.

četvrtak, 15. prosinca 2016.

Novo ruho boravka i kuhinje

Novi ZagrebJavila nam se još jedna Kristina koja nam je poslala fotke kuhinje i boravka i rukom nacrtan tlocrt. Kuhinja i boravak su sada odvojeni, a želja joj je spojiti ih u jedno. Napomenula je da preferira crnu, bijelu i sivu boju.


Prema sadašnjem rasporedu, u kuhinju se ulazi iz hodnika na jedna vrata a u boravak na druga. Kuhinja je na ovaj način ispresjeckana vratima i kutevima te gđa Krisitna nema dovoljno radne plohe.

Napravila sam novi raspored na način da sam zatvorila vrata iz hodnika u kuhinju, a otvorila zid prema dnevnom boravku. S obzirom da je kuhinja relativno mala i uska, predlažem bijele elemente u visokom sjaju, a da zadovoljim želju vlasnice prema crnoj boji, stavila sam radnu ploču u ebanovini. Umjesto pločica stavila sam kaljeno staklo u živoj zelenoj boji da razbije monotoniju crnog i bijelog. Na pod predlažem pločice većih dimenzija 60x60cm radi vizualnoga povećanja prostora. Kako na desni zid ne stane radi prostora elemenat klasične dubine - predlažem elemenat dubine 30 cm, a iznad njega simetrično postavljena 4 elementa u dvije kolone. Fronte kuhinje predlažem bez ručkica.
Kuhinja u bijelom visokom sjaju, kaljeno staklo, podne pločice većeg formata i fronte bez ručica - vizualno će povećati kuhinju. Na desni zid na koji sam pretpostavila donji elemenat od 30 cm i gornja 4 u dvije kolone predlažem staviti tapetu u crno bijelom zebra uzorku. Rasvjeta u kuhinji je centralna stropna, sa dodanom led rasvjetom ispod gornjih elemenata.
Ovakvim rasporedom vlasnica je dobila zanimljivu i dinamičnu kuhinju sa dovoljno radne plohe i dovoljno prostora za spremanje posuđa, namirnica i slično.

U boravku sam se vodila također željom vlasnice da bazni tonovi budu crni, bijeli i sivi. Raspored sam ostavila isti što se tiče položaja stola za blagovanje. Jedino što predlažem veliki stakleni stol za kojeg ima dovoljno mjesta u kombinaciji sa bijelim stolicama školjka oblika u visokom sjaju.

Na mjestu sadašnjeg trosjeda stavila sam postojeću komodu za TV  i viseće elemente, jedino što predlažem TV staviti na nosač na zidu. Umjesto 2 trosjeda predlažem veliku kutnu garnituru u sivom tonu. Garnitura može i ne mora biti na razvlačenje. Ovisi o potrebama vlasnika. Između garniture i komode stavila sam tepih u 3D varijanti u sivim nijansama. Stolić predlažem da bude u tonu sa komodom i visećim elementima.

U boravku predlažem iznad stola visilice tzv. spider koja je u različitim visinama. Dat će dovoljno svjetla a ujedno će dati i dinamiku prostoru za blagovanje. U tzv. lounge dijelu stavila bih stajaću "hauba" lampu. Naravno, u boravak bih stavila i centralno svjetlo na stropu u vidu plafonjere koje bi se samo palilo po potrebi.

U ovom prostoru predlažem zid obojati u mat  toploj tamno sivoj boji i u mat bijeloj u kombinacijama kao na 3D vizualu. Na površinu najvećeg zida stavila bih 3D canvas (sliku) dužine 3 metra i visine 1 m. Canvas bi pratio tonove sive sa primjesama zelene i pink kako bi "podigao" kako najveći zid tako i cijeli prostor.

Vlasnici predlažem da se poigra detaljima poput jastučića na kutnoj garnituri u veselim zelenim, žutim  i pink tonovima. Jastučići, canvas i kaljeno staklo razbili bi tako monotoniju sivih tonova i unijeli "malo života" u prostor.



























Nema komentara:

Objavi komentar