.

utorak, 15. ožujka 2016.

Glazbeno plesna večer podrške Vokalno instrumentalnom sastavu Trnsko

gđa. Mira Krpan, tajnica Vikalno
istrumentalnog satava Podružnice umirovljenika
Trnsko
Trnsko -  Iskoristili smo priliku, te zamolili gđu. Miru Krpan, tajnicu Vokalno instrumentalnoga sastava Podružnice umirovljenika Trnsko za kratak razgovor o skoroj - Glazbeno plesnoj večeri podrške - koja će se održati u subotu 19. ožujka sa početkom u 18,00 sati u prostorijama lokalne samouprave  naselja Trnsko.

- gđo. Krpan, možete li nam reći kada je i tko je inicirao pokretanje vašeg Vokalno instrumentalnoga sastava Trnsko?

- Naš sastav je osnovan 18. prosinca 2013. godine. Naime i gđa. Katarina Hercigonja i ja smo dugi niz godina, "vrbovali" g. Juru Rukavina da pokrenemo organiziranje zbora u našoj Podružnici umirovljenika Trnsko. U samom počeku, g. Rukavina nije baš bio oduševljen idejom, i tako je vrijeme prolazilo. No ,nakon nekog vremena - ipak je jednoga dana g. Rukavina došao i kazao: "Hajde gđo. Krpan, hajdemo mi to pokušati  oformiti!". I tako je to krenulo.

Moram priznati, kako smo u samim početcima, bili dosta nesigurni u to sve. No, evo nakon dvije godine djelovanja, mišljenja kako smo uspjeli ostvariti ono što smo željeli. U sastavu nas je 12. zaljubljenika glazbe i pjevanja na čelu sa g Jurom Rukavina. Po mom skromnom mišljenju, sudim - kako se naš trud isplatio i kako smo postali jedan solidan vokalno instrumentalni sastav koji još mnogo toga može kroz pjesmu i nastupe pružiti Novom Zagrebu ali i šire.

- Možete li nam reći gdje ste sve do sada nastupali?

- Za vrijeme koje je tako brzo prošlo, svega dvije godine, nastupali smo zaista često, na ponekim lokacijama i priredbama i više puta. Spomenula bih Gradsku organizaciju Crveni križ, Siget 18b, gdje smo nastupili više puta, u prostorijama Češka Beseda, Šubićeva ulica, na proslavama dana naselja Blato, ali također i na proslavi dana naselja Trnsko "Trnsko do neba!" ali i na mnogim prigodnim svečanostima naselja Trnsko ... Spomenula bih i Božićni koncert u naselju Utrine, koji je uz ostale goste (izvođače) ostvario veliki uspjeh kod umirovljenika.

- Uz pjevanje, smisao ovog sastava je i druženje, putovanje...

- Pa ne putujemo baš. Nastupamo uglavnom na području grada Zagreba, jer se sami finaciramo. Svi prilažemo po 20,00 kn mjesečno i to je naš budžet. Moramo priznati, kako je to zaista skromno, tako da smo odlučili ovu subotu organizirati -glazbeno plesnu večer podrške - gdje smo prikupljena sredstva sa tog druženja odlučili utrošiti u naše  unificirane oprave za nastup. Kako sam već rekla, do sada smo se snalazili kako smo znali i umjeli, tako da smo se za nastupe oblačili, po svojim mogućnostima, pokušavajući da svojom garderobom budemo što sličniju.

- Možete li nam ponoviti, kada će se održati - glazbeno plesna večer podrške?

- Održati će se subota, 19. ožujka 2016. godine sa početkom u 18,00 sati, ovdje u velikoj dvorani lokalne samouprave Trnsko.

- Kako je zamišljen program, što sve očekujete?

- Nastupa nam "živa glazba" harmonika i gitara. duo je već nastupao na našim glazbenim večerima, zadovoljni njihovim nastupom, ponovno smo ih pozvali. Biti će velika tombola. Sudeći po tomboli, mnogi su nam dobri ljudi izišli u susret i poklonili mnogo stvari za tombolu, biti će ovo posjećena i zanimljiva glazbena večer. Na samom ulazu ćemo počastiti sve goste jednim pićem, no neka svatko sebi donese što će konzumirati u ostatku večeri. Sami "ulaz" će iznositi 20,00 kuna zbog troškova glazbe, a eventulni ostatak i sva sredstva koja će se prikupiti tombolom, namjenjana su   "fond" za šivanje naših oprava.

Eto, iskoristila bih ovu priliku i pozvale sve da nam dođu i svojom nazočnošću pripomognu u druženju, plesu, zabavi ali i u ovoj našoj skromnoj akciji prikupljanja sredstava za - oprave- u kojima ćemo nastupati, pronoseći ime našeg naselja Trnsko!

Unaprijed zahvaljujem svima, od srca!

Nema komentara:

Objavi komentar