.

ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Podružnica umirovljenika Sveta Klara - Čehi

Sveta Klara - Ovih dana smo posjetili brojnu i vrlo aktivnu Podružnicu umirovljenika Sveta Klara - Čehi.

Naš ugodan i zanimljiv susret se zbio u prekrasnim prostorijama, koje su temeljito adaptirane prije otprilike dvije godine, sredstvima iz gradskog proračuna za potrebe ove Podružnice. 

Članovi su nam se pohvalili veličinom adaptiranog prostora, centralnim grijanje, koje im je uvelike olakšalo i omogućilo druženja te ostvarivanja mnogih zanimljivih i kreativnih akcija, inicijativa i sastanaka.

- Još nam samo nedostaje telefonska veza, kako bi mogli instalirati internet, no i to ćemo uskoro riješiti - mogli smo čuti od  gđe. Milke Škec, predsjednice Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi.



gđa. Milka Škec, predsjednica Podružnice
umirovljenika Sveta Klara - Čehi
Slijedeću godinu ću, iskreno se nadam - zajedno sa našim članovima proslaviti dvadesetgodišnjicu, kako sam na čelu ove zaista draga i uspješne Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi.

Naša podružnica djeluje preko četrdesetak godina, naime žao nam je što još uvijek nismo uspjeli pronaći sami pisani trag osnutka, no znajući nas - neće nam ni to promaknuti.


U svojoj, tako bogatoj povijesti, uvijek smo bili ponosni brojnošću naših članova. 

Ovih zadnjih godina, moramo priznati, kako se broj novopridošlih članova ne uvećava onom dinamikom  i brojem, kako smo navikli do sada. Što je točan razlog, doista ne znamo, iako nam takav trend potvrđuju i ostale Podružnice, sa kojima uspješno surađujemo i prijateljski se družimo. 

Aktivnosti naše Podružnice su zaista raznolike i sve su usmjerene  kako bi pripomogle i podignule kvalitetu življenja našim članovima, kroz društvene i kulturne aktivnosti.

Spomenula bih , kako Podružnica organizira nabavku drva, za zimski ogrijev, nešto povoljnijom cijenom nago na samom tržištu. Također organiziramo i izlete, po popularnim cijena, diljem Lijepe naše. No, isto tako organiziramo i kulturna događanja, spomenula bih izložbu koja je bila organizirana lani u sklopu proslave dana našeg naselja Sveta Klara.

Željela bih za kraj istaknuti, kako upravo organiziramo u ovom našem prekrasnom prostoru, druženja članova u kojima će se izrađivati ručni radovi- sve od klasičnih ručnih radova (veza i sl.) pa do izrade nakita...



gđa. Ljubica Vlahović, dopredsjednica
Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi

Predsjednica je već spomenula neke od aktivnosti, koje svakodnevno zaokupljaju pažnju i trud svih naših članova. Isto tako vrijedi  spomenuti, kako vodstvo ali i ostali članovi Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi izrazito vode brigu o bolesnim,starijima ali i o potrebitima članovima.

Vrlo često i ažurno obilazimo naše članove po povrtaku iz bolnice. Također isto tako obilazimo naše starije članove ali i potrebite, te ih obavezno darujemo prigodnim paketima za Božićne blagdane.

- Draga gđo. Vlahović, možete li nam kazati kako se finacira Podružnica umirovljenika Sveta Klara - Čehi ?

- Financiramo se članarinom. Organiziramo izlete, pa nam nešto ostane, i onda to korisno iskoristimo.Uglavnom od tih sredstava pribavljamo, spomenute pakte.Također za Godišnju skupštinu, organiziramo tombolu, pa se opet nešto skupi novca. Tako se snalazimo. Naime želimo pripomoći ljudima, našim članovima, koji su godinama plaćali članarinu, a sada su nemoćni.



g. Boris Herceg, tajnik
Podružnice umirovljenika Sveta Klara - Čehi
Ja bih kazao, kako je prijeko potrebno uključivanje našeg Odbora u red Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara. Mišljenja sam kako Vijeće ne može funkcionirati ako se ne uključuju i ostali dijelovi, kao što je i pjevačko društvo i ostali dijelovi civilnog društva, koji djeluju na području našeg naselja Sveta Klara.

Prema tome, ako se mi više uključujemo u taj dio, s tim dobivamo i onaj dio članstva koji je doseljen ovdje  ranih devedesetih godina.

Istaknuo bih , kako se naš rad ne svodi samo na izlete, nego i na prezentaciju naše zajednice, odnosno naselja Sveta Klara - Čehi na svim manifestacijama koje organizira Grad, kao i Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad.

Što se pak tiče spomenutih izlete, njih organiziramo u suradnji sa ostalim Podružnicama umirovljenika, kako bi dobili što povoljniju cijenu i popunili zadane kapacitete.Ovdje bih htio spomenuti naše prijateljske Podružnice: Hrašće, Odra,  Mala Mlaka, Buzin, Jakuševec... kroz ova druženje prezetniramo svoju Podružnicu ali upoznajemo i ostale Podružnice, te izmijenjujemo pozitivna iskustva.






"Kliknite" na fotografiju, kako bi je povećali!




2 komentara:

  1. molim vas adresu i postupak učlanjenja u udrugu umirovljenika.

    OdgovoriIzbriši
  2. molim adresu i postupak učlanjenja u vašu udrugu.

    OdgovoriIzbriši