.

četvrtak, 23. veljače 2017.

Još jedan odlična godina DVD Sv. Klara

Sv. Klara - U subotu smo imali čast popratiti  87. Godišnju skupštinu, vrlo uspješnog Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara.

Prepuna dvorana uzvanika, gostiju, te članova i podupiratelja nedvojbeno je ukazivala kako se ovdje radi o društvu koje itekako - prije svega - brine o svojim članovima (posebno o mladima), svom radu (prevenciji, edukacija itd...), postizanju i očuvanju zapaženih rezultata, ali i o široj zajednici.

Kako je ovo, između ostaloga bila i Izborna Skupština, mudri su se članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara odlučili ne mijenjati - tim koji pobjeđuje - te su  učinili, tek ono što morali, uvjetovani  "višom silom"- izabrali novog tajnika i novog člana Upravnog odbora. Naime spomenuti članovi, zbog svojih osobnih obaveza, više nisu bili u mogućnosti obnašati svoje zahtjevne i odgovorne funkcije.

Zasigurno, ovdje treba istaknuti, kako iza Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara, stoji odlična protekla vatrogasna  godina. Od mnogih ostvarenih planova, te velikih brojčanih pokazatelja uspjeha, mi bi istaknuli dvije. Prije svega početak završetka izgradnje aneksa Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara, ali i nabavku kombi vozila, koje će uvelike olakšati rad sa djecom (podmlatkom) u koji ovo društvo ulaže zaista mnogo truda, rada, vremena i znanja. Sigurni smo kako će se ovaj dugo očekivani kombi, opravdati iznimno brzo, kroz veliki broj osvojenih odličja na skorim vatrogasnim natjecanjima.




g. Božidar Karlović, predsjednik
DVD Sveta Klara
-  Ove godine se možemo pohvaliti kako smo završili, prvu fazu radova na objektu proširenja Vatrogasnog doma - spremišta iako je bilo podosta poteškoća. No, sve u svemu možemo biti zadovoljni da smo riješili gornji dio  novoizgrađenog dijela u recimo 90%. završenosti.

Dakle, ostaje nam donji dio, za to nam je već odobrena druga faza radova, po riječima  Dražene Hrkač, predsjednika Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, u visini od 250 tisuća kuna. Ta bi sredstva trebala biti dostatna za projektnu dokumentaciju (znači ne bi se više radilo, kako do sada, bez projektne dokumentacije) Uraditi će se projektna dokumentacije, te troškovnik i onda sve zaključno sa vanjskim dijelom fasade.

Ova faza  zaokružuje jednu cjelinu. Naime spaja ta dva objekta, odnosno ujedinjuje u jednu cjelinu.



 Tomislav Grgačević, zapovjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara
dočasnik prve klase
- Evo našli smo se par sati, pred samo održavanje Godišnje skupštine vašeg društva. Pripreme su gotovo pri kraju. Kao zapovjednik možete reći - kako je iza vas zaista uspješna godina?

-  Da, zaista. Što se tiče same operative, operativnog dijela, znači ja kao zapovjednik mogu istaknuti kako sam iznimno  zadovoljan prošlom godinom. Dečki su izišli na nekoliko intervencija, gdje su pokazali svoju zavidnu stručnost. Također smo uspješno ostvarili sve postavljene planove Vatrogasne zajednice grada Zagreba, koja je okrilje našeg  ali i ostalih društava. Ona je ta koja koja financira naš rad, samog društvo.

- Vidimo da dosta ulažete u mlade.


- Tako je. Dobrovoljno društvo Sveta Klara zaista ulaže mnogo u mlade, cijeli niz godina unazad i to sa, usudio bih se reći sa dobrim rezultatima. U moja protekla dva mandata (upravo mi večeras završava drugi)  zaista smo kao društvo iznimno mnogo ulagali u mlade. Naime u društvu imamo  tri voditelja i dvije voditeljice, koji su educirani i licencirani za rad sa mladima. U svom radu sa mladima vrlo kvalitetno surađujemo sa Osnovnim školama Sv. Klara i Trnsko, te Dječji vrtić Siget. Kako vidite , krećemo sa edukacijom mladih od dječjeg vrtića, pa od prvog razreda do osmoga u školama.

- U vašim prostorijama smo vidjeli zaista mnogo priznanja, nagrada ... To iziskuje mnogo  rada ali i puno putovanja... Moramo kazati kako ste nam se uz priznanja i nagrade pohvalili i novim ....


- Da... Prošle godine na Godišnjoj skupštini smo govorili  o potrebi jednog kombi vozila, koji bi praktično poslužio uz ostalo, prijevozu naše mladeži na raznolika natjecanja i sl... Moram istaknuti, kako je Vatrogasna zajednica grada Zagreba, detaljno razmotrila našu zamolbu i uslijedila je zamjene "naše" Mazda  za ovaj zaista prekrasni ali prijeko potrebni kombi sa devet sjedala. 





Naravno, kako svega toga ne bi bilo, bez iznimno velike podrške , kako Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, Vijeća Mjesnog odbora i  Vatrogasne zajednice grada Zagreba,  na čemu su im se ponosni članovi Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sveta Klara, preko predsjednika društva Božidar Karlović, na početku Godišnje skupštine od srca zahvalili.

