.

ponedjeljak, 17. listopada 2016.

3. Sportske igre umirovljenika u Zapruže

Zapruđe - Jučer su u društvenim prostorijama lokalne samouprave, sa početkom u 10,00 sati započele 3. Sportske igre umirovljenika u organizaciji Podružnice umirovljenika Zapruđe i Utrine.

Igre su trajale sve do gotovo 14,00 sati, kada su prije samog završetka, utučena zaslužena priznanje, medalje i prigodni pokloni, organizatora  igara.

Što reći?

Valja odmah na početku pohvaliti zaista odličnu organizaciju igara, koja ništa, ali zaista ništa nije prepuštala slučaju. Uigrani tim na čelu sa predsjednicom Podružnice umirovljenika Zapruđe - Višnjom Gojković i ovoga puta je organizaciju 3. Sportskih igara, podigao za "stepenicu više"  u odnosu na 2. Sportske igre, koje su se održale proljetos.

Same kategorije 3.Sportskih igara su se promijenile. Naime, za ove igre dodana je kategorija Pikada umjesto igre Šaha, što je ovom promjenom polučilo veći broj igrača, odnosno sudionika.

Ove Sportske igre od samoga početka karakterizira radosno druženje umirovljenika - nikako sami sportski rezultati ili osvojene medalje, što je nedvojbeno potvrdilo i ovo nedjeljno druženje, prepuno šale, novih poznanstava, podrške, navijanja i nedvojbeno prelijepih uspona, koje će se još dugo pamtiti.

Kako smo uspjeli doznati Sportske igre, svakim održavanjem, postaju sve moćnije, brojnije i zapaženije - ove jeseni su okupile oko 52. sudionika i sudionice (iz različitih Podružnica umirovljenika Novog Zagreba), što je primjetno više nego na ovoproljetnom druženju. No, to je također respektabilni broj sa obzirom da se tu ipak radi o umirovljenicima ali i o - Sportskom projektu - kojeg za sada ne financira nitko osim samih  Podružnica  organizatora (članova), koje to čine (za sada vrlo uspješno!) iz svojih zaista malih, malih financijskih sredstava.

Uz sve lijepo vezano za ove susrete, vrijedi istaknuti kako se ove jeseni povećao i broj Podružnica, koje su sudjelovale na 3. Sportskim igrama. Tako da je uz već tradicionalne sudionike umirovljenika Zapruđa i Utrina, svojim sudjelovanjem (sportski vrlo supješnim) uvelike uljepšale i učinile još zanimljivima Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi i Podružnica umirovljenika Sloboština.

Za kraj bih istaknuli, kako ovakva druženja (slična se održavaju i u naselju Sveta Klara) koja na sreću, uz ostale aktivnosti (npr. ediciranje knjiga, konkretan humanitarni rad u zajednici, raznoliki programi edukacije /npr. učenje stranih jezika, kultura.../,posjet kazalištima, festivalima, muzejima, sportske aktivnosti i preventivne ali dugoročne zdravstvene akcije / vođene stručnim timovima /, edukativna putovanja i sl.) zasigurno uvodi  i ovu populaciju naših brojnih sugrađana (treće životne dobi) u novo zanimljiva vremena. 

U doba u kojem naši umirovljenici neće biti samo brojevi statistika, članovi pasivnih (rukovodstava) samosebi dostatnih organizacija, već aktivni članovi kako u svom osobnom životu, ali isto tako kao  i članovi, koji će vrlo aktivno utjecati i na odnose u našem društvu, a svojom brojnošću, to zaista mogu ali i zaslužuju. 





Gordana Herceg, predsjednica
Podružnice Sveta Klara / Čehi
- Moram priznati, kako mi je veliko zadovoljstvo biti ovdje, dio ovog zanimljivog sportskog susreta uz sve ostale sudionike  sa našom sportskom ekipom Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi, koji vodi naš voditelj Tomislav Marković. 

Ono što ovdje odmah  pada u oči je odlična organizacija ali i predivna atmosfera, prožeta onom slatkom i opojnom neizvješnošću sportskih susreta, i  iznimno snažnim osjećajem zajedništva,  međusobne podrške i iskrenog druženja.

Osobnog sam mišljenja kako je došlo vrijeme, da se Podružnice umirovljenika, baš kako i njihovi članovi započnu otvarati i družiti međusobno, razmjenjujući tako svoja pozitivna dosadašnja iskustva, nova znanja, nove ideje i nove svekolike ostvarene rezultate .

Sigurna sam kako će se većina složiti sa mnom, kako je baš ovo "naše vrijeme" - umirovljeničko  vrijeme,  vrijeme druženja i prijateljstva, što uvelike ispunjava naš sadašnji život (neka druga vremena su u našim životima imala  neke druge izazove).

Uz to, što ću ponovno sa pravom pohvaliti organizatore, na zaista odličnoj organizaciji ovih 3. Sportskih igri, također želim ovako javno zahvaliti svim sudionicima igara na prekrasnom sportskom druženju pod motom - Nisu važne medalje, već je važno sudjelovanje! 

