.

subota, 2. rujna 2017.

3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač (kategorije Zagići i Limači) osvojio ocjenu - odličan!

Botinec - Prošli vikend je održan vrlo uspješan 3. tradicionalni nogometni turnir Botinec 2017, za uzraste "Zagići" i "Lomači", koji okupio nešto više od dvadeset ekipa iz različitih Nogometnih Klubova, iz Zagreba ali i nekih susjednih gradova (Karlovac,...) u organizaciji Nogometnog Kluba Botinec.

Za Nogometni Klub Botinec  vrijedi reći, kako je osnovan davne 1979 godine. Naime sve su glasnije priče kako će se za dvije godine, dakle 2019. godine na - "Botinečki način" - proslaviti proslaviti ta zaista velika godišnjica (40. godina!?), a to znači uz mnogo gostiju, nogometnih utakmica i veselog druženja uz brojne prijatelje kluba.

Klub je ubrzo nakon osnivanja, već 1981. godine izmjenio ime iz dotadašnjeg "Vatrogasca" u Nogometni Klub Botinec, što traje do današnjih dana.

Da, klub je izmijenio ime, ali nikada nije izmjeno stav, ljubavi prema sportu, a posebice prema nogometu. Također, nikada nije izmijenio otvorenost prema mladim sportašima i početnicima. Nikada nije izmjeno plemenite stavove koji krase sve sportaše (tolerancija, uvažavanje različitosti, prihvaćanje nemogućega itd...) Ali isto tako nikada nije prestao voljeti svoje naselje Botinec i sve njegove stanovnike... 

Vođen plemenitim , poštenim  i dugoročnim vizijama, kroz sve ove godine Klub je prolazio raznolike kušnje, koje može proći jedan amaterski klub. Bili je vremena , kada je nedostajalo novca, bilo je vremena kada je nedostajalo igrača, bilo je vremena kada je nedostajalo sportske opreme itd.... Da, svega je bilo, ali nikada nije bilo beznađa, pesimizma, depresije... uvijek se znao pronaći izlaz. 

Upravo takav način postojanja i promišljenog napretka, doveo je ovaj klub, kvalitetom i brojnošću članova (igrača svih uzrasta od "Zagića", pa do vaterana!) u sami vrh Zagrebačkog amaterskog nogomete. U ostalom sami ostvareni rezultati o tome govore.

Upravo ovaj turnir, je izravan rezultat toga kvalitetnog dugoročnog rada, kako same uprave, tako isto i stručnih i licenciranih trenera.



Marijo Maslač, predsjednik
Nogometnog Kluba Botinec
Naš klub je od samog početka okupljao mlade zaljubljenike nogometa iz našeg naselja ali i okolnih naselja (Sveta Klara, Dubci ...). Klub danas okuplja oko stotinjak aktivnih članova odnosno igrača u svim kategorijama (zagići, limači, pioniri, juniori, seniori i veterani...).

Ovdje bih htio istaknuti, kako se u posljednje vrijeme povećao interes sve više mladih, posebno u kategoriji zagići, limači, pioniri za treniranje. 


Naime, kao Klub okupili smo mlade licencirane trenere koji su svojim  suvremenim i inventivnim načinom rad uvelike promijenili pristup treniranju a samim time i odnosu prema samoj igri i odgovornosti igranja nogometa. 

To se ubrzo reflektiralo na postignute rezultate, a rezultat takvog rada je i ovaj naš turnir, koji je svake godine sve snažniji, o kojem naši gosti  i sportski prijatelji - na našu radost - uvijek imaju pozitivne komentare.

Ove godine smo okupili dvadeset i jednu momčad, što nas također iznimno raduje, i daje snagu da i dalje ustrajemo na organizaciji ovog turnira, koji jteli mi to ili ne postaje tradicionalan i obavezan datum u kalendaru mnogih nogometnih klubova.

Naravno, iskoristio bih ovu priliku i zahvalio svim sudionicima na sudjelovanju a onima najboljima čestitao na osvojenim odličjima.



 Vladimir Rihter, predsjednik
Kluba dragovoljac aveterana Domovinskoga rata
Botinec
- Kao što je predsjednik Nogometnog Kluba Botinec , Marijo Maslač rekao, cilj ovakvih događanja je  okupljanja  mladeži , roditelja, djece itd. Kako bi se potaknule vrijednosti sporta, zdravlja, druženja a smanjile aktivnosti na kompjuteru, mobitelu, igricama itd...

Siguran sam kako će se svi složiti kako je ovo jedan prekrasan događaj, gdje se okupilo zaista mnogo ljudi, djece zaokupljeni sportom, odnosno nogometom.

A, velim, mi branitelji i u samom Nogometnom Klubu Botinec imamo naše članove - veterena - koji igraju. Većinom su svi bili branitelji, tako da se ovdje razvija jedna lijepa suradnja, već dugi niz godina, između Nogometnog Kluba Botinec i Kluba branitelja.

