.

utorak, 28. veljače 2017.

Maškare u Zapruđu

Zapruđe - U prošli petak smo posjetili Podružnicu umirovljenika Zapruđe u društvenim prostorijama  naselje Zapruđe , gdje su ovi složni i  marljivi umirovljenici odlično, maštovito i zabavno organizirali maškare. Moramo istaknuti kako su ih u njihovoj organizaciji podržali i lokalni poduzetnici, koji su nesebični donirali veliki broj raznolikih nagrada. Ovim putem im Podružnica umirovljenika Zapruđe svim skupa od srca zahvaljuje, a kako je i red želi im svima mnogo odličnih poslovnih rezultata u godini koja je pred nama.

Iako se od strane organizatora, pojavila mala bojazan u vezi brojnosti sudionika ovog maskiranog druženja , koje se zbog rasporeda prostora morao održati petkom, vrlo brzo se ta bojazan pokazala zaista neopravdanom. Naime, ubrzo se društvena dvorana dupkom napunila, što maskama, što gostima, kako iz naselja Zapruđe, ali i iz drugih dijelova grada. U jednom trenutku se tražilo mjesto više. Da li je razlog tome, nastup članica plesne škole Shimmy iz Samobora ili pak odlična organizacija, ugodna glazba i veliki broj nagrada za sudionike pod maskama? To nikada nećemo saznati, ali ćemo sa ovog druženja svi skupa odnijeti prekrasna sjećanja i tople i drage emocije.

Moramo istaknuti kako su članice Plesne škole Shimmy nastupile u dva navrata i pri tome izazvale oduševljenje, radost i ovacije svih prisutnih. Neposredno nakon početnog okupljanja članice su izvele duži set plesova, koji su sasvim spontano uz  snažan pljesak, divljenje, podršku - učine ovu večer, nekako posebnom. I dok su muški gosti promatrali sa čuđenjem nastup članica, dotle su žene uz ovacije, pljesak i veselo odobravanje - pružale sa divljenje glasnu podršku.



Vanja Stengl, voditeljica
Plesne škole Shimmy
-  Dolazimo iz Samobora, s time da djelujemo  i u Samoboru, Zapruđu i Zaboku, ukupno na tri lokacije, zadnjih šest godina.

Osobno se bavim nešto više od deset godina plesom, od toga osam godina profesionalno.

Djevojke koje su večeras nastupile i izazvale mnoge ovacije, kako ste imali i sami priliku vidjeti, članice su - Show skupine. One djeluju i nastupaju u naselju Zapruđe.

Večeras smo otplesale raznolike teme sa velovima, poneke sa drugim rekvizitima, npr. svijeće i ostali rekviziti i grupne koreografije. Moram zahvaliti svim prisutnima na zaista prekrasnoj podršci. Naime, ovakav pljesak, iskrenu podršku i poticaj, već dugo nismo dobili. Još jedan puta od srca hvala svima.

Kao škola arapskog (egipatskog) plesa Shimmy želja nam je okupiti što više žena, bez obzira na uzrast i godine, kako bi ostvarile zajednički cilj, da se uz ples, zabave opuste, što će se u konačnici itekako dobro utjecati na njihovo kompletno zdravlje , a o zdravlju i izgledu tijela ne treba ni govoriti.

Za kraj bih također istaknula sa mnogo ponosa, kako smo mi već svi skupa , postali jedna mala obitelj, tako da smo mi - Shimmmy family -  Dijelimo iste interese - ljubav prema plesu - u odličnom raspoloženju, smijehu. Darujemo jedne druge za rođendane, godišnjice itd...

Gdje vas možemo kontaktirati?

- Možete na facefook stranici, na našoj Web stranici ali i ovdje u Zapruđu - utorkom i petkom - u terminu od 18,00 do 20,00 sati, ili u Samobor, četvrtkom od  21,00 sat do 22,00 sata ili u Zaboku po dogovoru.



Uz odlične plesne taktove glazbe koja je vrlo uspješno zabavljala prisutne goste, žiri je imao priliku vidjeti sve prijavljene maskirane grupe i pojedince na prigodnoj reviji. Zasigurno već pogađate, kako su stručni žiri činile članice Plesne škole Shimmy. 

Kako smo neslužbeno doznali od članova žirija, izbor najbolje maske je zaista bio zahtjevan, jer je kvaliteta i umješnost svih prijavljenih maski bilo poprilično izjednačena. Bilo kako bilo, uz teške odluke, ipak se najbolja maska morala proglasiti.