Ne, ne tješimo se ovom izjavom (i u našim redovima ima osvajača zlatnih medalja), već  zaista živimo taj moto i na našu veliku sreću -vidimo kako nas je iz druženja u druženje sve više!





Veronika Jordan, predsjednica
Podružnice umirovljenika Utrine
-  Već po treći puta, aktivno sudjelujemo na 3. Sportskim igrama, gdje smo suorganizator sa Podružnicom umirovljenika Zapruđe.

Iznimno me raduje  baš kao i sve sudionike ovih prekrasnih, prije svega zabavnih, pa onda i sportskih druženja, stalni porast interesa, kako Podružnica umirovljenika, tako isto i njihovih članova.

Ta konstanta, nam pruža odgovor, kako smo na pravom putu, ali stvara i obavezu da idemo svi skupa dalje...

Naime, i današnja manifestacija koja je okupila ne mali broj sudionika (negdje oko pedesetak), što je samo snažna potvrda, kako se umirovljenici zaista na ovakav način  žele  okupljati i družiti. Mislim kako i ovakva druženja razbijaju stereotipna mišljenja koja su bezrazložno usađena, kako su umirovljenici jedna vrlo statična, zatvorena smoživuća skupina društva. 

Baš nasuprot, naši članovi se vrlo aktivno i kreativno nose sa svim izazovima što donosi osobni ali i društveni život. Upravo smo mi - zar ne ? Pripadnici "treće životne dobi" oni, koji smo uspjeli sakupiti naviše životnog iskustva.

Što se pak tiče, današnjeg sportskog natjecanja, opet je prevagu odnijelo naše dosadašnje životno iskustvo. Naime, kako vidite svi sudjelujemo, družimo se, nekoga sreća prati više, nekoga manje. No, svi se kupa radujemo pobjedama, jer je ipak naša najveća  pobjeda - naše druženje, zajedništvo, podrška i želja za ponovnim susretom.





Boris Herceg i Tomislav Marković,  šampioni
u Bellotu

Boris Herceg - Posebno mi je zadovoljstvo i čast biti dio svega ovoga tako lijepoga, i odlično organiziranog. Došli smo ovdje otvorenoga srca, spremni za iskreno druženje, natjecanje, zabavu i sl. .... što nam je zajedno sa ovim dragim ljudima, sudionicima ovih 3. Športskih igara i uspjelo. Na tome sam im nesebično zahvalan, te ću ovu medalju odnijeti sa dragim i nezaboravnim uspomenama. Hvala svima!

Tomislav Marković:  Moram priznati kako se radujem osvojenom I. mjestu na turniru u Bellotu. Naravno, sreća je danas poslužila moju ekipu, no moglo je biti i drugačije, da ona ode kod nekoga drugoga... Za kraj bih htio istaknuti kako je ovdje druženje zaista odlično, što se može reći i za gotovo savršenu organizaciju. Zahvaljujem se domaćinima, i iskreno se nadam kako ćemo se na proljeće vidjeti i kod naš u naselju Sveta Klara, na održavanju 2. Sportskih igara u našoj organizaciji.





Zvonimir Vlahov , predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Zapruđe
- Moram istaknuti kako sam vrlo iznenađen ovom sportskom manifestacijom, odnosno ovim zaista ugodnim i velikim druženjem, zato što je to zapravo još jedan od vidova aktivnosti Podružnice umirovljenika Zapruđe, kojim je aktivirala veliki broj svojih članova. Posebno sam ponosan , što je Podružnica umirovljenika Zapruđe uz ovakvu organizaciju 3. Sportskih igra, uspjela se povezati i sa umirovljenicima iz drugih naselja, tako da zajednička druženja pogotovo ovakva sportskog tipa, posebno podržavamo i kao Predsjednik Mjesnog odbora, mislim kako ćemo u buduće pomagati u ovakvim aktivnostima Podružnicu umirovljenika Zapruđe, još više.





Marija  Kasteljic, šampion u igri
Čovječe ne ljuti se
-  Prvi puta sam došla ovdje danas i po prvi puta sudjelovala. Moram priznati kako sam ugodno iznenađena sa svime, od impozantnosti broja sudionika, susretljivosti suigrača, po podršci "navijača" i po odličnoj organizaciji samih organizatora. Zaista se na sve mislilo, od ugodnog ambijenta, pozdravnih parola, balona,  raspreda, gdje će koje ekipe sjediti, jasnih pravila,pa sve do podjele priznanja, te skromnog ali ugodnog domjenka sa simpatičnim hrenovkama i ukusnim kolačima.

