suradnja različitih udruga, gdje jedni drugima pružamo podršku i poticaj za daljnji radi. Na takav način ostvarujemo pozitivnu društvenu atmosferu, gdje se svi ispreplećemo i stvaramo humanije i prihvatljivije društvo u kojeme za svakoga ima mjesta.

Za kraj bih u ime svih nas, zahvalila na predivnom pljesku i nesebičnoj podršci, koju ćemo pamtiti još mnogo mnogo vremena. Velika Hvala!

Među ženama u open kategoriji nastupilo je čak 5 članica Crossminton kluba Zagreb. Gordana Ivković, Paula Barković, Zrinka Jagečić i Željka Benčić su se od natjecanja oprostile u grupnoj fazi, dok je Laura Jagečić došla do polufinala gdje je poražena od višestruke europske i svjetske prvakinje i trenutno vodeće u poretku na svjetskoj rang listi te kasnije pobjednice turnira Jasmine Keber. Kod muških prilično uvjerljivo turnir je osvojio svjetski broj jedan Petr Makrlik. Na cijelom turniru izgubio je tek dva seta. Prvog mu je uzeo švicarac Severin Wirth, a drugog u polufinalu igrač Crossminton cluba Zagreb Nikola Kučina.

Najviše igrača bilo je prijavljeno u kategoriji seniora O40. Od igrača Crossminton cluba Zagreb Dario Barković i Tomislav Benčić nisu prošli svoje skupine, dok je Siniša Jagečić prolaz izborio u meču protiv Tomislava Benčića gdje je odlučujući set dobio 17:15. U četvrtfinalu Jagečić je poražen od slovenca Mikuša. Kod starijih seniora u kategoriji O50 Nebojša Aleksić je nakon dvije pobjede u skupini ušao u završnicu turnira, u polufinalu je poražen od kasnijeg pobjednika Damira Barišića.

U kategoriji mlađih od 12 godina zajedno su igrali dječaci i djevojčice. Gracia Benčić i Toma Petak na žalost - nisu prošli svoje skupine. Među igračima mlađim od 18 godina Borna Petak i Marko Jerković su kao pobjednici skupina prošli dalje. U polufinalu Marko je s lakoćom savladao slovenca Žaka Kolenca, dok se Borna prilično mučio također sa slovencem Tilenom Knezom, gdje je drugi set Borna dobio rezultatom 25:23. U finalu je Marko savladao Bornu.

U igri parova najmlađi par Borna Petak/Marko Jerković je sve redom uvjerljivo savladao te su osvojili prvo mjesto na turniru. Zanimljivo je bilo i kod mješovitih parova. Hrvatsko-švicarska kombinacija Zrinka Jagečić/Severin Wirth je na početku savladala Željku i Tomislava Benčić, da bi kasnije u polufinalu bili poraženi od kasnijih pobjednika Jasmine Keber i Matjaža Šušteršiča. Hrvatsko-mađarska kombinacija Laura Jagečić / David Kozari savladali su Gordanu Ivković i Nebojšu Aleksića, ali su u polufinalu poraženi od Paule Barković i Nikole Kučine.


Petr Makrlik (CZE)


- Kako je početak godine, a ovo je zapravo jedan od odlično organiziranih turnira bez obzira što se boduje za svega 250 bodova, mi smo odlučili ipak doći i nastupiti bez obzira na visoki snijeg i niske temperature.

Za dva tjedna je također jedan veći turnir (master - tisuću bodova!?)  u slovenskom gradu Laško, na koji ćemo se također odazvati i nastupiti.

Sve su to manji turniri, no istaknuo bih kako su odlično organizirani, kako tu domaćini uvijek sve rade sa dušom i srcem, a to nas sve privlači. Naravno, svi ovi nastupi su itekako dobro došli kako bi mi igrači uz sve ostalo zadržali kondiciju, pred veće nastupe koji nas očekuju u ovoj godini.

Naravno kako sportski rezultati ni izbliza nisu važni, no ja ipak očekujem - zlatnu medalju!Robert Burić, član
sportsko rekrestivne udruge Zagorje
- Želio bih istaknuti kako ovaj sport volimo zato jer je jednostavan i atraktivan za igru.Također ovdje dolazimo na ovaj turnir jer je odlično organiziran (ovdje uz sam turnir, sportske rezultate, možete uvijek očekivati neke novitete, iznenađenja, odlične ideje itd..). No ono što vrijedi istaknuti je to da je organiziran sa velikim trudom  -domaćina koji ne propuštaju ništa slučaju - rade to sa srcem.

