.

utorak, 4. listopada 2016.

Moć je u.......... koracima do uspjeha

Novi Zagreb - Ako pogledamo kako svoje zamisli i inovacije znanstvenici pretvore u djelo shvatit ćemo koliko je čovjek moćan.

Ako promotrimo da ovaj krevet ili ovu kuću koju danas imamo nekada je bila samo naša zamisao. Nekada je to bila samo naša ideja koja je prozujala kroz nas. Danas je to stvarno. Sve ono što smo nekada naslućivali izvesti danas je već ,možemo reći ,neka stara stvarnost. Ovakve pojave svi imamo u svojim životima i imamo ih mnogo. Jedan odlazak na more ili u planine na odmor postojao je kao zamisao ili ideja više mjeseci prije realizacije. Još bih htjela mnogo više nabrajati tih primjera kako bih i sebi  i vama istaknula kako je ovo saznanje vrlo bitno i da ga ne uzimamo zdravo za gotovo.

Sve što danas postoji prvo je bila ideja. I mi smo prije svog rođenja bili ideja u glavama naših roditelja.

Sve je vrlo logično i sve se poklapa s onim prije i s onim poslije.

Ali mi i dalje vrlo lako odbacujemo svoje ideje kao nemoguće u ovom ili onom trenutku zbog ovih ili onih razloga. Vrlo brzo napuštamo svoje sposobnosti i postajemo vrlo nemoćni. Nemoć nas čini slabima i krhkima, te nas polako pretvara u nevidljiva bića koja su se uvukla u svoju nevidljivost.

Ponestaje nam vjere u sebe same. A sve odjednom postaje nemoguće, nedohvatljivo, neostvarivo.

Svatko od nas zna da smo sposobni za sve, za sve što zamislimo,no ipak ne vjerujemo dovoljno sebi da bismo mogli krenuti u njihova ostvarenja.

Dok nas vjera polako napušta netko drugi je uvijek ima dovoljno za nas. Posudimo je od njega za sebe.

Naši prijatelji koji nam se dive vjeruju u nas jer nas vide kroz naše uspjehe ,kroz naše stavove , kroz naše situacije u kojima smo u njihovim očima bili i ostali pobjednici,uspješni, primjer drugima.

Da , oni nas tako vide jer s obzirom na nas nemaju prepreke koje mi imamo s obzirom na sebe. Uzmimo malo njihove  vjere jer oni su je izgradili zaista na našem ponašanju koje se nekada zbilo ili se zbiva. Oni su naše ogledalo. 

Poslušajmo ih.

Oni nas podsjećaju kako smo u suštini vrlo moćni i da to nikada ne zaboravimo.
No ako im i dalje ne vjerujemo i time umanjujemo tu vjeru, pogledajmo iz sebe, pogledajmo svoje uspjehe i način na koji smo do njih došli.

Čuli ste za izjavu „Koracima do uspjeha“.

Nema komentara:

Objavi komentar