Što se pak tiče samog natijecateljskog dijela, nastupila sam u kategoriji gdje se prijavio zaista veliki broj natjecatelja, što me zaista veseli. Moram priznati kako sam ovdje provela jedno predivno prijepodne što se protegnulo i na poslijepodne, koje je ispunilo jedno zabavno druženje. Na ovaj smo vrlo lijepi i kreativni način proveli ovaj nedjeljni dan. I evo, ono što se uopće nisam nadala uopće da bi se moglo desiti, da budem pobjednica ...i tu sam uspjela. A i posle toga, vrlo smo se lijepo zabavili. Posebno me razveselilo, što ovoga puta druženje je bilčo daleko veće, ne samo iz naše podružnice već iz nekoliko. Vidim da su svi bili doista zadovoljni i da su se lijepo zabavljali.

- Planirate li nastupiti i slijedeće godine?

- Naravno, no do slijedećih Sportskih igara ću nastojati jako puno vježbati Pikada i  to želim biti slijedeće godine pobjednica u Pikadu.

- To vam je izazov?

- Da to mi je moj veliki izazov! Šteta je velika, što najveći broj umirovljenika danas sjedi doma. Doma sam, u  svojim domovima, jer su i mlađi i  stariji svi su otišli, oni su ostali uglavnom sami. Umjesto da su došli ovdje i da se sa nama druže i ovako vesele i zabavljaju. Biti će tu i pjesme, kao što je uvijek i bude. Bila je lijepa zakuska. Zaista smo vrlo zadovoljni što je naša predsjednica Višnja Gojković, toliko lijepo organizirala da to mislim, samo ona može, Na svoj način, tako lijepo uraditi.





Zvonko  Ružak,  slavodobitnik u
Pikadu
-  Danas sam po prvi puta sudionok na ovim 3. Sportskim igrama.

- Što vas je motiviralo da se uključite ?

-  Pa ja sam cijeli niz godina član Podružnice umirovljenika Zapruđe, no na žalost nisam bio prisutan, na ove dvije Sportska igre, takao da ove igre nisam želio ni za što propustiti, i evo, odmah sam se prijavio, čim sam bio slobodan.

- Što bi rekli, kakvi su dojmovi?

-  Odlično"! Oduševljen sam. naime , čuo sam od kolegica i kolega kako su i prva dva susreta jako lijepa i odlično organizirana i da je druženje super proteklo. Tako je danas ovdje, zaista jako lijepo.

- No, vi imate razlog i više, da se osjećate pobjednički?

-  Da, da.... Osvojio sam prvo mjesto u Pikadu. Malo sam trenirao i kako vidite - isplatilo se ! No, kako vidite svi smo skupa proslavili medalju, a čestitali su mi gotovo svi sudionici ovih Sportskih igara i članovi iz Naselja Sveta Klara, Slobištine, Utrina i članovi moje podružnice Zapruđe. Na ovaj način želim svima zahvaiti uz poziv da se na slijedećim Sportskim igrama vidimo ponovno, uz naravno još veći broj sudionika!





Višnja Gojković, predsjednica
Podružnice umirovljenika Zapruđe


- Ovo je treći susret igrača Bellota, igre - Čovječe ne ljuti se i po prvi puta Pikada. Ovaj puta uz sudjelovanje Zapruđanskih natjecatelja, te natjecatelja iz Utrina, po prvi puta iz naselja Sveta Klara i Čeha, te iz Sloboštine. Što karakterizira ovo natjecanje?. 

Veliki broj odazvanih. Dakle, 52. sudionoka  stvarno je respektabilan broj za nas, te sudjelovanje u natjecateljskom dijelu g.  Dragutina Lacković, podpredsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb istok  i što nas je počastio svojom posjetom i predsjednik Mjesnog odbora g. Zvonimir  Vlahov.

Što hoću time reći?

 Hoću reći da smo dobili na rejtingu njihovim prisustvom. A natjecatelji, koliko sam shvatila nakon proglašenja odličnihh rezultata, bili prezadovoljni. Rezultati si ponegdje bili van očekivanja, npr.  u Pikadu , naša pobjednica Ana Kastelic, jedna vremešna gospođa, ali koja je to  srcem odradila, također u Pikadu, gdje su nam  bili muški izuzetno dobri, ali naša drugoplasirana članica ana Polovina, koja je do zadnjeg trenutka apstinirala u  bilo čemu sudjelovati, ovaj puta evo okitila se srebrnom medaljom. Imala je u prvom kolu izuzetno dobar rezultat. Dobro , u finalu je bio nešto blaži, ali sve jedno, eto ga , drugo mjesto.

U Bellotu ovaj puta nismo imali pobjednika , no međutim imali smo jako dobre igrače, ali - Bože moj... ?! Sreća je odradila svoje.

Za kraj želim svima zahvaliti na sudjelovanju. Ove godine je došlo određeni broj ljudi koji su bili podrška (navijači) koji su došli navijati, međutim je to još uvijek ima mjesta za za veći broj navijača, fanova. Stoga ih pozivamo u većem broju iduću godinu, samim time što nas je se ovoga puta bilo četiri Podružnice umirovljanika, ali se nadamo kako ćemo Sportske igre još više proširiti sa još novim natjecateljima iz nekih drugih Podružnica.

















































Nema komentara:

Objavi komentar