Što se pak tiče današnjih rezultata, uvijek se teži pobjedi. Naime nećemo stalno pronositi Olimpijski duh, mišljenja sam kako nekada treba i pobijediti. Nije važno samo sudjelovati.Nebojša  Aleksić, predsjednik Crossminton kluba
Zagreb - Direktor  8.ICO turnira "Sunčana staza"
Crossminton Open Zagreb

- Čarolija je jednostavna. Mi kao kub dajemo sve od sebe u organizaciji turnira, ali u odlasku na turnire. To svi naši prijatelji kako u domovini ali i u inozemstvu prepoznaju i moram istaknuti iznimno cijene. Upravo iz tog razloga im nije teško doći, čak što više na ovakav turnir nešto niže kategorije. To čine po mom skromnom mišljenju, iz prostih sportskih razloga, davajući turniru na važnosti, dok s druge strane smo se i m potrudili sa zanimljivim i privlačnim nagradama  (to su četiri nagrade - vikend pansion u hotelu Pula, u gradu Puli) tako da si i nagrade te koje privlače sudionike. No , prvenstveno mislim, kako je naš Crossminton klub Zagreb prepoznat kao odlični domaćini. No, uz to naš klub sa svojih petnaestak članova dolazi na sve pozive, što svakom organizatoru turnira izuzetno godi.

Naravno kako mislim da su  rezultati bitni, Naime svatko tko se natječe, voli pobjeđivati i osvajati. No, međutim, to nije na prvom mjestu. Na žalost Crossminton još uvijek nije zvanično postao sport, tako da je u većem djelu naših natjecanja zadržana veća doza prijateljstva. No, ponovio bih - svi su ovdje došli sa željom da u svoj klub odnesu odličje.Marin Ružić , Crossminton klub
Pešikane, Opatija
- Došli smo ovdje na ovaj turnir koji organizira Crossminton klun Zagreb iz razloga što mogu istaknuti kako su naši klupski odnosi odlični, usudio bih se reći - prijateljski. Iznimno cijenimo njihove napore i njihov trud, što osjećamo i sa njihove strane. 

Tako da smo neizostavni gosti na ovom turniru, od samog njegovog početka.

Što se pak , rezultatskog dijela tiče, očekivanja su nam u ponekim kategorijama dosta visoka. U kategorija +18 djevojke (Gala Zukić) , mišljenja sam kako imamo  favorita za medalju  - Isto tako u kategoriji muški+ 50 Damir Barišić - mišljenja sam kako ima  dovre šanse također za poneko odličje. No, također u kategoriji +40, također se nadamo odličju, gdje imamo nekoliko kandidata, no ne bih ih sada izdvajao jer je konkurencija velika (unutar klupska!?)

Sretni smo da smo tu. Uvijek nam se drago vratiti u Zagreb. Tu se odlično osjećamo i uvidje su uvijek turniri organizirani na visokom nivou - što se tiče sportskog dijele, ali i onog drugog, gostoprimstva i sl. Tu se uvijek osjećamo kako kod kuće.Ovdje ja nama više od prijateljstva, kako da dolazimo kući. Mislim kako je to, pogotovo u ovom mladom sportu iznad samih rezultata. Nema tu pritiska, stresa...Alen Baumkirher, Crossminton klub Trbovlje

- Čaroliju čini ljubav prema ovo sportu crossmintonu i veliko prijateljstvo koji njegujemo sa klubovima diljem Hrvatske, pogotovo jako puno surađujemo sa Crossminton klubom Zagreb, njegovim predsjednikom Nebojšom Aleksićem. Njihov rad pratimo i želio bih istaknuti ako jako kvalitetno "rade" sa djecom i mladima. Tako da je ovdje odlična energija, tako da se naši prijateljski nastupi stalno izmjenjuju. Oni dolaze nama, a mi dolazima, kako i dana s ovdje.

Usudio bih se reći kako to više i nije samo sport, već skoro i obiteljsko druženje - druga porodica.

Što se pak tiče odličja. Najprije bih istaknuo kako je važno surađivati, biti otvoreni, biti prijatelji, a potom je važno da smo svi zdravi.

