.

utorak, 21. ožujka 2017.

Crossminton kluba Zagreb ispunio sva očekivanja

Remetinečki GajProšlog vikenda održan je prvi od pet ovogodišnjih turnira Master serije koji se  boduju sa 1000 bodova za svjetske rang liste. Turnir je održan u sportskoj dvorani u Laškome, na kojem je sudjelovalo 158 igrača iz 14 država.

Crossminton club „Zagreb“ sudjelovao je na turniru sa 14 svojih natjecatelja.

Osvojene su tri medalje i to u kategorijama:

U-10 mix     - 3.mjesto Gracia Benčić
U-18 doubles     - 2.mjesto Borna Petak/Marko Jerković
Doubles mix     - 3.mjesto Laura Jagečić u paru David Kozari (HUN)

Ostali naši natjecatelji odigrali su dobar turnir.

U najatraktivnijoj kategoriji - muški Open, Nikola Kučina (20.godina) po prvi puta je sudjelovao na ovako jakom turniru. U svojoj grupi pobijedio je dva nijemca, slovaka izgubio je od mađara i tako osvojio drugo mjesto u skupini i prošao u slijedeći krug natjecanja gdje ga je čekao stari poznanik iz juniorskih dana Ivor Ilić (SBK“Sušak). Po tradiciji meč je odigran u tri seta (22:20: 11:16; 16:8) i na žalost tu je bio kraj za Nikolu. Osvojeno je 17.mjesto od 38 natjecatelja.

U ženskoj konkurenciji imali smo 2 natjecateljice (Paula Barković i Zrinka Jagečić) koje su svoje natjecanje završile u grupnoj fazi natjecanja.

U kategoriji žene +35, Gordana Ivković ostvarila je jednu pobjedu u grupi protiv kolegice iz Norveške. Željka Benčić završila je grupnu fazu natjecanja bez pobjede.

U muškim veteranskim kategorijama +40 (Siniša Jagečić i Tomislav Benčić) ispali su u grupnoj fazi natjecanja uz jednu pobjedu, te u kategoriji +50 (Nebojša Aleksić) također uz jednu pobjedu (protiv prvaka Hrvatske) završava natjecanje u grupi.

U-18 girls Laura Jagečić osvaja 7.mjesto, ali iznenađujuće u mješovitom paru sa mađarem David Kozari osvajaju brončanu medalju. Marija Marić završila je natjecanje na 13.mjestu.

Kategorija U-18 boys, završavaju natjecanje na diobi 7.mjesta ali u kategoriji juniorskih parova osvajaju odlično drugo mjesto i srebrnu medalju.
Naša najmlađa natjecateljica, 8-godišnja Gracia Benčić u kategoriji U-10 mix osvaja brončanu medalju.

U već spomenutim mješovitim parovima, par Barković/Kučina izgubili su od para Ekberg(SWE) – Hubert(GER) kasniji pojedinačni pobjednici i par Jagečić/Wirth izgubili su od mađara u četvrtfinalnim mečevima, te su tako podijelili 5.mjesto.
Sve u svemu ugodan i sportski uspješan vikend u Sloveniji.

Pobjednici po kategorijama:

Open:     Ekberg Melker     (SWE)
Ladies:    Hubert Anna     (GER)
M +40:    Pasche Morten (NOR)
M +50:    Miezynski Bogdan (POL)
W +35:    Osvay Edit (HUN)
U-18 girls: Lori Škerl (SLO)
U-18 boys: Jaša Jovan (SLO)
U-14 boys: Knez Tilen (SLO)
U-12 girls:  Glavač Lana (SLO)
U-12 boys: Scavnicky Jan jr. (SVK)
U-10 mix: Gergo Janka (HUN)
Open doubles: Joop Robin/Kaatz Sonke (GER)
Mix doubles: Knez Danaja/Zimmermanns David (SLO)/(GER)
Junior doubles: Takacs David/Szalai Marko (HUN)

Nebojša Aleksić






Predsjednik CC“Zagreb“



















Nema komentara:

Objavi komentar