.

srijeda, 23. kolovoza 2017.

Humanitarni nogometni turnir za "zagiće" - Klinci za klinca

Čehi - U subotu 26. kolovoza 2017 godine sa početkom u 9,00 sati Nogometni Klub Zapruđe organizira humanitarni nogometni turnir pod nazivom - Klinci za klinca. Ovaj humanitarni turnir će se održati na nogometnom igralištu Nogometnog Kluba Čehi, u kategoriji - Zagići. 

Svrha i cilj ovog turnira je sakupiti što više sredstava  za terapiju  malog Nikole, također člana Nogometnog kluba Zapruđe, koji  je rođen sa mikrocefalijom, neurološkom bolešću zbog koje mora primati terapiju koja je prilično skupa. 

Dodamo li tome , kako Nikola živi samo sa bratom i majkom, tada zaista vidimo iskrenu opravdanost ove humanitarne akcije koju je organizirao Nogometni klub Zapruđe, odnosno njihov Organizacijski odbor na čelu sa Daliborom Dujmović. 



Hrvoje Pandža, , trener kategorije - Zagići.
Nogometni klub Zapruđe
- Pred nama je humanitarni nogometni turnir pod nazivom - Klinci za klince - kojim ćemo pokušati pripomoći našem članu Nikoli Kapitarić.

kao trener Nikole istaknuo bih, kako je naš nikola zaista prekrasno dijete. On je od one djece koji "isijava " pozitivnom energijom. Spada u skupinu iznimno "živih" klinaca, ali je njegova energija usmjerene u kreativnom pravcu. U nogomet je zapažen i pokazuje talent.

Ovom našom akcijom bi svakako htjeli pripomoći našem Nikoli ali i njegovoj obitelji u ovim vrlo teškim trenutcima. Naime, za potrebu ove terapije lijekova je njegova obitelj saznala nedugo, te je ostala zatečena. Mi ih potpuno razumijemo, te smo se upravo iz tog razloga, baš kao i ostali klubovi odlučili organizirati i pomoći koliko možemo.



Toni Županac,  bivši trener Nikole
u kategoriji Zagići
Nogometni Klub Zapruđe
- Morem reći kao trener, kako je Nikola ovdje kod nas u klubu počeo pratiti starijeg brata Antonija, od najmlađih svojih dana. Stalno je bio uz teren, uz trenere, uz lopte. Zaista je od malih nogu pokazivao veliki interes za tu čarobnu igru - nogomet.

Kad je došlo vrijeme pridružio nam se u treninzima, gdje je uvijek bio nekako zapažen po svojoj velikoj volji i pozitivnoj energiji.

Nažalost upravo je za našeg Nikolu , ali i za njegovu obitelj došlo vrijeme velikih izazova (zbog njegove bolesti i terapije, koja je dosta skupa...) no iskreno se nadam i siguran sam , kako ćemo svi skupa to prebroditi i kako ćemo svi skupa, baš kao Nikola, njegova obitelj, ali i naš klub i ovoga puta "upisati" 3 boda u gostima. Kroz ovaj turnir svi skupa želimo pomoći i osnažiti obitelj našeg Nikole.





Dalibor Dujmović, kordinator omladinskog
pogona Nogometnog Kluba Zapruđe i predsjednik
Organizacijkog odbora turnira - Klinci
za klinca
-  Moram priznati kako smo zaista imali dosta prepreka kako bi u ovako kratkom roku uspjeli organizirati ovaj naš humanitarni turnir u kojem želimo pomoći našem Nikoli, ali i njegovoj obitelji, kojoj je na čelu samohrana majka.

Moram istaknuti kako smo u svemu ovome, od samog početka imali veliku podršku našeg predsjednika kluba g. Zoran Sertića.

Također bi se ovdje ovako javno zahvalio svim Nogometnim Klubovima koji su se odazvali pozivu i u subotu sudjeluju u ovaj zaista prekrasnoj sportsko humanitarnoj manifestaciji. kako je ljetno vrijeme, mnogo je ljudi još uvijek na moru, no isto tako se u samom gradu održava veliki broj nogometnih turnira. 

Mi trenutno znamo brojku kako se u subotu održava nešto više od desetak nogometnih turnira.

Tako da su nam se neke od momčadi pridružile, kada su saznali kako je naš turnir humanitarnoga karaktera, odkazavši već unaprijed sudjelovanje na nekim drugim turnirima, na čemu im zaista od srca zahvaljujemo. Naravno kako molimo i te organizatore za razumijevanje i podršku.

Također moram istaknuti kako su nam veliku podršku pružili i roditelji. Isto tako, bih zahvalio Nogometnom Klubu Čehi, koji su nam ustupili igralište za ovu priliku.

Kako mi iz publike možemo materijalno pomoći vašu akciju?

Mi smo na našoj facebook stranici i na stranici Nogometnog Kluba Zapruđe istaknuli broj, na koji možete uplatiti vašu donaciju, a ovdje na samom turniru, možete uvelike pomoći svojom dobrom energijom, spremnošću za druženje ... Tu smo pripremili mnogo malih iznenađenja za publiku, koja će i konzumacijom pića, također donirati sredstva, koja ćemo mi također uplatiti na broj za pomoć malom Nikoli.

Na kraju , pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u subotu, te svojim donacijom, ali svojim dolaskom, te sudjelovanjem u programu pridonesu što bržem ozdravljenju našeg Nikole.

U ime Nogometnog Kluba Zapruđe, mi vam se od srca zahvaljujemo!