.

srijeda, 21. veljače 2018.

Humanitarna akcija uspjela, a sve zasladili ukusni kolači


Remetinečki Gaj - Prošlu srijedu (14. veljače 2018. godine) je u prostorijama - Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba - Remetinečki Gaj 14, održano završno druženje donatora i članova Udruge, povodom završetka humanitarne akcije "Novi Štednjak".

Naime, u spomenutoj humanitarnoj akciji, koju je organizirao portal Rotor, prikupljala su se sredstva za kupnju kuhinjskog štednjaka, koji je bio prijeko potreban članovima ove udruge, kako bi mogli redovito priređivati - Radionice kuhanja. Za sve one koji ne znaju, ova radionica za sve članove ove udruge, ali i njihovih obitelji imaju dalekosežne višeslojne koristi. Nije potrebno samo isticati, kako kroz ove zanimljive i praktične radionica dolaze do novih prokušanih recepata, kako radom u kuhinji i samim kuhanjem stječu novu vrlinu, ali isto tako - što je neobično važno - stječu veću sociološku samostalnost, koje je itekako potrebna svakoj ovoj osobi.

Donatori za kupnju štednjaka
Moramo priznati , kako je na spomen ove akcije, bilo inicijativa, kako bi  pojedinci sami kupe električni štednjak, što smo svakako željeli izbjeći. Naime, uz sam štednjak, koji se pokazao itekako potrebnim, intencija cijele humaniterne akcije je bila prikupiti sredstva od što većeg broja  donatora, tako da bi ova akacija imala i sociološki karakter, odnosno kako bi se kroz prikupljenja sredstava za kupnju štednjak, proširio i krug prijatelja, kako ove Udruge, ali isto tako i njenih članova - pojedinaca.

Na sreću , sve se ostvarilo kako je i zamišljeno. Iako je akcija pokrenuta u proljeće, svoje finale je doživjele krajem jeseni, kada su predstavnici pojedinih klubova, udruga, društava ali i pojedinci svake srijede posjećivali prostor udruge i njihove članove, kako bi im uručili svoj doprinos akciji.Nakon svakog tog ugodnog druženja, članovi Udruge su obećali , kako će  - kada štednjak dođe u njihovu kuhinju - oni sve ugostiti vlastitim rukama umiješanim i ispečenim raznovrsnim kolačima .

Svake je srijede raslo uzbuđenje članova - Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba - pri pomisli kako su sve bliže svog štednjaka. I zaista, uskoro su potrebna sredstva složno prikupljena (prije Nove godine!) i nakon Božićnih i novogodišnjih blagdana - jednog dana - štednjak je osvanuo u prostor Udruge. Naravno, kako sreći nije bilo kraja!

Naravno kako su se članovi udruge držali svoga obećanja , te su prošle srijede pozvali sve drage ljude, koju su bili aktivni sudionici ove zaista drage, složne i uspjele akcije na slasne i raznovrsne koleče, koji su pečeni u "njihovom" štednjaku. 

Moramo istaknuti kako samo bili ugodno  iznenađeni raznolikošću, ukusom i ljepotom  posluženih kolača. Svatko bi onako u razgovoru uzimao, birajući "sad ovaj, sad onaj" slastio se pečenim kolačima.

Možete i sami pretpostaviti kako je ovo druženje proteklo u zaista prisnom ugodnom i kreativnom druženju - uz inicijativu - kako bi se ovakve akcije nastave i dalje i nekim drugim sličnim Udrugama, društvima, klubovima ....

Za kraj vrijedi reći, kako je ovo druženje proteklo bez nekih donatora, koji su se zbog neodgodivih obaveza ispričali i iskazali veliku žalost što nisu dio ove završne svečanosti. No, rekli su nam u Udruzi, kako su za njih vrata uvijek otvorena i kako će ih uvijek čekati ukusni kolači, umiješani i ispečeni rukama zahvalnih članova. 




Josip Čeh,  dopredsjednik Udruge
Plavi vitezovi / Blue knights
-  Danas je završnica ova naše akcije u kojoj smo zajednički prikupili sredstva kako bi našim prijateljima , članovima Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba, osigurali štednjak, koji im je prijeko potreban u njihovim daljnjim aktivnostima, prije svega za - radionicu kuharstva.

