.

petak, 24. veljače 2017.

Slavlje maski i krafni u Podružnici umirovljenika Kajzerica

Kajzerica - U nedjelju je  (19. veljače 2017. godine) Podružnica umirovljenika kajzerica organizirala prekrasno druženje, na kojem se birala najukusnija krafna, ali isto tako najuspješnije maska. Naime, ova se Podružnica umirovljenika već tradicionalno okuplja nedjeljom od 16,00 sati pa sve do 20,00 sati, a često puta i duže, gdje uz svoje glazbenike održavaju - vesela i zanimljiva nedjeljna druženja.

Ove su nedjelje učinili izuzetak te pozvali goste iz ostalih podružnica, pa čak i motoriste iz udruge Moto kluba Blue Knights - Croatia II, Zagreb. Domaćini mogu zaista biti zadovoljni, jer im se odazvao veliki broj gostiju. Bili su to između ostalih članovi Podružnice umirovljenika Siget, Podružnice umirovljenika Zapruđe, Podružnica umirovljenika Sloboština, te predsjednica Matice umirovljenika Novi Zagreb Ljeposava Barta itd.. No, na žalost zbog ponekih iznenadnih obaveza ili bolesti neki od gostiju morali su odustati od svoje želja. Bio je čak najavljen dolazak jednog  našeg Novozagrebačkog Kulturno umjetničkog društva, također predstavnika Nogometnog kluba itd..

Prepuna dvorana, u društvenom domu Kajzerica je svjedočila veliki interes za ovo druženje (u jednom trenutku se tražilo i mjesto više!). Šaljiv ali zanimljiv - pravi karnevalski program - garantirao je odličnu zabavu. Naime, organizatori su najavili izbora najukusnije DOMAĆE krafne, te izbor najdojmljivije i najatraktivnije maske, za koje su priredili uz priznanja i posebne nagrade. Moramo priznati kako se zaista maleni broj domaćica potrudio ispeći vlastite krafne, što je umnogome umanjilo čar izbora, no tada su dodane komercijlne, pa se ipak prikupio dovoljan broj za izbor. No, na kraju sve je došlo na svoje.

Nagrade su osigurali prijatelji Podružnice umirovljenika Kajzerica : Frizerski salon - Smajlić - iz Trnskoga, te - Udruga Jockey klub hrvatske -, iz Blata, koji su osigurali za najukusniju krafnu - frizuru po želji, a za najatraktivniju masku - jahanje na konjima za cijelu obitelj.


Moramo priznati kako je u ugodnom druženju uz prekrasnu glazbu sa stolovima prepunima ukusnim krafnama prebrzo proticalo. No, vješti organizatori nisu ništa prepuštali slučaju, ubrzo  su izabrali mješoviti - stručni žiri - koji će imati čast proglasiti proglasiti najukusniju DOMAĆU krafnu i najatraktivniju masku.

Kod izbora najukusnije krafne, stručni žiri nije imao mnogo "posla". Kako je na žalost, od svih prijavljenih krafni tek jedna bila domaća, tako je  -stručni žiri - uz vrlo kratko i, iznimno lako odabrao laureata - Anu Lovrić. Naime, Ana Lovrić je sama umijesila i ispekla krafne, koje su ne vezane na mišljenje stručnog žirija i po našem sudu bile zaista ukusne, slasne i domaće!

Zato je kod izbora najatraktivnije maske - stručni žiri - imao pune ruke posla. Naime, u ovoj kategoriji se prijavio zaista veliki broj kandidata, sa zaista raznolikim, zanimljivim i dopadljivim maskama. I dok su oči svih prisutnih željno očekivali rezultat - stručnog žirija - je neopterećeno i vrlo zaneseno vijećao.

Nakon dužeg vijećanja, saznali smo i ime  osobe koja će ovoga puta odnijeti laskavu titulu - najatraktivnije maske -. Ovoga puta je to bila maska -Indijanka - koju je nosila gđa. Vera šimunić.

Nakon podjele priznanja, druženje se nastavilo plesom , veseljem, šalama. 

Moramo priznati kako je Podružnica umirovljenika i ovoga puta priredila jedno prekrasno druženje, osudili bi se reći - svakome po mjeri! Naravno kako i se i ovaj put pokazalo, da se svaki trud "isplati". Sigurni smo kako su mnogi sudionici ovog druženja , u svoj dom ponijeli zaista lijepe doživljaje i prekrasne emocije.



Ivan Vladisavljević, predsjednik
Moto kluba Blue Knights - Croatia II, Zagreb
-  Na poziv Marije Šaranja, predsjednice Podružnice umirovljenika Kajzerica došli smo ovdje na ovo zaista prekrasno zanimljivo i raznoliko druženje.

Nisam mogao ni predpostaviti, kako ću i sam biti dio  - stručnog žirija - koji će birati, najukusnije krafne, a onda i najatraktivnije maske.

