.

subota, 30. prosinca 2017.

Montirana prva javna kamera u naselju Botinec

Botinec - Pred sam završetak godine (20. prosinca 2017 godine) u samom centru naselja Botinec, točnije na Trgu Branitelja je montirana prva nadzorna kamera, visoke rezolucije koja će od sada nadgledati sva događanja na tom trgu. 

Naime, ponukani gotovo stalnim dijamantnim ponašanjem pojedinaca, članovi Kluba dragovoljaca i veterana
Domovinskog rata Botinec su pokrenuli akciju postavljanja kamera na Trg Branitelja, kako bi stali na kraj ispisivanja grafita, isticanja neprimjerenih poruka, te čestim devastacijima okolnih objekata. Sama akcija nije tekla kako su moglo očekivali, sporost gradske administracije, te godišnji odmori u velike su usporavali akciju, no odlučni da ne posustanu i akciju uspješno privedu kraju - članovi Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Botinec - ipak je urodila plodom, na opće zadovoljstvo mještana naselja Botinec.





Vladimir Rihtar, predsjednik
Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
 Botinec
- Moram iskazati zadovoljstvo današnjim danom bez obzira na dolazeće Blagdane gdje će veselja i radosti biti još više, jer smo završetkom ove akcije zapravo uspješno realizirali sve naša planove za ovu godinu.

Uz sve ostalo, - šećer na kraju - je postavljenje ove jedne od ostalih tri kamare visoke rezolucije, koje će - iskreno se nadamo  - spriječiti barem djelomično, ako ne i u cijelosti - pojedince i grupe koje su  radile štetu na našoj svetinji - Spomeniku poginulih branitelja naselja Botinec, ali i na okolnim objektima te vrlo ružnim grafitima i neprimjetnim porukama.

Naravno, kako je takvo stanje i nedolična slika ujedno ostavljala, ne zaslužen  veoma loš dojam o cjelokupnom našem naselju.

Nakon zaista mnogo uloženog truda i upornosti zaista sam sretan, da je danas montirana prva kamera, no  nadalje slijedi montaža kamere koja će biti montirana u prolazu naših društvenih prostorija lokalne samouprave.

Na kraju bih se u ime Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Botinec, ali i svih mještana naselja Botinec zahvalio gradskom Poglavarstvu, kao ne bih nabrajao pojedinačno, riskirajući da nekoga nepravedno  izostavim.

Ujedno svim ljudima dobre volje, kako naselja Botinec ali isto tako građanima grada Zagreba želim sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.