Kao što vjerovatno znate, jedan od osnovnih stubova naše udruge je humanitarno djelovanje, kroz koje organiziramo nekoliko većih, ali isto tako i manjih humanitarnih akcija tijekom godine. Tako smo uz još neke, prošle godine organizirali i akciju prikupljanja sredstava za potrebe Rehabilitacijskog centara Stančić , udrugu Rotor, te ove akcije, u kojoj smo pripomogli kupnji električnog štednjak.

Naravno, kako nije sve u novcu, zato su se danas svi okupili kako bi obilježili uspješan završetak ove akcije, te kušali ukusne kolače djelo ruku ovih vrijednih članova udruge. 

Naravno kako sam zahvalan na ovom druženju ali i prilici da i dalje nastavimo ovo naše započeto prijateljstvo, kroz neke druge buduće međusobne akcije. Kako smo se već dogovorili,  već sada nestrpljenjem očekujemo tople proljetne dane, kada ćemo ovdje dovesti motore te naše prijatelje pobliže upoznati  sa radom i djelovanjem naše udruge ali i sa motorima i načinom bajkerskog načina života. 





Nebojša Aleksić, predsjednik
Crossminton kluba Zagreb 
-  Moram priznati kako mi je drago, ali i kako sam pomalo ponosan u ime naših članova kluba, jer smo uspješno priveli ovu malu humanitarnu akciju kraju, kojom smo pomogli Udruzi gluhoslijepih osoba grada Zagreba u kupnji električnog štednjaka.

Skupili smo se danas - na žalost nekih od sudionika nema, zbog opravdanih razloga - kako bi se kušali ukusne kolače, ali i kako bi se bolje upoznali te otvorili mogućnosti različitih budućih suradnji. 

Spomenuo bih za kraj, kako smo i u buduće od srca spremni pripomoći  - odnosno kako i ovoga puta - biti jedan od aktivnih sudionika  sličnih humanitarnih akcija u interesu podizanja kvalitete rada ne samo ove udruge već i ostalih.





Jelena Matić, prevoditeljica i
kontakt osoba  Udruge gluhoslijepih
osoba grada Zagreba

-  Moram istaknuti kako se baš predivno poklopilo sa danom Valentinova. Naime ovim okupljanjem i ugodnim druženjem, te ukusnim kolačima, koje smo ispekli, željeli smo zahvaliti našim donatorima uz pomoć čijih smo sredstava kupili električni štednjak.

Drago nam je da su na naš poziv uzvratili dolaskom , kako bi im se imali priliku zahvaliti.

Iskreno se nadam , kako ćemo sa svima imati priliku nastaviti suradnju, jer to su hvale vrijedne udruge, klubovi i društva, koje imaju nove ideje nove poticaje.

Svima nam treba osvježenje novim informacijama, novim prijateljima. Nekako se svi uvedemo samo u svoj "smjer", pa onda dobiti od nekoga drugoga novi vjetar u leđa, je izvrsna stvar. Ne samo kroz ove donacije,  nego čisto kroz ideje i suradnju i obogaćivanje života gluhoslijepih osoba.





Josip Tonžetić, predsjednik
Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba
- U ime svih naših članova iskoristio bih priliku te zahvalio svima udrugama, klubovima, društvima i pojedncima koji su nam pomogli u nabavci novog električnog štednjaka. Ovaj štednjak će nam zaista pomoći u podizanju kvalitete življenja svih naših članova. Naime, biti će nam od velike pomoći pri ostvarivanju naših kreativnih radionica kuhanja, ali i u svakodnevnom radu Udruge

Danas , odnosno i jučer smo ga koristili kako bi našim donatorima mogli ponuditi raznolike kolače. Kako ste vidjeli uz kolače smo uručili i zahvalnice, kako bi ostale i dalje povezani, kako bi  ovo naše  prijateljstvo i jačalo i donosilo svima nama nove zajedničke ideje,akcije i uspjehe.

Još jedanput hvala svima u ime svih članova Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba. 



























Nema komentara:

Objavi komentar