utorak, 27. veljače 2018.

Predivno druženje, prepuno radosti, smijeha i uzbuđenja

Gornja Lomnica / Meštrica - Gotovo prije deset dana, točnije 17. veljače. 2018. godine smo na poziv Željke Piktije predsjednice  Podružnicu umirovljenika Gornje Lomnice / Meštrice, bili gosti a ujedno i svjedoci predivnog - Fašničkog druženja - koje je okupilo mnoge goste, odnosno predstavnike mnogih Podružnica , kako iz  Velike Gorice, ali isto tako i iz  Zagreba. Prava je štete što ova Podružnica nije u prilici koristiti veće društvene prostorije, kako bi bila u mogućnosti izaći u susret svim zainteresiranim da budu dio svim njihovim kulturno muzičkim okupljanjima koje redovito održavaju povodom prigodnih blagdana i praznika  kroz godinu.

Naime, ova složna Podružnica umirovljenika ističe se već duži niz godina svojom kreativnošću, entuzijazmom, domišljatošću u organiziranju i okupljanju velikog broja umirovljenika koji također svojim aktivnim zauzimanjem i djelovanjem sva ova druženja čine nezaboravnim i neponovljivim.

Tako je bilo i "Fašničke" subote, kada je već uz uobičajne goste, fešti se pridružila i poveća grupa umirovljenika - Podružnice umirovljenika Rudeš. Naravno, kako su i oni svojom velikom energijom,prekrasnim maskama, neposrednošću, otvorenošću, te smislom za šalu i druženje uvelike doprinijeli sveukupnom raspoloženju koje je trajalo do 19,00 sati , pa sve do 2,00 sata u noći. 

Naravno, kako članovi, odnosno organizatori ovog druženje nisu ništa prepustili slučajnosti, tako su za najbolje, najljepše i najorginalnije maske priredili i nagrade, a svi prisutni su uz odličnu glazbu, uživali u obilnoj i ukusnoj večeri.

Nakon večere, domaćini su sve maskirane goste ohrabrili svojom točkom "kaubojskim plesom" u vlastitoj koreografiji i fašničkim kostimima, nakon čega je uslijedilo takmičarsko  predstavljanje kostimiranih grupa i pojedinaca, pred peteročlanim žirijem.

Po predstavljanju , koje je izmamilo salve smijeha, simapatija, navijanje, podrške i pljeska, domaćini su izveli još jednu plesnu točku - baroklni ples - također u prigodnim kostimima, što je iznenadilo goste i izazvalo također veliki pljesak i odobravanje prisutnih.Katarina i Stjepan Filek, 
-  Na ovom prekrasnom druženju u organizaciji Podružnice umirovljenika Gornja Lomnica / Meštrica, želim istaknuti kako nitko ne može ostati ravnodušan. Ovdje se uvijek ugodno i radosno provedemo. Organizatori su uvijek otvorenog srca, veseli, susretljivi...

Na večerašnjoj proslavi Fašnika, proglašeni smo  - drugom maskom - što iskreno veseli, kako ovdje nismo došli sa bilo kakvim očekivanjem -  radost još veća.

Večeras smo bili bogati Arapi, ja kao "notar" iz Kuvajta, a supruga je bila ljepši (sakriveni) dio  našeg para.

Za kraj bi zahvalili žiriju na ovoj nagradi, ali bi zahvalili i svim ostalim sudionicima, koji nisu žalili truda maskirajući se i pokazujući nove ideje. Večer je prekrasna i iskreno se nadamo kako će ova večer i ovo druženje potrajati još dugo u noć.Milka Dokladal, Podružnica umirovljenika Rudeš
- Željela bih istaknuti odmah na početku, kako sam ugodno iznenađena sa svim mojim članovima koji smo večeras pozvani na ovu prekrasnu "Fašničku feštu"  od strana Podružnice Gornje Lomnica / Meštrice.

Ugođaj je fantastičan, svugje se osjeti prisnost prijateljstva, susretljivosti .. Da ćemo tako krasno biti primljeni, nisam očekivala ni u snu.

Prekrasno je bilo vidjeti tu šaroliku skupini raznolikih  maski, koje su ovom druženju pružile posebnu čaroliju. Gotovo nitko nije bio bez maske i to je svemu dalo dodatni šarm. Ovdje smo došli bez ikakvih očekivanja, otvorenih srca spremnih za veselo druženje. Na našu sreću dodijeljena nam je treća nagrada za naše maske, što nas je ugodno razveselilo i iznenadilo. 

Eto, vratiti ćemo se svojim domovima, prepuni zaista predivnih dojmova ali i sa nagradom koja će nas uvijek podsjećati na ovu nezaboravnu večer. 

I za kraj bih rekla, kako je naša prijateljstvo započelo, gotovo slučajno. Naime, članovi Podružnice Gornja Lomnica / Meštrica su na preporuku nekih svojih prijatelja, došli na doček Nove godine , kod nas u Rudeš. Kako smo i mi i oni na gotovo istoj "valnoj dužini" odmah se između nas razvilo prijateljstvo i dogovor, da mi na ovom današnjem druženju - uzvratimo njihov posjet. kako vidite, ni trenutka nismo zažalili, već što više.... I večeras je došlo do spontanoga dogovora o daljnjem međusobnom druženju u nastavku proljeća...

Još jedanput hvala svima na predivnom druženju.Nevenka Drapić, Podružnica Umirovljenika
Novo Čiče
-  Pozvani smo, kod vrlo dragih domaćina ovdje u Gornju Lomnicu / Meštricu , na proslavu "Fašnika". Veoma smo srdačno dočekani. Dočekalo nas je iznenađujuće ugodno društvo, veoma smo sretni.