Mislim kako smo kao žiri bili korektni i nepristrani, što je u ostalom pokazala i reakcija prisutnih koji su naš izbor podržali dugačkim i snažnim pljeskom.

Moram priznati kako me se ovaj susret i ovo druženje doista dojmio, te ćemo stoga u skoroj budućnosti aktivnije razviti našu međusobnu suradnju ne samo sa ovom prekrasnom i složnom podružnicom, već sa cijelom Maticom umirovljenika Novog Zagreba.

Želio bih iskoristiti priliku te istaknuti kako mi kao udruga u svibnju pokrenuti humanitarnu akciju pomoći Centru za rehabilitaciju Stančić , gdje boravi 344 osobe sa intelektualnim poteškoćama. Mi smo već kontaktirali voditeljicu i saznali što im je najpotrebnije u ovom trenutku, no također ćemo po prvi puta u svojoj dugogodišnjoj praksi otvoriti žiroračun gdje će svi moći uključiti. Dobro došao je prilog i svakog od nas koji se večeras ovdje družimo. No, kako bi pomogli što više, ovoga puta ćemo proslijediti taj broj i našim kolegama od Amerike do bosne i Hrecegovine, pa da svatko pomogne jednim eurom, mišljenja sam kako će se skupiti određene suma, koja će zaista moći pomoći i tim ljudima.

Za kraj bih zahvalio još jedanputa na zaista prekrasnom druženju uz želju da nastavite ovako i dalje.



Marija Šaranja, predsjednica
Podružnice umirovljenika Kajzerica
- Moram priznati kako sam u ime naše Podružnice počašćena ovolikim dolaskom gostiju na ovo naše druženje. Odmah ću iskoristiti priliku pa ću se svima redom zahvaliti od srca, prije svega na dolasku ali i na sudjelovanju u ovim našim zanimljivim igrama.

Po prvi puta smo pokrenuli ovakvo nešto, tako da se još više radujemo uspjehu koji smo ostvarili skupa sa dragim ljudima koji su objeručke podržali našu ideju. Naravno, kako smo mnogo toga danas naučili i to praktično - tako da ćemo eventualne propuste koji su se dogodili  danas sigurno popraviti do godine.

Također bi htjela  od srca zahvaliti  našim sponzorima, bez kojih zasigurno ovo ugodno i zanimljivo druženje ni izbliza ne bi bilo ovako uspješno. Prvenstveno bih  zahvalila Pekarnici Kajzerica i njenom vlasniku Jozeusu Manuall na velikoj donaciji krafni, te gđi. Darinka Gradešić, vlasnici Frizerskog obrta - Smajlić, na nagradi za najukusnijoj domaćoj krafni, i na kraju ali isto tako dragim članovima Udruge Jockey klub hrvatske na čelu sa g. Ivanom Pandža, koji su darovali obiteljko jahanje u Centru branitelja Blato.

I za kraj, da ne zaboravim, svakako se zahvaljujem našim glazbenicima, koji nas prate svirkom i uveseljavaju svake nedjelje. Nedjelje su nedjelje, ali je ova bila nekako posebna, baš kao i današnja vesele svirka naših - mužikaša!



Višnja Gojković, predsjednica
Podružnice umirovljenika Zapruđe
-  Danas smo se svi skupa našli na poziv Marije Šaranja, predsjednice Podružnice umirovljenika Kajzerica na jednoj priredbi koja je zaista uspješno organizirana.

Bili smo sudionici i svjedoci doista dvaju zanimljivih  izbora  najukusnije domaće krafne, te izbora najupečatljivije maske.

Moram priznati kako je sve skupa odlično urađeno i vrlo vješto smišljeno.

No, moram istaknuti nešto što me je posebno  dojmilo u ovoj Podružnici, tako jedna prijatna, domaćinska atmosfera. Zaista mi je drago, što sam večeras jedan dio ove ugodne i zanimljive umirovljeničke večeri. Na kraju bih zahvalila svim sudionicima ovog druženja a pobjednicima, zahvalila na osvojenim nagradama ali na uloženom trudu koji nisu žalili kako bi ovo sve skupa bilo i izgledalo odlično.



Vera Šimunić, blagajnica i knjigovođa
Matice umirovljenika Novi Zagreb
- Zaista od srca volim ovakve manifestacije. Svake godine sudjelujem ponegdje, jer to je prava prilika u godini kada možeš biti ono što nikada nisi bio!

Zahvaljujem Podružnici umirovljenika Kajzerica, na ovako lijepoj organizaciji (ovdje se vidi kako se je razmišljalo o svakom detalju). Zaista je bio prekrasno.

Moju kreaciju je stručni žiri proglasio najboljom, na što sam posebno ponosna. Eto osvojila sam prvo mjesto i nagradu jahanje na konju. No, sada je problem - kako ću jahati, kada to nisam činila nikada u životu? Pa mene bi trebal netko podići gore ha ha ha... Drago mi  da sam ovdje. Volim se maškarati, pa čak i izmišljati  raznolike  likove...

























Nema komentara:

Objavi komentar