.

srijeda, 20. prosinca 2017.

Bajkeri i ovu godinu donijeli radost u Udrugu Rotor

Čehi - U subotu 9. prosinca, članovi Udruge Blue Knights su i ove godine, već tradicionalno posjetili Udrugu Rotor koja djeluje u Sigetu, a skrbi o djeci sa posebnim potrebama u prostoru Gradskog društva Crveni križa.

I ove su godine članovi Udruge Blue Knights (policajci u mirovini) prikupivši vlastita sredstva su osigurali nastavak rada Keramičke radionice, kupivši (u dogovoru sa voditeljicom) gotovo sav potreban pribora  za nesmetanu izradu keramičkih predmeta. 

Veselju na darovanom poklonu nije bilo kraja, no još je veće - već tradicionalno -  veselje svim članovima Udruge Rotor vidjeti i osjetiti motore, kojima dolaze članovi  Udruge Blue Knights. Ove se godine otišlo korak dalje, zbog hladnoće, pa je jedan motor uvezen u sami prostor Udruge Rotor, kako bi ga detaljno mogli vidjeti, dodirnuti, sjesti na njega, pa se i fotografirati svi članovi.

U tim trenucima, veće radosti nije bilo, svi su se od srca iskreno radovali, čekajući u redu, kako bi dobili priliku dodirnuti ga ili se čak popeti na motor.


Zasigurno treba spomenuti kako se ova akcija sprovodi već cijeli niz godina, te svojom idejom donosi uvijek neke nove pozitivne energije. No, ne staje sve na tome. Naime, članovi udruge Rotor svoje izrađene praktične ili umjetničke predmete  poklanjaju članovima Udruge Blue Knights sa njihovim simbolima, koje ovi, pak poklanjaju svojim domaćinima na vrlo čestim motorističkim putovanjima, kako u domovina ali isto tako i izvan nje.




Josip Čeh, potpredsjednik
Udruge Plavi vitezovi
- I ove godine smo posjetili Udrugui Rotor, gdje već cijeli niz godina za redom (međusobno prikupljenim sredstvima unutar Udruge Blue Knights) u dogovoru sa voditeljicom kreativnih radionica doniramo  potreban pribor, sredstva, alat i sl... 

Ove godine su nas popratile dosta niske temperature, tako da se kod članova Udruge Rotor pojavila bojazan da će biti prikraćeni  susretom i sa samim motorima.

Naravno kako to nismo dozvolili, znajući koliko im to zadovoljstvo i sreću donosi. Stoga smo došli ciljano sa jednim motorom , bez obzira na meto uvjete, te učinili i korak više - uvezli motor u prostor, kako bi bili u prilici, vidjeti, dodirnuti, uz pomoć svih nas se čak i popeti i fotografirati.

Riječima ne možemo opisati tu radost i ushit koji se događa pri susretu sa motorom.

Nakon fotografiranje i ugodnog domjenka, gdje smo darovani radovima ove vrijedne i kreativne djece, ali i počašćeni ukusnim kolačima, ostaje nam neskrivena želja za ponovnim susretom , ponovno do godine u vrijeme Sv. Nikole, zaštitnika (nas) putnika, ali i onoga koji donosi radost i poklone svoj djeci.