.

srijeda, 30. studenoga 2016.

Zdravlje je najveće bogatstvo

Dodaj naslov
Siget - U prošli petak u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Siget 18 A,  zatekli smo doktorice, djelatnice te organizacije,  kako stručno i strpljivo pružaju sistematske preglede mnogobrojnim sugrađanima uglavnom treće životne dobi.

Ove akcije Gradskog društva Crvenog križa, su već postale tradicionalne, tako da redovito okupljaju veliki broj zainteresiranih sugrađana, koji na ovaj način zaobilaze velike gužve, naručivanje i čekanje po ambulantama. Vrijedi istaknuti kako se ovim pregledima u  zadnje vrijeme sve više i više odaziva sve veći broj i mlađih sugrađana, što je zapravo i cilj ovih akcija. Naime , akcija je zamišljena kao preventivno djelovanje Gradskog društva Crvenog križa u očuvanju zdravlja i ranom otkrivanju raznolikih bolesti. 





g. dpl. oec. Duško Godić, radni instruktor 
Gradsko društvo Crvenog križa
- Gradsko društvo Crvenog križa i u mjesecu studenom nastavlja kontinuirano uhodanim stazama, tj. malim potpuno besplatnim sistematskim pregledima, kojima je danas nazočilo preko šezdesetak korisnika. Akciju smo započeli od 10,00 sati a planiramo je privesti kraju oko 15,00 sati ukoliko i dalje ne bude ovako velikog interesa.

Kroz ove male sistematske preglede obavljamo kontrolu šećera u krvi, masnoće  u krvi, krvnog tlaka, pregled pluća EKG, spirometriju, oksimetriju, pregled štitnjače i ostale preglede.

Pozivam sve zainteresirane građane da nam se pridruže i u slijedećem mjesecu, kako bi u Novu godinu ušli pregledani i zdravi.





Dr. Lovorka Kodrin, djelatnica
Gradskog društva Crvenog Križa Zagreb
- Ponovno smo i ovaj mjesec ovdje u našim prostorijama u Siget 18 A.

Ovoga puta ste nas zatekli pred mjesec blagdana. Moramo priznati kako je ovaj mjesec - studeni - odaziv, kako i sami vidite, zaista veliki. Vjerovatno se naši sugrađani pripremaju za dobru "papicu" i dobro piće preko blagdana, pa žele prekontrolirati prije toga svoje zdravlje.

Moram priznati kako sam iznenađena da su se na našim pregledima pojavili i mlađi sugrađani i sugrađanke koje su u radnom odnosu iako ovdje većinom dolaze umirovljenici. Ti mladi sugrađani uspijevaju doći na pregled "malo preko reda" i do svojih nekih nalaza, gdje na drugom mjestima, mnogo više vremena gube, da bi kontrolirali svoje zdravlje a ne mogu izostati sa  posla.

Smatram kako je ovo  dobro organizirano, kako bi se barem jedanputa mjesečno, potpuno besplatno, pružio mali sistematski pregled našim sugrađanima.





Štefica Čavar, korisnica Akcije
-  Dolazim povremeno na kontrolne preglede ovdje u prostore Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Siget 18A.

Ljudi su , odnosno doktorice vrlo susretljive i stručno rade svoj posao. Tome ne svjedočim samo ja , već o tome govore i ostali sugrađani, koje redovito susrećem u vrijeme ovih mjesečnih zdravstvenih pregleda.

Također bih dodala za kraj, kako primjećujem da je na svakom novom zdravstvenom, sistematskom pregledu sve više i više u. Mišljenja sam kako na taj porast utječu prije svega ove naše doktorice, koje svojim radom ali i odnosom prema svima nama utječu direktno na taj porast interesa građana za svoje zdravlje.












Nema komentara:

Objavi komentar