.

srijeda, 16. kolovoza 2017.

U susret 5. jubilarnom Malonogometnom turniru - Dugave Cup 2017

DugaveGotovo neposredno pred samo održavanje 5. jubilarnog Malonogometnog turnira - Dugave Cup 2017. godine, iskoristili smo priliku te porazgovarali sa Miroslavom Matešić / Mato , predsjednikom i Željkom Barišić / Žaja, dopredsjednik Udruge Društva sportske rekreacije Dugave.

Odmah na početku im se želimo zahvaliti što su odvojili dio vremena za naše vrijedne čitatelje, jer kako smo se uvjerili i sami, telefoni, dogovori, upiti, informacije itd... Zaista nisu prestajali ni za vrijeme našeg razgovora.



Željkom Barišić / Žaja, dopredsjednik
 Društva sportske rekreacije Dugave -
Zagreb
- Možete li nam reći, kada je i i iz koga razloga organizirano Društvo sportske rekreacije Dugave - Zagreb?

-  Zapravo, sve je krenulo nekako spontano. Prvi je tu ideju među nama spomenuo naš (na žalost prerano preminuli) prijatelj Damir Marijan / Mirče, da bih je Miroslav Matešić / Mato i moja malenkost Željko Barišić / Žaja  - odmah prihvatili.

Došli smo do spoznaje kako je već vrijeme da se započne događati nešto i u našem naselju Dugave, a kako smo svi malonogometaši, bilo je prirodno da pokrenemo organizaciju turnira u malom nogometu. To smo i uradili 2013. godine kada smo i službeno (19. srpnja 2013. godine) registrirali  Društvo sportske rekreacije Dugave - Zagreb.

Moramo priznati kako smo već na početku bili ugodno iznenađeni, svekolikom podrškom, kako Grada ali isto tako naših sugrađana.

Odmah je naš prvi turnir podržao i potpomogao i sam gradonačelnik . Naime gradonačelnik je donirao tribine, šator i klupe, što je sam turnir izdiglo na jednu zapaženu razinu, koja se u to vrijeme nije mogla često susresti u cijelom gradu. Naravno, sve je to pratila kvaliteta malonogometnih ekipa, koja se zadržala, sve do današnjih dana. 



Grad, Hrvatska Kostajnica
- U vrijeme velikih poplava organizirali smo skupa sa I. Osnovnom školom Dugave, odnosno sa svim njihovim učenicima, nastavnicima i profesorima, te članovima našeg  Društva sportske rekreacije Dugave - Zagreb - zajedničku humanitarnu akciju - u kojoj smo prikupili pomoću od nešto više od dva kombi vozila , koja smo donirali gradu Hrvatska Kostajnica, koji u to vrijeme nije baš bio medijski eksponiran, ali je također pretrpio doista velike štete od poplave.



Već treće godine, dodali smo ovoj zapaženoj organizaciji i mobilnu rasvjetu, tako da se turnir osjetno izdvojio, pa je postao jedini na kojem su se odigravale utakmice sve do skoro pola noći, što je doživijelo veliko odobravanje, kako publike (stanovnika Dugava, ali i gostiju) te i samih malonogometnih ekipa.

Organiziranje našeg Društva sportske rekreacije Dugave - Zagreb, te održavanje nogometnih turnira, koji su uvijek imali i u svom sadržaju humanitarne akcije, bio je zaista pravi pogodak, što nas je motiviralo da krenemo i dalje. Tako smo u nekoliko godina u nazad organizirali jednodnevne izlete u Austriju, gdje naši članovi skijaju, sanjkaju. To je također odlično prihvaćeno - kako od naših članova, ali i od ostalih stanovnika naselja Dugave. 

Naime, to je dan ispunjen skijanjem i zimskim radostima ali i iznad svega ugodnim međusobnim druženje, koje gotovo svaki puta završi pjesmom, šalom i ugodnim putovanjem u naše naselje - naše Dugave. 

Naravno kako nam je želja aktualizirati nekoliko različitih sportova na koje bi potaknuli naše sugrađane, da se njima započnu baviti onako rekreativno.

Ove godine smo po prvi puta zajedno sa rukometašima iz naselja Dugave organizirali rukometni turnir koji se pokazao vrlo uspješnim.



Miroslav Matešić /Mato, predsjednik
Udruge  Društvo sportske rekreacije Dugave

- Zagreb.
-  I ove godine održavamo ( od 25 do 27. kolovoza 2017. godine) 5. jubilarni Malonogometni turnir - Dugave Cup, koji je iz godine u godinu sve posjećeniji ali i kvalitetniji.