Također želim istaknuti kako nam se isplatio naš trud u kostimiranju, naime proglašeni smo najboljim maskama - Snjeguljica i sedam patuljaka .Imali smo i lovca, zatim i dvije maćehe. Svi smo se radovala, i kako sam već rekla bilo je prekrasno.

Od srca zahvaljujemo domaćinima, na svemu što su nam pružili. Iza ovog društva, koje sa nadam kako će još potrajati, nositi ćemo doma - prekrasne doživljaje!Verica i Berislav, nosioci utješne nagrade
- Moramo istaknuti kako je ovdje u ovom druženju zaista prekrasno, Raspoloženje je vrhunsko. Mislim kako ovdje nema nikoga bez maske i svi su prepušteni zabavi, uživanju.. Baš predivno.

Također moramo istaknuti kako smo sasvim nenadano odbili utješnu nagradu što nas je neobično razveselilo, i obavezalo da budemo i dogodine dio ove prekrasne fešte u nadi kako ćemo osvojiti jedno od prestižnih nagrada.

Naravno, kako se šalimo. Sasvim je za očekivati da nakon ovako odličnog druženje budemo iznova i do godina dio ovog svega, no kao što pretpostavljate, nagrade nisu važne. Sama nagrada je biti među ovim ljudima tako dragima, otvorenog srca .... Ovo je pravi užitak.Ana Vujnovć, podupiratelj, Podružnice
Gornja Lomnica / Meštrica
- Večeras sam ovdje među dragim ljudima, među kojima se zaista odlično osjećam. Pozvala me g. Željka Piktija predsjednica, da se maskiram i pridružim na večerašnjoj "fešti" .

Kako vidite i sami maskirala sam se u "Zoroa", koji brani siromašne i oduzima bogatima, baš kao i ja, samo što nemam moći boriti se sa "Rogatima" ali uvijek sve podijelim sa siromašnima.

I za kraj bih istaknula, kako sam za ovu svoju masku  dobila utješnu nagradu žirija, ona meni znači - baš kao da sam osvojila i prvo mjesto, odnosno prvu nagradu. raduje me do neba.

I na kraju zahvaljujem svima , na prekrasnom druženju koje je svima nama ispunilo srce do kraja, tako da je prepuno lijepih emocija.Željka Piktija, predsjednica Podružnice
umirovljenika Gornja Lomnica / Meštrica
- Kao što vidite i sami, naše su društvene prostorije zaista premale kako bi primile sve zainteresirane za naša raznolika druženje, koja se organiziraju cijelim tokom godine.

 Večeras smo se okupili sa zaista mnogo različitih strana, kako bi obilježili stari narodni običaj maskiranja - Fašnik. 

Ima nas ovdje iz okolice i samog grada Velika Gorica, ali također i iz mnogih naselja Novog Zagreba. Večeras je među nama po prvi puta i maskirana  (četrnaest članova!) skupina umirovljenika iz Rudeša, što je uzvratni posjet, na naš doček Nove godine kod njih u gostima.

Moram reći kako su me razveselili svojim maskama, ali i raspoloženjem, te veseljem koje su pokazivali svojim plesom i pjesmom. Naravno kako su takvi osjećaji "zarazni" tako da će i ova noć, mnogima ostati u ugodnom i nezaboravnom sjećanju, što nam je i glavni cilj našeg druženja. Naime, vrlo se često susrećemo sa izjavama mnogih članova različitih podružnica, kako nam govore - Što nama umirovljenicima više treba od druženja, putovanja, pjesme i plesa!?

Kao organizatori, pripremili smo ukusnu večeru, zaraznu živu glazbu i pregršt nagrada za sudionike natjecanja u izboru najboljih maski.Sve se to odvijalo uz odlično raspoloženje, pa su uslijedila i pitanja ponovnog susreta, koji svi skupa sa velikom radošću iščekuju. Eto još nije završilo ovo druženja, već se priča o slijedećem.

Iskreno se nadam kako će i ovo druženje potrajati duboko u noć i kako će svi kao i obično, rastati se sa lijepim uspomenama. Zato , na kraju zahvaljujem svima na dolasku, predivnim maskama , nezaboravnim druženju i željom što skorijeg susreta.Ksenija Mihalinčić, član podružnice
Gornja Lomnica / Meštrica sa članovima plesne
skupine Kaubojke
-  U ovoj petoj tradicionalnoj godini, kako naša Podružnica umirovljenika vrlo uspješno održava obilježavanje Fašnika za naše članove  , ali i za mnogobrojne goste - ove smo godine po prvi puta izveli trominutnu plesnu točku - Kaubojke.

Naime, kao plesna skupina koje uz ostale raznolike radionice, djeluje je unutar Podružnice, uz vlastite kostime i vlastitu koreografiju izvele smo - Kaubojski ples - koji je na naše zadovoljstvo izazvao veliko oduševljenje kod svih prisutnih, koji su to pokazali pljeskom i smijehom. Naime, želja nam je bila da se svi malo pošalimo i opustimo.

Naša je točka bila uvod, kako bi i ostale maskirane skupine izvele nešto svoje što je kod svih nas izazvalo veliki interes ali i radost i smijeh.

Imamo osjećaj kako su se svi prisutni predivno zabavili, što je i glavni smisao ovakvih druženja. A, mi ćemo do godine prirediti novu plesnu točku sa novim kostimima i novom koreografijom.Nema komentara:

Objavi komentar