Prestižno mjesto najatraktivnije maske  sveukupnog dojma, po mišljenju žirija, pripao je gđi Lei Mihanović, koja je bila kostimirana u  - Damu sa pesekom. Sudeći po reakcijama prisutne publike, žiri je uspješno odradio svoj posao.

Nakon proglašenja  pobjednice, uslijedila je podjela nagrada.

No, i tu su organizatori učinili nešto posebno, neobično i kreativno. Naime izložili su sve poklone donatora na "binu" tako da je svatko od sudionika, kada je bio prozvan, bio u prilici izabrati poklon po svojoj volji. Tako da na kraju, što moramo svi skupa priznati, ovo nije bilo natjecanje (zauzeti što veće mjesto pd svaku cijenu) već ugodno druženje, koje je pružilo svima istu priliku pokona za svoj trud.

Nakon podjele darova, uslijedio je još jedan  poduži set plesova članica Plesne škole Shimmy, gdje su svi sa nevjericom podržali glasnim pljeskom i ovacijama, plesne čarolije koje su izvodile vrlo umješne plesačice.



Lea Mihanović, slavodobitnica
Maskembal Podružnice umirovljenika Zapruđe
-  Večeras se sreća upravo vama nasmiješila i izabrala vas za najatraktivniju i najkompletniju masku ovoh Maskembala.

- Ne bi  vjerovali, kako sam ja  svoju masku izkombinirala jučer. Tako radim svaki puta. naime, ja iznad svega volim društvo, volim ljude, životinje, volim sve!

- Moramo priznati kako je maska neobična, no baš u tome je očito čarolija, ali i u vašoj kreativnosti... Manje više se ljudi drže nekih učestalih tema, ali ova vaša kreacija je nasvakidašnja, nova ...

-  Tako je. kao što sam rekla, ideja mi je došla od jedan puta iznenada, jučer ....  Dama sa psićem.

- Zaista je bilo prekrasno...

- Da, sve sam razgalila

- Dakle drago vam je i ponosni ste što ste večeras upravo vi slavodobitnica.

- Da. Cijeli sam život htjela.... Naime dobila sam prvu nagradu - jahanje na konju, za cijelu obitelj. Ja sam cijeli život željela jahati na konju. Idem svaki puta sa biciklom na Kajzericu  na Hipodrom i uživam sa konjima... I sad ja dobila nagradu Udruge Jocky kluba Hrvatske, u naselju Blato , Karlovačka cesta 80 E - da mogu jahati. Jooooj, prekrasno. Već sada uživam! Zahvaljujem organizatorima na prekrasnoj večeri ali i članicama žirija, da izboru mene i moju masku kao najbolju u ovom večerašnjoj zaista prekrasnom druženju.



Višnja Gojković, predsjednica
Podružnice umirovljeniak Zapruđe.
- Moram priznati kako sam zaista od srca zadovoljna ovim večerašnjim druženjem. Kako smo i sami vidjeli večerašnji trud kako maskiranih ali i nas organizatora se doista višestruko vratio, kroz zaista lijep i spontano druženje. 

Htjela, bih da ne zaboravim, prije svega zahvaliti svim našim donatorima na brojnim poklonima i ali na podršci koju su pružili postajući dio naše večerašnje zabave.

Također bih zahvalila svim članicama Plesne škole Shimmy na prekrasnom  gostovanju, ovdje večeras. Naime, njihovi višekratni zaista zanimljivi nadahnuti nastupi uvelike su uljepšali ovu večer, ovo druženje - usudila bih se reći  - učinili ga nezaboravnim za sve nas.

No, također bi se zahvalila svim maskiranima, na ovako velikom odazivu, koji su ovu večer svojim kreacijama, šalama i druženjem učinili motivacijom da slijedeće godine učinimo još nešto ljepše, ukoliko se to nakon ovakvog druženje uopće može.

Zahvaljujem svima koji se redovito odazivaju svim našim društvenim događanjima naših umirovljenika, i  naravno - vidimo se u nekom od slijedećih druženja -. Evo, nove prilike, već je u nedjelju 5. ožujka 2017. godine u ovom prostoru na - Otvoreni turnir u Belotu  - Zapruđe. Dođite, očekujemo vas sa velikim nestrpljenjem.




































Nema komentara:

Objavi komentar