.

utorak, 29. kolovoza 2017.

Klinci za klinca - humanitarni nogometni turnir, nadmašio očekivanja

Čehi -  U subotu 26. kolovoza 2017 godine je  na terenu Nogomatnog kluba Čehi održan humanitarni nogometni turnir , pod nazivom "Klinci za klinca!" u kategorijai - Zagići. 

Svrha i cilj ovog turnira, uz sportsko druženje je sakupiti što više sredstava za terapiju  malog Nikole, također člana Nogometnog kluba Zapruđe, koji  je rođen sa mikrocefalijom, neurološkom bolešću zbog koje mora primati terapiju koja je prilično skupa. 


Dodamo li tome , kako Nikola živi samo sa bratom i majkom, tada zaista vidimo iskrenu opravdanost ove humanitarne akcije koju je organizirao Nogometni klub Zapruđe, odnosno njihov Organizacijski odbor na čelu sa Daliborom Dujmović. 





Dalibor Dujmović, predsjednik
Organizacijsklog odbora turnira -
Klinca za klinca
- Moram odmah istaknuti kako sam zadovoljan odazivom svih ekipa na sudjelovanju na ovom Humanitarnom turniru - Klinci za klinca.

Ujedno bi im htio zahvlaiti zaista od srca na svom odazivu, jer je ovaj turnir organiziran u kratkom vremenskom razdoblju. Naime kada smo saznali za potrebe maloga Nikole - njegovo skupo liječenje - odmah smo prionuli organizaciji turnira, kako bi prilozima koji će biti skupljeni pripomogli u daljnjoj terapiji.

Kako čujem, već sada se prikupilo dosta sredstava, što nas čini - sve skupa) sudionike turnira, ali i sve one koji su donirati sredstva, vrlo ponosnima, da nam je pružena prilika da možemo pomoći.

Također bi se zahvalio svim roditeljima koji su svojim dolaskom također pripomogli u postizanju cilja, a to je prekrasno sportsko druženje ( u kojem će i oni sudjelovati - naime i roditeljima pripremamo ugodna iznenađenja) ali i prikupljanju potrebnih sredstava za našeg Nikolu.





Stjepan Podgorski, trener Zagića
Nogometni Klub  Kašina
iz Kašine
- Kada smo čuli da se priprema ovaj Humanitarni turnir, nismo ni časa razmišljali, već smo se odmah odazvali organizatoru Nogometnom Klubu Zapruđe.

Naravno, kako nismo požalili. Kako čujemo već sada su rezultati humanitarne akcije izvan očekivanja što nam je iznimno drago.

Uz humanitarnu akciju, predivno je vidjeti svi ti djecu kako se odlično druže, igraju i sklapaju predivna nova prijateljstvo, od kojih će ja vjerujem poneka ostati i za cijeli život. Naravno kako ovdje nisu bitni rezultati, već druženje igra i nogomet.

Iskoristio bih priliku te zahvalio organizatorima na predivnoj i profesionalnoj organizaciji uz nada kako će nas ponovno i slijedeće godine pozvati da budemo dio ovog lijepog sportskog i humanitarnoga druženja.

Naravno, zahvalio bih svim roditeljima, koji su došli podržati svoju djecu, navijati  i družiti se.









Ivica Šajfar, trenerNogometnog  Kluba Most
- Moram istaknuti kako se uvijek zaista od srca odazivamo humanitranim akcijama, pa tako smo i danas ovdje u Čehima, na poziv Nogometnog Kluba Zapruđe. Došli smo pripomoći svojim malim udjelom, i omogućiti djeci da se vesele, da kroz nogomet steknu nova prijateljstva.

Kako čujem da je organizatorima ostao mali vremenski rok za organizaciju, to se u organizaciji nije osjećalo, čak što više, sve je bilo odlično.

- Kakva su vaša očekivanje što se tiče rezultata?

- Naša su očekivanje - dobar nogomet! Što smo i do sada ostvarili.








