.

nedjelja, 3. prosinca 2017.

Jesenji koncert Kulturno umjetničkog društva Dike

Sveta Klara -  U nedjelju 19. studenoga  2017. godine je održan tradicionalni - Jesenski koncert Kulturno umjetničkog društva Dike. 

To je koncert koji već godina plijeni pažnju lokalne zajednice, na koji se svi pozvani, bez iznimke - redom odazivaju, sa velikim zadovoljstvom.

Ove godine uz samo kulturno umjetničko društvo Dike, nastupili su i gosti: Kulturno umjetničko društvo Vrhovje Župe Dubranec, te po prvi puta  lokalno Kulturno prosvjetno društvo Sveta Klara.

Moramo istaknuti kako je zajednički program odnosno nastup izmamio mnogo pljeska, ali i zajedničkog pjevanja, kako izvođača na bini, isto tako zadovoljne i vedre publike  na svojim mjestima.

Nakon službenog dijele, uslijedio je onaj malo opušteniji. Uslijedila je bogata večera, nakon koje se ovaj susret pretvorio u pravu - zabavu.Vesela lica nošena ugodnom glazbom u plesu i pjesmi, uživala su u druženju sve do kasnih večernjih sati.




Jadranko Baturić, predsjednik
Viječa gradske četvrti novi Zagreba / zapad
- Večeras smo se okupili kako bi proslavili Jesenji koncert Kulturno umjetničkog društva Dike. moram sa ponosom istaknuti kako je to jedan od nastarijih Kulturno umjetničkih društava, čiji sjaj ne blijedi.

Uživao sam u njihovim pjesmama, ali  u nastupima njihovih večerašnjih gostiju Kulturno prosvjetno društva Sveta Klara. To jedinstvo među Kulturno umjetničkim društvima je odlično. Trebali bi više zajednički nastupati, a Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb /  zapad će i dalje nastaviti pomagati.

Lijepo smo im uredili ovaj dom , ali uraditi ćemo i sve što im bude trebalo.Svaka im čast, vrijedni su divljenja na sve ovo što rade.



Ilija Bikić, predsjednik
Kulturno prosvjetnog društva Sv. Klara

-Ove godine smo po deseti puta bili na desetom tradicionalnom Jesenskom koncertu dragih Dika.

Ove godine smo i mi nastupili sa našim pijevnim i taburaškim djelom,

 Možemo istaknuti kako smo sa veseljem prihvatili  njihov poziv, kako bi svi skupa uveličali sami koncert . Naime, to moram također reći - to su predivni folkloraši, ljudi koji žive treću životnu dob i iskreno se nadamo kako ćemo jednog dana, svi kako i oni danas, a mi u budućnosti - vedrog i nasmijanog duha - veseli, rasplesani, raspjevani. U osobno ime, ali i u ime članova našeg društva od srca im želimo im mnogo radosti i sreće i želimo da se naša zajednička Svetoklarska suradnja i dalje ovako plodno nastavi. Jednog dana, možda i u jednom društvu, kako sam već rekao.



Boris Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara
-  Danas sam pozvan kao gost i to mi je posebno drago, jer smo svi skupa prisustvovali jednoj krasnoj kulturno folklornoj priredbi. To je na ponos svih nas 10. po redu koncert koji priređuje naše Kulturno umjetničko društvo Dika.

Zaista je bilo lijepo!

 Naše vijeće mjesnog odbora Sveta Klara svesrdno u svojim mogućnostima podržava i potiče rad svih članova Civilnog društva.

Također bih istaknuo, kako je danas bilo odlično druženje. Naime jučer sam proslavio svoj šezdeseti rođendan u krugu obitelji, a evo danas ga slavim ovdje među mnogim dragim prijateljima, stoga bih iskoristio priliku i ovako javno -svima zahvalio na predivnim željama i još ljepšim željama.



Ivica Stolneković, predsjednik
Kulturno umjetničkog društva Dike
- Večeras smo po deseti puta održali jesenski koncert na koji smo pozvali dva prijateljska društva Kulturno umjetničko društvo Vrhovje župe Dubrenec i naše docilno Kulturno prosvjetno društvo Sveta Klara, koji su nam svojim nastupom svakako uveličali cijeli ovaj susret.

Tu su i naši podupirajući članovi, tako da se večeras ovdje okupilo nešto više  od sto i dvadeset ljudi.

Nakon službenoga koncerta, slijedio je onaj malo opušteniji gdje smo organizirali domjenak i uz jednu zabavu, mislim a to i primjećujem kako se naši gosti osjećaju opušteno i zadovoljno.

 - Ovo je simbolični završetak jedne plodne godine.

- Da, mi  ove Jesenje koncerte već tradicionalno priređujemo u listopadu ili studenom mjesecu svake godine.sada kada se okrenemo , moram priznati kako smo imali dosta nastupa. Bili smo pozivani na razne strane (Klanjec Brdovečki, Pleso, Rakitje, Jablanovec, itd...) ali isto tako sve do Nove godine imamo dosta nastupa, dosta obaveza.

Pred nama su Božićni koncerti, na koje se uvijek rado odazivamo..

- Kako čujemo, ove godine ste po prvi puta, za razliku od nekoliko godina u nazad - dobili sredstva...

- Da. Jesmo. Po prvi puta nakon dugo, dugo godina. Eto, Grad Zagreb nam je dodjelio 10 tisuća kuna. Ta nam sredstva zaista znače mnogo. Zato bih iskoristio priliku i zahvalio Gradu Zagrebu, koji je omogućio , kako bi naše Kulturno umjetničko društvo moglo i dalje prosperirati, odnosno njegovati našu kulturnu tradiciju.