.

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Program - Kulturnog centra Travno, za mjesec veljaču

Travno - Upravo pred sam završetak mjeseca siječnja, posjetili samo i ovoga puta, po našem starom običaju Vedranu Prlender kako bi nam predstavila program Kulturnog centra Travno za slijedeći mjesec veljaču - jedan od najveselijih ali i najsmješnijih mjeseca u godini. 

U zanimljivom razgovoru, mogli smo saznati podosta zanimljivosti koje nas očekuju u veljači, no neke detalje programa nismo uspjeli saznati ni uz uporno insistiranje... Gđa. Vedrana samo je mudro šutjela, rekavši nam kako će sve otkriti kada za to dođe pravo vrijeme. Nije nam preostalo ništa drugo nego se -naoružati- sa strpljivošću i čekati pravi trenutak, zajedno sa vama vijerni čitetelji našeg portala Rotor. 

No, što nam je sve rekla gđa. Vedrana Prlender, pročitajte i sami.



Vedrana Prlender, stručni suradnik
za odnose sa javnošću Centra za kulturu Travno
- Uskoro smo na početku veljače, najveselijeg i najsmješnijeg mjeseca, kako to narod voli reći. Pred nama je pomno odabran program događanja, no prije iznošenja samog programa, spomenula bih  malo proteklu godinu, s obzirom kako nam je ovo prvi susret u kojem govorimo o našem programu.

Odmah na početku bih istaknula, kako je protekla godina bila odlična za Kulturni centar Travno, gledajući sa strane posjećenosti našim raznolikim događanjima (radionice, festivali, predstave, gostovanja itd...), tu bi svakako spomenula naš dugogodišnji festival sa zaista velikom svjetskom tradicijom - PIF, ali i u svakom slučaju i na vrlo posjećeni i zanimljiv festival - Novi Cirkus, koji već tradicijski održavamo bienalno.

Također vrijedi istaknuti kako su zaista sa velikim brojem sudionika bile održane uz već široj javnosti poznate radionice i tečajevi, za velike i male  ( filmska radionica, lutkarska radionica, tečaj gitare, tečaj engleskoga itd...) ali spomenula bih i neke vrlo zanimljive, npr. akrobatika, žongliranje ... No nikako ne bih htjela, a da ne spomene naše potpuno besplatne pograme u vrijeme zimskih i ljetnih školskih praznika, za koje gotovo uvijek postoji izniman interes svih mladih iz naselja Travno, pa i iz okolnih naselja.

Godinu samo završili vrlo aktivno, naime u prosincu smo osim službenih programa, jednom retrospektivom - Baštinske i tradicijske kulture -, sa posebnim naglaskom na  vrijedan rad naših Kulturno umjetničkih društava, koja vrlo rado i sa puno ljubavi prezentiraju svoj radi i svoja dostignuća na koncu godine.

Eto, toliko o prošlosti, uz koju  ove godine  nastojimo učiniti još mnogo toga kako bi naš Centar za kulturu bio još snažnije okupljalište i izvor kulture, obrazovanja mnogim stanovnicima cijelog Novog Zagreba.

Kada govorimo o mjesecu veljači,  opet imamo prigodne programe, među inima trebalo bi istaknuti kako priređujemo zaista jedan prekrasan koncert - Večer za ljubav - naše poznate kazališne i filmske glumice Kostadinke  Velkovske, koja upravo na ovakvim koncertima udružuje svoju kazališnu, svoju dramsku umjetnost sa svojom glazbenom vokacijom iz najranije mladosti. Kostadinka Velkovska će nam prirediti jedan vrlo zanimljiv i emotivan program posvećen ljubavi. Zato i ovoga puta pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na toj šansonjerskoj fešti ljubavi, na Valentinovo. Našu dragu Kostadinku, na klaviru će pratiti Toni Eterović.

Ujedno možemo najaviti nezaobilazno događanje - Dani smijeha - , u kojoj i ove godine iznova imamo u gostima kazalište Kerekesh, sa svoje tri predstave - Oćeš nećeš doktor, Skupština i (17. veljače 2017) sa predstavom - Krtica.

Veljača je, kako što svi znamo - tradicionalno fašničko vrijeme, te stoga koristim priliku i sa ponosom najavljujem naš tradicionalni - Dječji fašnik - , sa izborom najljepše maske, najbolje maske. No, cijeli program će biti upotpunjeni nastupima mađioničarom za djecu - Mađioničar Vladimir.

O našim  zanimljivim događanjima koje slijede u ovom "veselom" mjesecu, kazati ćemo više kada za to dođe pravo vrijeme. Otkriti ćemo tek, kako se radi o kazališnoj premjeri....



Cijeli program za mjesec veljaču, uskoro možete vidjeti  ovdje
   



Nema komentara:

Objavi komentar