.

srijeda, 6. travnja 2016.

Otvorenje izložbe - Španciramo Zagrebom

Travno - Jučer je u 18,30 sati u Galeriji  Kulturnog centra Travno, pred mnoštvom znatiželjne publike ali i autora radova otvorena umjetnička izložba likovnih ali i kiparskih radova, pod nazivom - Španciramo Zagrebom.

Ovo je partnerski projekt centra za kulturu Grada Zagreba, u organizaciji g. Vladimira Đerek, uz programsku suradnju Kulturni centar Travno.

Želimo istaknuti, kako će se ova izložba seliti gradom, kako što ostalom samo i ime izložbe govori, tako da će slijedeća postaja biti Centar za kulturu Novi Zagreb, Remetinečki gaj.

Autori ove zanimljive raznolike izložbe (raznolike tehnike slikanja i stvaranja, pa sve do kiparstva, skuptura) su  članovi vrlo uspiješne udruge likovnih amatera Grada Zagreb.




Goran Markovčić, stručni suradnik
za likovni amaterizam u KUC Travno
- Na ovoj izložbi možete vidjeti radove članova likovnih amaterskih udruga grada Zagreba. Raznih likovnih udruga, kao što su :

  • Ama Artem
  • Hrvatsko likovno društvo
  • ULU grupa 69
  • Društvo diplomiranih inžinjera, prijatelja kemijskog tehnološkoga studija u Zagrebu - AMACIZ
  • likovna udruga Angelico - LUA 09
Izložbu je organizirao g. Vladimir Đerek, u suradnji sa Kulturnim centrom Maksimir.

Izložba je otvorena  ovdje u našoj galeriji do 20. travnja svakim radnim danom od 10,00 do 19,00 sati.


Vladimir Đerek, organizator izložbe
- Današnja izložba "Španciramo Zagrebom" u sklopu programa - likovnog amaterizma grada Zagreba. Nositelj ovog programa je  Centra za kulturu Maksimir, čiji sam ja djelatnik i ujedno autor izložbe.

Bit ovog programa je prije svega suradnja među centrima za kulturu grada Zagreba.

Evo sada smo u mjesecu travnju, gostujemo u Kulturnom centru Travno, slijedeći mjesec smo u centru za kulturu Novi Zagreb. Eto, družimo se i moram reći da mi je iznimno drago što cca 600 članova, likovnig udruga na području Grada Zagreba, donose svoje radove na žiriranje, pa je uvijek problem tih  četrdesetak do pedesetak radova izabrati, ali kako je zaista puno izložbi, svi dođemo na red i svih 600 umjetnika izloži. 

Svi smo sretni, putujemo, zezamo se i izlažemo, te se pokazujemo u "živo".



Sebastijan Gačić, akademski slikar
- Ovdje na ovoj izložbi imamo priliku vidjeti četrdesetak likovnih radova iz pet umjetničkih grupa Grada Zagreba. Kako vidimo izložen je različiti presjek tehnika, interesa, čime se autori bave i mislim kako je jako zanimljiv pokazatelj raznovrsnosti zagrebačke amaterske slikarske scene.





Adrijana Stojanović, član
Likovne udruge Angelico LUA 09
- Naša udruga djeluje u Kulturnom centru Maksimir, Švarcova ulica 18 od daleke 2009 godine.

Uspješno stvaramo, pod likovnim vodstvom akademske slikarice, gđe. Gordane Meštrović.

Sa našim radovima smo česti gost izložbi koje se organiziraju na cijelom području Grada Zagreba. 

Za kraj bih htjele reći, kako smo i ovom izložbom iznimno zadovoljni, a posebno bi zahvalili g. Vladimiru Đerek, koji je nas je uvrstio u "Putujuću izložbu", pod nazivom - Španciramo Zagrebom. 

Također mogu reći kako sam zadovoljna izborom i izloženim radovima kolega.




Stevo Stiv Matić, član Udruge Amarte
- Nisam akademski slikar , no već dvadesetak godina se bavim slikarstvom, tako da sam mišljanja kako imam dosta "utakmica u nogama"

Ovdje sam došao na ovu izložbu, kao član Ama Artema , udruge likovnih umjetnika amatera. g. Đreke, već odavna poznajem, korporiran sam u ovu izložbu - Španciramo Zagrebom i ovdje bih pružio par svojih skromnih impresija, vezanih uz ove slike.

Kolege su rekle, kako se ovdje radi o jednom krasnom izričaju, vrlo različitih tehnologija, počevši od grafike, od gvaša, ulja na platnu, akvarela, akrila, tako da svi ovi ljudi, a to je praktično jedan...dva... tri...četiri, pet amaterskih udruga imaju zaista jako, jako širok fundus svih ovih znanja.

Što se ovdje može vidjeti?

Ima tu animalizma, prirode, kućica i cvijeća, tako da to sve skupa može pružiti jednu širinu.

Priča je ovakva - Španciramo Zagrebom - praktično amateri cijelog grada Zagreba idu od jednog kvarta do drugoga kvarta, znači sada smo, kao što su već rekle kolege u Travnom, a slijedeća izložba će biti u Novom Zagrebu i tako redom..

Mišljenja sam , kako ne bi bilo dobro, da se ne uključi što više publike, kao promatrača ovih izložbi i da uživaju u svemu ovome.




Snježana Filipčić, predsjednica  Hrvatskog
likovnog društva

- Naša udruga djeluje na likovnoj sceni grada Zagreba, već pune 34. godine, što znači kako smo osnovani 1982. godine. 

Slijedeće će ćemo godine obilježiti taj jedan mali jubilej.

Naravnom u sustavu samo, potpore Grada Zagreba i gradskog ureda za kulturu i na taj način sudjelujemo na svim  njihovim izložbama,koje pokriva amaterizam.

Imamo jako dugu, godišnju suradnju sa Centrom za kulturu Makcimir, koji je nosioc - amaterizma grada Zagreba.Također smo ponosni na suradnju sa g. Vladimirom Đerek, koji nas podržava i podupire u našem radu.

U natrag desetak godina, obično tu održane svega dvije izložbe godišnje, no međutim od ove godine je to krenulo, pa će tu biti čak nekakvih, čini mi se - osam izložbi. Tu je obuhvaćemo takozvano - Španciramo Zagrebom-.

Naši članovi su iznimno zadovoljni, imaju prostor za izlaganje, pružaju im se mogućnosti za izlaganje.

- Kako ste zadovoljni izborom slika?

- Zadovoljni smo, jer mi smo amaterska udruga, u ostalom kao i sve ostale i jasno je da je tu raspon kvalitete, školovanja, umijeća veliki. 





"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!



















Nema komentara:

Objavi komentar