.

subota, 29. srpnja 2017.

Odgovornost .......?

Ivan Mraz, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Čehi
Čehi - Ovih  smo dana ( od 17. srpnja. 2017. godine) u cijelom nizu pokušaja, željeli stupiti u kontakt (mobitelom i porukama!?), sa g. Ivanom Mraz, novim / starim predsjednikom Vijeća mjesnog odbora Čehi. 

No, naši uzastopni pokušaji na žalost nisu urodili plodom!? Uvijek završavaju ne javljanjem na telefon ili na ne odgovaranje na SMS poruku.

Naime, imali smo dogovor kako ćemo održati razgovor, u kojem bi g. Ivan Mraz, kao novi / stari predsjednik, načelno naveo situaciju u kojoj se trenutno nalazi naselje Čehi sa planovima koje će se nastojati ostvariti u tijeku ovog - tek, započetog mandata - skupa sa svojim kolegama  vijećnicima u Vijeću mjesnom odboru Čehi.

Upravo takve susrete održavamo - ovih dana - sa svim predsjednicima Vijeće mjesnih odbora ali i predsjednicima Vijeća gradskih četvrti. 

Mišljenja smo kako je nužno pružiti dio javnog prostora upravo tim ljudima, kako su upravo oni nosioci, a samim time i - snose najveću odgovornost - u ukupnom podizanju kvalitete življenja svih naših građana Novog Zagreba (radilo se o Novom Zagrebu / zapad ili pak Novi Zagreb / istok). 

Također je još jedan od razloga našeg susreta, koji nam je, javno obećan - upit, gđe. Nevenke Ladić :"Kada će se započeti sa izgradnjom nogostupa u naselju Čehi?
 Upravo smo i na to pitanje očekivali odgovor, kako bi ga mogli objaviti i odgovoritir gđi. Nevenki Ladić.


* U nastavku, donosimo članak (objavljen 5. srpnja 2017. godine) u cijelosti.











Nemamo riječi niti komentara za ovakvo neodgovorna ponašanja pojedinaca koji se poigravaju pruženim im povjerenjem građana.

Naime, uz to - što za svoj rad ostvaruju pravo na novčanu naknadu, također zaboravljaju kako su dužni prema - Zakonu o pravu na pristup informacijama - pružiti sve odgovore, na upućena pitanja.