utorak, 10. listopada 2017.

U Botincu, prigodnom svečanošću - obilježen Dan neovisnosti

Botinec - U nedjelju 8. listopada 2017. godine u naselju Botinec uz mnoštvo građana  u organizaciji Kluba dragovoljaca i veterana domovinskog rata i Vijeća mjesnog odbora  održano je svečano obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Svečano obilježavanje započelo odlaskom članova Kluba dragovoljaca i veterana domovinskog rata na misu u obližnju crkvu Sv.  Stjepana prvomučenika. Po završetku svete mise, svi skupa su se uputili na Trg  Branitelja, gdje se već okupio veliki broj gostiju, uzvanika i mještana naselja Botinec. 

Program obilježavanja Dana neovisnosti je vodio Vladimir Rihtar, predsjednik Kluba dragovoljaca i veterana domovinskog rata. U programu je sudjelovao i Pjevački mješoviti zbor Podružnice umirovljenika Botinec - Zbor umirovljenika Botinec. Svojim prekrasnim izvedbama domoljubnih pjesama su uvelike uljepšali samu svečanost.

U govoru Vladimira Rihtara mogli smo čuti, kako se dragovoljci domovinskog rata nisu borili za ovakvu Hrvatsku, no kako su oni i dalje ovdje, kako i danas doprinose boljitku, te kako su uvijek spremni pomoći našoj Hrvatskoj. 

Vinko Munjić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Botinec, je također u svom govoru istaknuo, kako će se Vijeće mjesnog odbora Botnec uz sve ostale članice Civilnog društva naselja Botinec zalagati za podizanje kvalitete življenja u naselju Botinec. Ne misli se tu samo na rješavanje aktualnih komunalnih problema, već i na kulturna, sportska i sva ostala pitanja. Posebice bi htjeli povratiti vrijednosti ovakvih i sličnih javnih okupljanja kroz koja jačamo zajedništvo, koje u posljednje vrijeme jako nedostaje, no ne samo nama mještanima naselja Botinec, već na žalost i mnogo šire.

Po završetku govora uslijedilo je polaganje svijeća mnogih predstavnika različitih društvenih organizacija.

Svijeće su položili: Roditelji poginulih i umrlih branitelja, Vijeće mjesnog odbora Botinec, Djelatnici i zaposlenici 6. Policijske postaje Novi Zagreb, Gradski ured za branitelje,Podružnica umirovljenika Botinec, Dobrovoljno vatrogasnog društvo Botinec, Nogometni klub Botinec,Klub liječenih alkoholičara djeca poginulih branitelja , te predstavnici mnogih političkih stranaka. 

Po završetku svečanog obilježavanja Dana neovisnosti, uslijedio je skromni domjenak, koji su omogućili lokalni sponzori u okviru pekarskih proizvoda i pića.Vinko Munjić, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Botinec
- Danas smo se ovdje na Trgu Branitelja okupili zaista u velikom broju, kako bi proslavili 26. godišnjicu - Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Ovo obilježavanje, proslavu smo organizirani u naselju Botinec , Klub dobrovoljaca i veterana domovinskog rata i mi, Vijeće mjesnog odbora Botinec.

Neupitno je da ovakve prigodne dane , gdje su branitelji najzaslužniji, svakako trebaju biti  nazočni, kako bi gajili i u budućnosti  te isticali sve pozitivne vrijednosti Domovinskog rata . Upravo stoga smo i pozvali građene da dođu, kako bi svi skupa obilježili ovaj važan dan u novijoj hrvatskoj povijesti. Kako ste imali priliku vidjeti i samo - okupilo se zaista mnogo građana.

- Ono što pada u oči je činjenica, kako se u naselju Botinec održao domoljubni duh, gdje se na ovakve i slične manifestacije, uvijek odaziva veći broj ljudi.

-   Da. Odlično ste to primijetili. Kako bi omogućili našim sumještanima, ni smo na posljednjem sastanku Vijeća mjesnog odbora Botinec dogovorili upravo ovaj termin proslave, kako bi što više naših sugrađana bilo u prilici doći ovdje i obilježiti i proslaviti ovaj dan , zaista važan u povijesti Republike Hrvatske. Također smo pozvali pozvali zbor Podružnice umirovljenika Botinec, koji su objeručke prihvatili poziv i koji su zaista, kako ste i sami imali priliku čuti i vidjeti, svojim izvedbama domoljubnih pjesama, zaista uveličali današnji skup.

Naime, ovo je samo jedan od načina razvijanje suradnje sa članovima Civilnog društva, na koju će Vijeće mjesnog odbora Botinec u svom budućem radu, uz ostale tekuće poslove , uložiti dosta truda. Mislimo da u zajedništvu svih nas, postoji velika kreativna snaga, koja može mnogo toga izmijeniti u korist svih nas i našeg naselja Botinec. 


Vladimir Rihtar, predsjednik Kluba
dobrovoljaca i veterana domovinskog rata
- Botinec

- Kao što je i sam predsjednik Vijeća mjesnog obora Botinec g. Vinko Munjić rekao, pozvali su nas kako bi zajedno upriličili ovu prigodnu svečanost Dana neovisnosti.

Na žalost u protekla tri izborna ciklusa (to je više od dvanaest godina !?) nismo bili te sreće, naime ovo je prvi saziv Vijeće mjesnog odbora Botinec, koji nas je pozvao i sa nam razmijenio naše ideje, stavove, promišljanja i iskustvo.

Naravno kako smo zadovoljni ovakvim odnosom, što je odmah i urodilo konkretnim pozitivnim rezultatom.Nastojati ćemo svim snagama da se ovakva suradnja nastavi dalje, prvenstveno u interesu svih stanovnika  naselja Botinec. 

U zajedništvu nam nitko ne može ništa.

 Posebno nama.

Što god je potrebno našem naselju izvole nam dati.

Dakle, moramo se uvijek okupiti na  obilježavanju prigodnih događanja, jer to je i naša dužnost branitelja, ali i svih ostalih.