No, znate, sport je sport. Također dobro dođe malo i natjecanja, odnosno takmičenja. Malo treba imati i ambicija.No, ovaj naš sport nije još uvijek opterećen samim pobjedama i osvajanjem odličja, jer se igra amaterski, tako da je na prvom mjestu, na svu sreću - prijateljstvo, suradnja, podrška, putovanja, druženja... Za kraj bih ipak rekao, kako i mi imamo svoje favorite, pa stoga očekujemo da i mi u naše Laško ponesemo nekoliko zasluženih odličja u klupsku vitrinu.Matjaž Šušteršić, predsjednik Međunarodne
Crossminton federacije
- Čarolija to velika nije. Dobra organizacija, prijazni ljudi i to je to!

Ovdje je i ovaj puta odlično organizirani turnir, kako i uvijek. Nebojša i njegova ekipa rade fantastičan posao. Uvijek. Uvijek nas iznenade nečim Tako da ga svi vole i naravno, uz sve to blizo nam je.

Eto zbog toga, mi smo uvijek ovdje.

Nebojša organizira a mi uvijek neizostavno dolazimo.

Iza svega, ili ispred svega stoji jedno zaista veliko prijateljstvo, poznajemo se sada već nešto duže od osam godina. Gotovo smo kao obitelj.

Znate. Rezultati jesu i nisu bitni. To znači., iako je turnir najnižeg međunarodnog ranga, ali svejedno kada već dođeš na turnir  - težiš pobijediti. Tako da mi ovdje dolazimo pobijediti ono što možemo pobijediti. Kako nam ide. No, iako se dogodi da nešto ne pobijedimo, nije nikakva tragedija.

Ipak je iznad svega prijateljstvo druženje, na kraju krajeve imamo zajedničke pripreme pred svako svjetsko prvenstvo. Tako da su naše teme, prijateljstvo, suradnja, izmjena iskustva zaista duboko i široko.Ne treba spominjati, kada mi organiziramo turnir koda nas, kako su svi hrvati kod nas.Pobjednici u kategorijama Ladies Open, Open, O40 i O50 dobili su posebne nagrade sponzora „Sunčane staze“ u vidu vikend aranžmana u Hotelu Pula u Puli za dvije osobe. Nakon završetka službenog dijela turnira i dodjele priznanja i nagrada uslijedilo je neformalno druženje u Taverni Grič Hotela Holiday u Zagrebu. Svi natjecatelji redom bili su puni riječi hvale za organizaciju turnira uz opasku da obavezno dolaze i dogodine.
Poredak po skupinama:

U12 mix
1. Lana Glavač (SLO)
2. Janos Gergo (HUN)
3. Ana Marija Vintar (SLO) i Ema Stella Novak (SLO)

U18 Female
1. Gala Zukić (CRO)
2. Pika Rogelj (SLO)
3. Nika Miškulin (CRO) i Hana Zorec (SLO)

U18 Male
1. Marko Jerković (CRO)
2. Borna Petak (CRO)
3. Tilen Knez (SLO) i Žak Kolenc (SLO)

Ladies Open
1. Jasmina Keber (SLO)
2. Lori Škerl (SLO)
3. Laura Jagečić (CRO) i Rebeka Škerl (SLO)
Open
1. Petr Makrlik (CZE)
2. Dasen Jardas (CRO)
3. Severin Wirth (SUI) i Nikola Kučina (CRO)

O40
1. Jasmin Zukić (CRO)
2. Bojan Jerman (SLO)
3. Karoly Vincze (HUN) i Dejan Mikuš (SLO)

O50
1. Damir Barišić (CRO)
2. Ferenc Kiss (HUN)
3. Janos Patai (HUN) i Nebojša Aleksić (CRO)

Junior doubles
1. Marko Jerković / Borna Petak (CRO)
2. Pika Rogelj / Hana Zorec (SLO)
3. Gala Zukić / Nika Miškulin (CRO) i Žak Kolenc / Tilen Knez (SLO)

Open doubles
1. Daniel Knofliček / Petr Makrlik (CZE)
2. Alen Baumkirher / Jaša Jovan (SLO)
3. Bojan Jerman / Dejan Mikuš (SLO) i Oliver Vincze / Karoly Vincze (HUN)

Mix doubles
1. Jasmina Keber / Matjaž Šušteršić (SLO)
2. Paula Barković / Nikola Kučina (CRO)
3. Jagečić Zrinka / Severin Wirth (CRO/SUI) i Laura Jagečić / David Kozari (CRO/HUN)Nema komentara:

Objavi komentar