.

srijeda, 1. lipnja 2016.

Skromna i dostojanstvena svečana proslava Dana branitelja grada Zagreba u naselju Botinec

Botinec Povodom obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba,  predstavnici raznih udruga, predvođeni  Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, i političkih stranaka položili su  svijeće u spomen na pale branitelje kod Spomen - obilježja  na Trgu Branitelja u naselju Botinec. Svijeće su također zapalile žene iz Udruge udovica, udovice i roditelji umrlih i poginulih branitelja Botinca.

Skromnu svečanost su uveličali mnogi gosti , građani i uzvanici, te Zbor umirovljenika Botinec.

Proslavi je prisustvovao i predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, Dražen Hrkač.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, koji je uvelike uveličao Zbor umirovljenika Botinec, druženje je nastavljeno u prostorijama Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec, te prostorijama Mjesne samouprave.

Iz Klub Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Botinec zahvaljuju se svima koji su pristupili odavanju počasti trinaestorici Botinčana, čija se imena nalaze uklesana na Spomen obilježju poginulim braniteljima Botinca, kao i svim umrlim braniteljima naselja Botinec.



 Dražen Hrkač, predsjednik
Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
-  Evo, povodom Dana branitelja, ovdje smo među svojim dečkima, kolegama braniteljima. ponekada je zaista teško zapaliti svijeću nad imenima naših branitelja.

Možemo im iskreno, onako od srca sa bolom i ponosom reći - Hvala!

Hvala vam dečki i neka vam je lak Hrvatska zemlja, koju ste  toliko voljeli! 



Obitelj Pavlić
- Moram priznati kako sam ponosna ne sve naše dečke, Botinčane, koji su i svoj život dali , da bi mi danas imali našu Hrvatsku.

No, na žalost svake godine nas je nekako sve manje, onih koji se sa ponosom  i pijetetom  sjećaju žrtava koje su položene za našu današnju slobodu. 

Vjerovatno je to samo odraz svekolike krize kroz koju trenutno prolazi naša voljena Hrvatska.

No, sve ima kraj! 

Sasvim sam  uvjerena kako će i svemu ovome doći kraj, te kako ćemo se ponovno svi skupa sa ponosom vratiti izvoru iskrenih želja i nada i ostvarenja sa kojim su naši dečki krenuli braniti ali i stvarati našu Hrvatsku po mjeri svakog njezinog stanovnika.

Zahvaljujem svima koji su danas u svom srcu pronašli ljubavi, poštovanja ali i vremena, kako bi našim palim braniteljima upaljenom svijećom odali zasluženu počast.



Vladimir Rihter (desno), predsjednik
Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog
rata - Botinec
Danas smo još jednom obilježili Dan branitelja grada Zagreba. S poštovanjem i pijetetom, paleći svijeće odali smo počast poginulim braniteljima naselje Botinec, grada Zagreba i cijele Hrvatske. 

- Kako smo doznali, vi ste već bili predsjednik - Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec  u više mandate, ali postoji jedna stanka u krećem vremenu. No, evo vas ponovno na tom mjestu.

-  Ja sam bio predsjednik osam godina, nakon čega sam se na svoju želju malo maknuo, da prepustim drugima i da visim rezultate njihovog rada. Međutim , tri godine se nije radili gotovo ništa. Uskoro je uslijedio poziv da se vratim. Napravili smo izbore, gdje sam ponovno izabran na mjesto predsjednika. Uskoro sam okupio tim ljudi sličnih promišljanja i entuzijazma, te smo od prošle godine započeli sa djelovanjem. Tako da je iza nas uspješno obilježavanje Dana neovisnosti, Dan Mrtvih (Svih svetih), pred nama je obilježavanje Grada Zagreba te slijedi Dan Državnosti. No, ono što me posebno veseli 29. listopada 2016. godine je svečano obilježavanje 25. godina samostalne satnije - Kobre, Novi Zagreb.

- Današnji proslava Dana branitelja grada Zagreba u naselju Botinec je bila nešto manje posjećen od strane građana.

- To je bilo i za očekivati, naime nakon tri godine, kao što sam već rekao vraćamo se ponovno ozbiljnom radu i djelovanju Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Botinec. Nemali broj sumještana me već danas susreo i podržao i čestitao na ponovnom pokretanju ovih naših sjećanja na dane ponosa i slave, stvaranja naše Hrvatske. Siguran sam kako će se već slijedeće godine okupiti daleko veći broj sumještana, gostiju i uzvanika, kao nekada kad su ovdje uz ostele goste i uzvanike gostovala Kulturno umjetnička društva iz susjednih naselja, kada se znalo slaviti duboko u noć. 





"Kliknite" na fotografije,kako bi ih povećali!


















































Nema komentara:

Objavi komentar