Potvrdu kvalitete našeg turnira, odnosno njegovih ekipa, vidimo i u vrlo skoroj dogovorenoj suradnji sa "Futsal Dinamo", koji organizira pet malonogometnih turnira u Zagrebu, čija će se završnica odigravati  (prvi vikend u rujnu) na ŠRC Šalati.

Ovaj naš Turnir je posljednji u nizu od tih turnira. Po završetku turnira osam će se ekipa sa tih pet održanih turnira  - odigrati završnicu na ŠRC Šalati.

Samim time, kao naselje  u kojem živi iznimno veliki broj ljubitelji Dinama i tu gdje Dinamo ima jako veliki podršku navijača - iznimna nam čast da upravo i mi budemo aktivni sudionici tog projekta.

Kako ovom lijepom viješću ipak ne bi zbunili stanovnike naselja Dugave, naš turnir ostaje i dalje - naš - u organizaciji   Društva sportske rekreacije Dugave - Zagreb.

Naime i dalje ćemo se družiti. Tako ćemo  i ove godine biti okupljeni - oko ideje malog nogometa, druženja i upoznavanja, sa ciljem - kako bi što više ljudi izašlo iz svojih stanova, da i djeca izađu na igralište (da ostave svoje kompjuterske igrice, barem jedan dan!). Kako bi se družili svi skupa, prateći malonogometni turnir uz sva ostala, isto tako zanimljiva događanja koja će biti organizirana tog vikenda u našim naselju Dugave. 



Ovogodišnji Promotor Turnira - Silvijo Marić
-  Ove godine je - Promotor - naš poznati dinamovac - Silvijo Marić!

Upravo će on uručiti nagrade najuspješnijim ekipe i najboljem strijelce i golmana  Turnira.

Također koristim priliku kako bi mu zahvalili ( u ime organizatora i sudionika turnira, također  i stanovnika Dugave ali  i naših gostiju) , što se odazvao na naš poziv.



Biti će tu Lunapark, no također će biti i glazbenog programa, tako da će sadržajno biti za svakoga ponešto, za starije ali i za mlađe. Naći će se tu ukusne hrane, roštilja, lijepih hostesa, ali i rashlađenoga raznovrsnoga pića. 

Uglavnom, biti će, baš kao i proteklih godina, jako dobra zabava i odlično druženje svih koji dođu - a takvih je iz godinu u godinu - sve više!

Ove godine nam  se do sada prijavilo 19. ekipe. 

No ove godine smo kao novinu organiziramo i Veteranski turnir, gdje smo na žalost, limitirani na svega šest ekipa.

Kako neslužbeno doznajemo , kroz ta tri dana (vikend) ovdje na turniru "prođe" nešto više od šest tisuća ljudi. 

Naime , ovaj turnir svi isčekuju sa velikim nestrpljenjem i svi  se njemu rado vraćaju, sa pozitivnim osjećajima i prelijepim emocijama. Ovdje zaista održe  raznolika  zanimljiva događanja, među kojima ipak najveći interes budi mali nogomet, koji ovdje pruža vrhunsku predstavu.

Naravno, ni ove godine nećemo izostaviti naše humanitarne aktivnost. Naime, ove godine ćemo prikupljati sredstva za obitelj našeg prerano preminuloga predsjednika Damira Marijana / Mirčeta, iza kojega je ostala supruga sa djetetom. Za ovu akciju dobro će doći svaka kuna, koju će donirati naši sugrađani i sudionici Turnira, na čemu im unaprijed zahvaljujemo.

Društvo sportske rekreacije Dugave - Zagreb
je osnovano 19. srpnje. 2013, godine
Evo, na kraju bih pozvao sve ljude dobre volje, koji su ljubitelji malog nogometa, ali i one koji se vole družiti i koji uživaju u programu Turnira  ( i to ne samo iz Dugava) već iz cijelog Novog Zagreba - da nam se pridruže - kako bi se svi skupa opustili i zabavili, posljednji vikend prije početka nove školske godine!

Također bih zahvalio svima koji su nam pomogli i ove godine uspješnoj realizaciji 5. jubilarnog Malonogometnog turnira - Dugave Cup 2017. Spomenuo bih samo neke: Vijeće mjesnog odbora Dugave, I. Osnovnoj školi Dugave, odnosno ravnatelju Tomislavu Cvitanović, Vijeću gradske četvrti / istok, koje nas također svesrdno podupire od samoga početka i sve naše sponzore.