Također su na ovoj Godišnjoj skupštini podjeljene spomenice i vatrogasne medalje članovima Dovrovoljnog vatrogasog društva Sv. Klara za dugogodišnji doprinos djelovanju i radu društva:

Vatrogasne spomenice:

  • Pavle Gerendir , 30 godina
  • Tomislav Grgačević, 20. godina
  • Ivica Mahin, 20. godina
  • Ivanka Matun, 10. godina
  • Ana Matija Grgačević, 10. godina
  • Nikola Pleša, 10. godina
  • Tomislav Grdenić, 10. godina

Vatrogasne medalje:

  • Ivanka Matun, srebrna vatrogasna medalja
  • Nikola Pleša, brončana vatrogasna medalja
  • Ana Marija Grgačević, brončana vatrogasna medalja






Dražen Hrkač, predsjednik
Vjeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
- Zaista mi je bilo zadovoljstvo biti jedan od sudionika ove 87. Godišnje skupštine, ovoga zaista marljivog , složnog i uvijek sa vrijedno ostvarenim  zapaženim rezultatima.

Kako smo uspjeli doznati - ove godine, na sreću nisu imali intervencija što se tiče požara - što samo pokazuju da je prevencija ovog društva na zavidnoj razini.

Mi kao Gradska četvrt im u cijelosti pomažemo  kako bi se na njihovom društvenom prostoru - građevinski radovi priveli završetku. Mišljenja smo kako ćemo sa već odvojenih 250 tisuća kuna u ovoj 2017. godini u tome i uspjeti. Za kraj , što reći, nego svim članovima društva zaželjeti i dalje mnogo uspjeha u radu.






Boris Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Sv. Klara
- Večeras smo ovdje na 87. Godišnjoj skupštini, koje je ujedno i izborna. na početku bih htio zahvaliti starom rukovodstvu - Upravnom odboru Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Sv. Klara, naravno i čestitati novom na izboru i zaželjeti uspješni rad, kako što su ostvarili - stari članovi do sada. 

Kako smo na posljednjoj sjednici Vijeće mjesnog odbora Sv. Kara održali analizu rad civilniog društva u našem naselju, uz mnoge udruge, klubove i društva ipak moram priznati kako je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Klara jedno humano društvo, koje je u svakom trenutku spremno svakome pomoći i ona stara izreka - Vatrogasci, nikada ne spavaju - je zasigurno točna.

Na kraju bih osobno ali i u ime Vijeća mjesnog odbora Sv. Klara čestitao svim članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara, na dosadašnjem radu i zaželio im također mnogu uspjeha u budućim aktivnostima.





Tomislav grgačević, zapovjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara
-  Svake četiri godine prema pravilniku  Vatrogasne zajednice grada Zagreba, ali i po pravilniku našeg društva se organizira Izborna skupština.

Što reći?

Iza nas su uspješne četiri godine usastavu koji je bio. Nakon protekle četiri godine , zbog privatnih obaveza morali smo izabrati novog tajnika, to je sada Dominik Koritnik, te smo također morali izabrati novu osobu u Upravni odbor.

Meni, kao zapovjedniku su i dalje izglasali povjerenje svi članovi našeg društva, na što sam zaista ponosan i koristim ovu priliku da im svima skupa zahvalim od srca.

Siguran sam kako ćemo svi skupa nastaviti uspješno raditi i djelovati, kako i do sada. Naime iz nas stoje uspješne godine.  Ove godine očekujemo obnovu našeg voznog parka sa jednom novom cisternom, što bi me kako zapovjednika iznimno radovalo, baš kako i ostale članove našeg društva. Ujedno bi za sve nas to bila i veća obaveza, jer nabavkom takvog vozila, zasigurno ćemo zakoračiti i na višu razinu stručnosti, uvježbanosti itd.

Završetkom građevinskih radova, nabavkom novog vozila - cisterne i još jednog manjeg, naše bi društvo postalo zaista cjelovito - respektabilno - društvo, na koje bi se mogli svi građani našeg naselja ali i mnogo šire osloniti, u ostalom kako i do sada.





Vlado Pisačić, član Upravnog odbora
Vatrogasne zajednice grada Zagreba
-  Večeras sam ovdje na Godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Klara. Moram istaknuti kako sam zaista zadovoljan ostvarenim rezultatima , koje smo moglu čuti u izlaganju predsjednika Božidara Karlovića.

Ono što bih htio izdvojiti je svakako činjenica kako članovi društva nisu imali intervenciju vezanu uz požar, što svakako znači kako odlično djeluju u požarnoj preventivi.

Novim članovima Upravnog odbora, želim mnogo uspjeha u budućem rada, baš kao i cijelom društvu.





g. Božidar Karlović, predsjednik
DVD Sveta Klara
-  želio bih se zahvaliti svima koji su večeras došli i uveličali ovu našu 87. Izbornu skupštinu. Moram istaknuti kako sam sretan i zadovoljan odazivom, kako vatrogasnih društava, ali isto tako Draženu Hrkač predsjedniku Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad koje nam je odobrilo sredstva i ove godine za završetak radova na našem domu.

Nadalje, kako se ne bih ponavljao, istaknuo bih kako smo svi skupa zadovoljni ostvarenim rezultatima u protekloj godini od toga da nsimo imali ni jedan požar, što samo ukazuje na svakodnevni i uporni trud i rad na preventivi, pa do rada sa našim mladima, koji su zapravo naša budućnost. Na njima će ostati sve ovo što smo mi do sada uradili ili činili. Ako je suditi po trudu, volji ali i po nagradama koje redovito osvajaju na pojedinim vatrogasnim natjecanjima, tada je naša budućnost u pravim rukama. Naravno na svemu tome možemo zahvaliti našim voditeljima, ali i Osnovnim školama Sv. Klara i Trnsko, te dječjem vrtiću Siget.





































Nema komentara:

Objavi komentar