Zajedno možemo zaista mnogo učiniti i za naše naselja. Tako da nas veseli svaki napredak u našem naselju. Tu bih svakako zahvalio i Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb /zapad i predsjedniku Jadranku Baturić, na razumijevanju i nesebičnoj podršci, te isto tako novoizabranom predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Vinku Munjić, na također velikoj podršci.



Antonio Magdić, trener
Nogomatni Klub Karlovac 1919
- Zagići
. Danas smo sudjelovali na turniru  - 3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač.

Po prvi puta smo ovdje i oduševljeni smo cijelom organizacijom turnira. Domaćini su nas lijepo ugostili. Cijeli turnir je bio iznimno fer i korektan u igri i suđenju.

Djeca su zaista zadovoljna svime što si ovdje doživjela i zasigurno ćemo se vratiti i iduće godine.

Za kraj bih rekao kako smo iznimno zadovoljni i sretni osvojenim, ja bih rekao zasluženo - trećim mjestom na turniru. Ostvarili smo ogroman uspjeh, s obzirom kako je još dosta djeca na ljetovanju.

Kako kažu:" Najljepše je završiti turnir sa pobjedom!". No mi nismo bili u milosti sreće u polufinalu, izgubili smo na jedanaestercima.No, kako sam već rekao :"Bitno je da su djeca zadovoljna, da su osvojila medalju!" I kao što sam rekao - Vidimo se do godine!





 Marko Panza, trener
Nogomatni Klub Vrapče,
Zagići 
- Ove godine po treći puta sudjelujemo ovdje na nogometnom turniru u kategoriji "Zagići", kod naših sportskih prijatelja  - 3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač

Nakon gotovo dvije godine, napokon smo uspjeli doći i do prvoga mjesta. Naime osvojili smo turnir - 3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač uz predivnu organizaciju domaćina, uz super ekipe i odlične suce. Nabih htio, ni izostaviti publiku koja je bila fantastična u navijanju.

Moram istaknuti kako sam kao trener jako zadovoljan što su moji dečki uspjeli, nakon i utakmica gdje su i gubili - da su se uspjeli vratiti. Pobjedili su dvije utakmice na jedanaesterce. Pokazali su - karakter -što je iznimno mnogo, jer ovdje se ipak radi o maloj djeci.

Jednostavno sam prezadovoljan i preponosan na sve njih što su uspjeli osvijiti prvo mjesto na kraju.






 Luka Hadžić,  trener
nogometni Klub Prigorje, Markuševac
Zagići
- Ovdje smo po prvi puta, naime došli smo po pozivu organizatora turnira Nogometnog Kluba Botinec.

Moram odmah u početku istaknuti  u ima igrača, roditelja a i  u svoje osobno ime kako smo zaista zadovoljni svime što smo doživjeli danas ovdje, kao sudionici turnira - 3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač

Zaista smo zadovoljni oduševljeni svime, od uvjeta, organizacije, hrane za djecu. Sve je bilo na nivou. Tereni vrhunski. Ništa nije kasnilo po rasporedu, što se često puta zna dogoditi na nekim drugim turnirima. Stvarno fantastično i doći ćemo sigurno i iduće godine, ne sa jednom generacijom, već sa tri.

- Iako nije cilj osvajanje medalja, pehara . vi ste osvojili ....

-  Išli smo na neviđeno, prije sezone. naletjeli smo na nake na neke ljude koji su možda van Zagreba. Malo da vidimo, kakvi su ...Eto.. Osvojili smo drugo mjesto, iako je uvijek bolje biti prvi. No mi smo prezadovoljni. Prošli smo skupinu i kasnije što bude. I eto, ispalo je super. Medalja je tu, djeca su sretna i svaka čast mojoj djeci i svoj djeci, koja su izdržala sedam osam sati igrati na ovom suncu i ovim temperaturama i pružati ovako kvalitetne partije.







Jadranko Baturić, predsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
-  Nalazimo se na terenu nogomatnog Kluba Botinac, na trećem tradicionalnom turniru - 3. Nogometni Memorijal Tomislav Delač, gdje sudjeluje 21. ekipa Limaća i Zagića iz cijelog Zagreba, a kako čujem i iz Karlovca. 

Tendencija je da se ovaj turnir organizira, kao trajni datum u godišnjem kalendaru redovnih aktivnosti u Nogometnom Klubu Botinec. Mi ćemo pomoći uvijek koliko budemo u mogućnosti.

Dogovorili smo, ovom prilikom i neka konkretne stvari - uređenja terena, napraviti ćemo i igralište za djecu u neposrednoj blizini. Postaviti ćemo jarbole, te i osigurati aluminijske golova.

Moram istaknuti kako sam zadovoljan svime što g. Marijo Maslač, predsjednik Nogometnog Kluba Botinec, sa svojim timom radi. Stoga mogu računati na podršku Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad u daljnjem nastavku, gdje ćemo učiniti sve što je u našoj moći - jer, što su do sada uradili, zaista su mnogo uradili.