.

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Snažne žene su lijepe žene

Novi Zagreb - Ovo bi svaka žena trebala znati prije nego što krene na fitnes: snažne žene su lijepe žene.

Oduvijek se diviš i pomalo si ljubomorna na vitke i lijepo oblikovane žene i stoga si i ti odnedavna odlučila postati takva. Krenula si u teretanu i sate provodiš na pokretnoj traci. U početku si i mršavjela ali je to polako stalo, došlo je do stagnacije. Kile više jednostavno ne idu dolje, a ti još uvijek nisi postigla ono čemu toliko težiš.

Nikada ni nećeš postići onu željenu ljepotu, najbolju verziju sebe, jer oduvijek vjeruješ u jednu laž, a to je da ako ćeš dizati utege – postati ćeš velika. Istina je da trening s otporom može dovesti do povećanja mišića, ali ako misliš da ćeš samo tako postati velika – varaš se. Da je tome tako, svi bi muškarci danas bili veliki i jaki. A da bi to bili, potrebni su dani i dani pravilnog sustavnog treninga s velikim težinama, odgovarajuća prehrana i puno strpljenja i discipline.

Ono čemu se diviš na drugim ženama su mišići. Oni daju volumen i onaj oblik kojem toliko stremiš. Ali da bi ga postigla potrebno je posegnuti za otporima. Otpori mogu biti razni. Uz utege, bučice i trenažere tu su i girje, elastične gume, indijske palice, bugarske vreće, ali i vlastita težina ili partner. Ne moraš odmah krenuti s utezima.

Međutim, ako se i odlučiš vježbati s otporima, moraš biti svjesna da ćeš se morati nositi i s posljedicama koje treninzi s otporima nose. Njima se može utjecati na cjelokupan antropološki status, pa tako očekuj da će ti biti lakše nositi vrećice iz trgovine, lakše ćeš hodati uzbrdo ili po stepenicama, bez problema ćeš podići svoje dijete u naručje jer ćeš biti jača. Nećeš imati problema s kućanskim poslovima kao što je usisavanje, brisanje prašine, pranje prozora i sl. jer ćeš biti izdržljivija. Također, imaj na umu da ćeš, ako ćeš vježbati s opterećenjem, promijeniti svoj izgled, možda ćeš morati u shopping po novu, broj ili dva manju odjeću, a možda ćeš i stati u onu haljinu koja ti već duže vrijeme stoji u ormaru. Nadalje, više se nećeš morati skrivati na plaži i bježati od znatiželjnih pogleda već ćeš se s ponosom sunčati na plaži. Računaj da će ti takvi treninzi osigurati i ljepšu i zdraviju budućnost. Kvaliteta života će ti se povećati, jednostavno ćeš se osjećati bolje, zdravije i ljepše.

Kao što vidiš, trening s otporima nose promjene, ali vjerujem kako bi se s ovakvim promjena rado nosila.

Zato razmislite i ostanite zdravi i lijepi!


Za više informacija kontaktirajte udrugu Beauty fit na facebook stranici @beautyfitdsr

Nema komentara:

Objavi komentar