utorak, 20. prosinca 2016.

Božićni domjenak, prepun najljepših emocija

Siget - Prošlu srijedu smo bili svjedoci odlično organiziranog Božićnog domjenka, Podružnice umirovljenika Siget. U društvenom prostoru se okupio po priličan broj članica , na žalost u ovoj Podružnici nasušno nedostaje muških članova (što je na žalost , slučaj i kod drugih Podružnica Matice umirovljenika Novi Zagreb) koje su pripremile, kako raznolik izbor hrane, pića i slastica, ali i isto tako različite i zabavne društvene aktivnosti od glazbe, tombole, te tombole iznenađenja. Ove vrijedne članice nisu zaboravile ni najsteriju svoju članicu podružnice. Od srca su je darovale prigodnim poklonom, slikarskim radom jedne svoje članice. Na slici je naslikani buket (crvenih cvjetova) predstavljao sve članice podružnice, koje pružaju nesebičnu podršku (žutom cvijetu), dobitnici ove slike. Nakon uručenja slike, na mnogim licima članica , ali i dobitnice ovog iskrenog dara - mogla se vidjeti suza radosnica.

Pred sam kraj ovog emocijama nabijenog, odlično pripremljenoga i još bolje vođenooga domjenka došla je predsjednica Matice umirovljenika Novi Zagreb gđa. Ljeposava Barta, kako bi svojim prisustvom podržala ovaj veseli i zanimljiv skup, te ujedno i podijelila nove informacija vezane uz rad Podružnica umirovljenika Novi Zagreb.Ljeposava Barta, predsjednica
Podružnice umirovljenika Novi Zagreb
-  Danas sam bila na sjednici Matice umirovljenika grada Zagreba, gdje jedna od teme bila - Donacija za radionice. Kako sam saznala između ostaloga, svaka  Podružnica koja održava radionice, mora do veljače 2017. godine, moraju uraditi Program rada, za sve svoje aktivnosti i radove koje će održati u slijedećoj kalendarskoj godini.

Ova se odnosi na cijelu Maticu umirovljenika grada Zagreba, čiji smo i mi članovi.

Koliko sam ja obaviještene u Matici umirovljenika Novi Zagreb postoje četiri Podružnice umirovljenika koje održavaju raznolike radionice ( Podružnica umirovljenika Sv. Klara / Čehi, Podružnica umirovljenika Siget, Podružnica umirovljenika Sloboština i Podružnica umirovljenika Buzin). to su naše Podružnice koje održavaju radionice, koje stvaraju zajedno, svaki umirovljenik nešto.

Ovdje u Podružnici umirovljenika Siget, gdje se večeras nalazim, oni su posebno kreativni i najstariji su po radionicama, koliko ja pamtim - jedno 15. godina. Pogotovo gđa. Silva, koja je  velika kreatorica, umjetnica u slikanju, stvaranju čestitki, razglednica... Te gđa. Marija koja radi neću se znati izraziti, na staklu slike, bi se reklo..... No, to su vrlo vrijedne možemo sa pravom reći umjetnine.

Eto večeras sam , kao što ste i sami čuli i vidjeli obavijestila i ovu Podružnicu, a preko vas i ostale Podružnice sa Programima koje Matica Grada Zagreba provodi i ona će tražiti  sredstva od  Poglavarstva Grada, zapravo od Ureda Socijalne pomoći  i za osobe sa invaliditetom, gdje će oni odobravati ta sredstva, kako bi lakše prebrodili te troškove - koja ulažu u radionice.

- Možete li nam reći što će se dogoditi sa Podružnicama, koje će tek ovu godinu pokrenuti svoje radionice?

-  Da, dapače!  Traži se to, i obaviještene su sve Podružnice, ali neke Podružnice nemaju  na žalost svoje prostore.  Tu prednjače samo one Podružnice koje "imaju" svoje prostore. Zapravo to su prostori grada Zagreba, to su Mjesni odbori u kojima se oni druže, u kojima rede te svoje radove.

- Znači, Programi rada se moraju dostaviti do ....

- Do 15. veljače 2017. godine.

Za kraj ovog našeg ugodnog razgovora , željela bih čestitati svim članovima u hrvatskoj, ne Matici Novog Zagreba, svim članovima,  umirovljenicima ... Ne moraju biti čak ni članovi, već umirovljenicima čestitam, tko slavi Božić- Božić, svima Novu godinu 2017! Puno zdravlja, puno ljubavi ....Silva Braus, voditeljica
likovne radionice i kreativne družine
Podružnice umirovljenika Siget
- Mi se sastajemo na male domjenke na kojim sakupljamo vesele priče, dogovore, razgovore sa društvom. Veselimo  se i družimo se da nam dani prođu što brže i što ljepše. 

Radionica već djeluje 12. godina. 

Izrađujemo razne stvarčice od keramike. Pretežno smo se bavili crtanjem.

Prošli smo cijeli tečaj crtanja od  olovke, krede, ugljena, sve vrste boja. Te slike povremeno pokazujemo na na našim - otvorenim vratima - . To je vrlo lijepo nagrađeno aplauzom, pohvlalama.

Pomalo se "smanjujemo" jer svi imamo dosta godina, prijatelji umiru i cijela radionica je sve  manja, svela se za sada na svega desetoro  do dvanaest članova ali još uvijek radimo i stvaramo. Pretežno radimo za ove naše "veselice". izmišljamo tombole, koje su kao nekakav prigoda da se nešto dobiva. oni su skromni  ili su radovi koje smo mi izradili... Svaka tombola je puna. Naša Podružnica broji oko osamdesetak članova, ali nas na ovakva druženja obično dolazi oko tridesetak do tridesetipet...

Za kraj želim svim članovima naše Podružnice, ali i članovima ostalih podružnica Matice umirovljenika Novi Zagreb čestiti Božić i  uspješnu Novu godinu 2017.prepunu zdravlja, druženja i blagostanja.Marija Pongrac, predsjednica
Podružnice umirovljenika Siget
-  Večeras smo održali Božićni domjenak. S obzirom kako se sada približavaju ti božićni dani, mi umirovljenice imamo doma unučad i djecu, pa stoga "moramo" pripremati kolače i ostalo ... Stoga smo iskoristili ovu priliku da to bude nešto kalendarski ranije.

Kao što set mogli vidjeti i sami bilo je zaista lijepo, emotivno i veselo... Družili smo se, moram priznati kako nas se dosta skupilo. Uz ugodno druženje organizirali smo tombolu, također i Tombolu iznenađenje.

Zadovoljni smo što nas je posjetila predsjednica Matice umirovljenika Novi Zagreb, gđa. Ljeposava Barta. 

Svi skupa smo se zabavljali uz muziku i spontano se družili, uz ukusna jela i raznolike kolače  ( koje smo sami pripremili) i  također raznolika pića. Uz ugodnu priču , oprostili smo se sa starom godinom, koja je po mišljenju većina ipak bila dobra, ali nadamo se da će slijedeća ipak biti bolja. No, ako i ne bude, neka ostane kao ova i mi ćemo također biti zadovoljni.

Na kraju čestitam, svim umirovljenicima, prvo svoje Podružniuce, pa Matice Novog Zagreba, Mative umirovljenika Grada Zagreba, pa cijele Hrvatske - sretnu, zdravu i veselu 2017. godinu, uz prekrasno provedene Božićne blagdane u okviru svojih obitelji.

I neka nam mirovine - porastu !
Nema komentara:

Objavi komentar