.

ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Humanitarna akcija "Sus'ed, suse'du" sve snažnije pomaže sugrađanima

Trnsko - Prošlu srijedu smo posjetili prostorije društvenog doma u naselju Trnsko, gdje se nastavlja provodi  humanitarna akcija "Sus'ed, suse'du".

Ova akcija je zamišljenja od strane vijećnika Vijeća Mjesnog odbora Trnsko, kao akcija koja će trenutno pomoći stanovnicima (u hrani i ostalim kuhinjskim potrepštinama) koji su se zatekli u nezavidnoj situaciji - praznog hladnjaka - u trajanju od par dana, dok se potrebiti ne pomognu preko državnih ili sličnih institucija. Naravno, kako ova akcija nije zamišljena kako bi dugoročno brinula i pomagala potrebite, jer za to nama, niti sredstava - niti je to uloga Mjesnog odbora.

Akcija je čistog humanitarnog karaktera u koju se sve češće uključuju pojedinci naselja Trnsko (a i šire!) željni pomoći svojim osobnim prilozima hrane, voća, kućanskih potrepština i sl... Vrijedi naglasiti, kako saznajemo od organizatora - da se u ovaj akciji ne prikuplja novca, već samo hrana i već spomenuto.



Nikola Anđelić, član
Vijeća mjesnog odbora Trnsko
- Večeras je od strane Vijeća mjesnog odbora Trnsko, došao red i na mene kako bih sasvim praktično održao ovu humanu akciju, te dežuro od 17,00 sati do 19,00 sati očekujući donacija sugrađana koje su upućene upravo onima, kojima među nama - pomoć najpotrebnija u vidu živežnih namirnica.

- Kako ste zadovoljni odazivom sugrađana?

- Moram priznati kako nisam do detalja upoznat sa svim količinama do sada prikupljenih i podijeljenih živežni namirnica, no moram sa vama podijeliti radost ali i ponos (na naše sugrađane!), kako se akcija nastavlja svakim tjednom sve brojnije i uspješnije. Naime, večeras smo imali dvije donacije, naših sugrađana.

Kako sam uspio primjeriti, ovdje nije važan broj donatora, već količina hrane koja se donira. Pa, što se tiče količine, koja  je donirana večeras - tu zaista možemo biti zadovoljni. "Stiglo" je nekoliko kilograma, brašna, riže, tjestenine, voća, higijenskih potrepština itd... Naravno, još nije kraj dežurstvu, pred nama je još  nešto manje od sat vremena, pa tko zna?! 

Ono u što sam siguran, to je kako će sve ove donaciji otići u prave ruke i ako će zasigurno obradovati i pomoći sve one kojima je ova pomoć zaista potreban i kako će im uljepšati iduće dane te prikratiti barem na trenutak - surovu stvarnost.

Nema komentara:

Objavi komentar