.

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Kako povećati kemiju u vezi

Novi Zagreb - Ako mislite da se kemija u vezi jednostavno događa sama od sebe, vjerojatno će vas ovaj tekst iznenaditi. Naravno, tamo gdje kemija uopće ne postoji ne možete je stvoriti, ali ako inicijalna iskra postoji, ima mnogo načina na koje se ona može razbuktati u plamen.

Vrijeme je da naučite što je točno kemija!

Ako nikad niste osjećali snažnu kemiju prema nekoj osobi, teško ćete sebi predočiti što je. Ono što većina ljudi smatra pod „kemijom“ je osjećaj da ste vas dvoje stvoreni jedno za drugo. Neka vas osoba jako fizički privlači, a komunikacija s njom vam je lagana i spontana. I dok se na prvi pogled može učiniti kako je kemija povezana s izgledom i feromonima, u stvari ona je najviše mentalna. Dolazi iz osjećaja da s nekom osobom imate iste snove, stavove, a možda i navike.

*Razvijajte komunikaciju

Prije nego se kemija javi, morate u glavi dobiti osjećaj da drugoj osobi niste tek još jedna s kojom je izašla na spoj. Kako biste to uspjeli već na prvom spoju tražite teme oko kojih se zaista slažete i možete povezati. Neka vaš izlazak kao i teme budu što manje stresne i lagane. Na taj način možete otkriti mnogo zajedničkih interesa. Ako vam teme ne pomognu, povežite se baveći se nekom aktivnosti u kojoj oboje uživate i zabavlja vas.

 *Humor

Bez smijeha nema kemije. Smijeh nije samo zabavan, nego vas povezuje i s drugim osobama. Možete se smijati i svome stilu ili poslu, ali je važno da humor bude čist i neutralan, kako ne biste drugu stranu uvrijedili već na prvom spoju.

*Neka vam adrenalin bude prijatelj

Istraživanja pokazuju kako osobe koji se upoznaju u nekim uzbudljivim situacijama čine se jedno drugom privlačnijim nego što zaista jesu. Mozak u tom slučaju povezuje uzbuđenje s osobom koju ste upoznali i brka ga s fizičkom privlačnošću. Ovo iskoristite kad planirate spoj. Strašan film, lunapark, rafting ili neka druga aktivnost koja ubrzava puls pomoći će vam da izgledate privlačnije.

*Pokušajte izražavati se

Pokažite pravu sebe. Ne možete očekivati kemiju tamo gdje je između vas maska. Nemojte svoje mišljenje držati za sebe ili skrivati nešto što mislite da se drugoj osobi ne bi svidjelo na vama. Naglasite svoje stajalište o nekim važnim temama.

* Odugovlačite sa seksom

Seks u ranoj fazi veze može ugasiti iskre među vama, kao i fizički dodiri na prvom spoju. Umjesto da završite u krevetu razgovarajte o stvarima koje volite, a kasnije te teme možete iskoristiti kao svoju prednost.

Kemiju u odnosu je teško kontrolirati, ali recept postoji. Započnite s iskrenim razgovorom, ubacite malo uzbuđenja i na dobrom ste putu. 

Nema komentara:

Objavi komentar