Hrvoje Padža, , trener kategorije - Zagići.
Nogometni klub Zapruđe

- Kao domaćini, moramo istaknuti kako smo jako ponosni što nam se odazvalo tako veliki broj momčadi u tako kratkom vremenskom roku, na čemu im se iskreno zahvaljujem u svoje osobno ime, u ime naše ekipe ali i Organizacijskog odbora.

Turnir je postigao svoj cilj. Uz ugodno druženje, nogometnu igru i nova poznanstva, prikupljamo i sredstva za našeg Nikolu.

Nadam se kako će ovo druženje, odnosno ovaj turnir postati tradicionalan i u budućim godinama.







Ivana Koljanac, trener - Zagića,
Nogometni Klub Polet, Sveta Klara
-  I mi smo došli uveličati ovaj turnir i pripomoći u humanitarnoj akciji "Klinci za klinca".

Zaista nam je velika čast biti na jednom ovakvom turniru, za plemenitu stvar.

Moramo pohvaliti organizaciju, zaista je besprijekorna. 


Mi se nadamo što bolje ostvarenom rezultatu na ovom turniru i sigurni smo kako ćemo doći i dogodine, ako nas organizatori pozovu.






Ivan Babić, trener - Zagića.
Nogometni Klub  Sloga / Gredelj
ŠC Pongračevo, Trešnjevka

- Iznimna nam je čast , što sudjelujemo na ovom Humanitarnom nogometnom turniru, prije svega što je humanitarnog karektera.

Kvaliteta nogometnih ekipa je zaista odlična, baš kako i sam organizacija turnira. NO, spomenuo bih također da je i sam  teren na kojem se održava turnir (teren Nogometnog Kluba Čehi, zaista odličan!)

Sve je super!


Uz igru svi se ovdje odlično druže, tako da sami rezultati nisu toliko važni. Pobjednik turnira će biti ona ekipa koje je ovoga trenutka najspremnija za takvoga što.Naravno, kako bih volio da ta ekipa budemo baš mi!







Marijo Kirin, trener Zagića
Nogometnog Kluba Zelengaj
Sigečica
- Ovdje smo se odazvali na turnir, koji organiziraju naši prijatelji iz naselja Zapruđe. Susjedni smo klubovi i između nas je razvijeno veliko prijateljstvo i duboka suradnja.

Došli smo podržati ovu Humanitarnu akciji, koja je svakako svake hvale vrijedno, te je primjer kako se i malim "stvarima" može  pomoći  ljudima u nevolji.

Kako i sami vidite, organizacija je zaista na "nivou", druženje je na visini. Naime, ovdje su uglavnom klubovi koju dosta bliski, treneri se znaju od prije( nekada su igrali nogomet zajedno). Tako da je ukupna atmosfera prijateljska, gotovo obiteljska.

- Kakva su očekivanja plasmana na turniru?

- Ma, ne. Ovo ovdje je sam početak sezone. Ovo su - Zagići. To su većinom početnici, tu zaista rezultat ne bi trebao biti neki imperativ. Ako se dogodi nešto - dogodi. Lijepo za djecu, neke medalje ... Ali što se tiče nekog rezultata da je neki pritisak ili da se nešto mora..to je ovdje teško. naime, ovdje sve ovisi kako se klincima da.






Anderj Šoljić, trener
Nogomatni Klub Mladost
Buzin
- Zaista nam je drago da nam je domaćin pružio priliku da gostujemo na ovom nogometnom turniru, samim time što je humanitarnoga karaktera. Ovdje se djeca zaista ugodno druže, jer im je ovo jedno novo iskustvo, budući da tri moja igrača po prvi puta igraju.

Djeca su jako zadovoljna, jer se domaćin potrudio ovaj turnir održati u odličnoj organizaciji.

iskreno se nadamo i sa velikim nestrpljenjem očekujemo poziv i slijedeće godine. Nadamo se da će ova turnir zaživjeti kao bi narednih godina, nove generacije Zagića iz Nogometnog Kluba Mladost iz Buzina bili aktivni sudionici.