.

četvrtak, 18. veljače 2016.

Namirnice koje bi vrijedilo konzumirati što češće

Novi Zagreb - U tekstu koji slijedi nabrojili smo namirnice, koje bi bilo poželjno konzumirati svaki dan u korist vašeg cijelovitog i dugoviječnog zdravlja.

  1. Špinat
Mnogi ga ne vole, ali špinat je važna namirnica posebno za muškarce. Potiče seksualno uzbuđenje, čuva zdravlje vašeg srca, pomaže u izgradnji mišića, kostiju i pomaže očuvati zdrav vid.
 

2. Jogurt
Jogurt pomaže u borbi protiv tumora, izgradnji kostiju, jača imunitet… Posebno su zdravi probiotični jogurti koji u sebi imaju zdrave bakterije.
 

3. Rajčice
Rajčice pomažu u borbi protiv tumora, ojačavaju imunitet, te čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava. O rajčicama je važno znati da su i one prerađene gotovo jednako zdrave kao i svježe. Stoga čaša soka od rajčice može zamijeniti povrće.
 

4. Mrkve
Mrkve čuvaju zdrav vid, jačaju imunitet i pomažu u borbi protiv raka.
 

5.Borovnice
Borovnice stimuliraju mozak i pomažu spriječiti gubitak pamćenja, djeluju preventivno kod dijabetesa, a vitamin A i C u njima čuva kardiovaskularni sustav. Sadrže više antioksidanta nego i jedno drugo popularno voće.
 

6. Crni grah
Svaki grah je dobar za vaše srce, ali ni jedan drugi neće koristiti koliko crni. A osim toga antioksidanti u njemu djeluju povoljno na zdravlje mozga.

7. Orasi

Orasi sadrže vrijedne sastojke koji potiču rast mišića, stimuliraju mozak i ojačavaju imunitet. Bogatiji su omega-3 masnim kiselinama od bakalara. Porcija oraha (oko 7 cijelih jezgri) je dobra u bilo koje doba dana, ali posebno za oporavak nakon posla.

Nema komentara:

Objavi komentar